De ce atunci când faci un bine ți se răspunde cu rău - #dozadesucces

De ce atunci când faci un bine ți se răspunde cu rău

pexels-photo

Asta li se întâmplă multora dintre noi. Îți deschizi sufletul în fața omului, iar el îți întoarce spatele. Oamenii nu iau în seamă faptele noastre bune, iar pentru dorința sinceră de a-i ajuta ne scuipă sufletul. De ce se întâmplă asta? Răspunsul îl găsești în pilda de mai jos.

Odată la un bătrân înțelept a bătut la ușă o necunoscută tânără, care, plângând în hohote, i-a povestit întreaga sa istorie.

— Nu știu cum să trăiesc mai departe… – a spus tânăra cu vocea tremurând. – Toată viața m-am comportat cu oamenii așa cum mi-aș fi dorit ca ei să se comporte cu mine, eram sinceră cu ei și le deschideam sufletul. Încercam să le fac bine tuturor, fără să cer nimic în schimb, îi ajutam cu ce puteam. Făceam asta fără vreo intenție, iar în schimb primeam doar insulte și rău. Este dureros și pur și simplu am obosit… Te implor, spune-mi, ce să fac?

Bătrânul a ascultat-o apoi i-a răspuns:

— Dezbracă-te și mergi goală pe străzile orașului, – i-a spus liniștit bătrânul.

— Îmi cer iertare, însă nu am înnebunit într-atât… Mi se pare că glumești sau ți-ai ieșit din minți! Făcând asta, nu știu la ce să mă aștept de la cei din jur… Și dacă cineva se va năpusti asupra mea…

Bătrânul s-a ridicat, a deschis ușa și a luat o oglindă pe care a pus-o pe masă.

— Îți este rușine să ieși în stradă goală, însă ciudat este că nu îți este rușine să mergi cu sufletul deschis, așa cum este ușa asta. Permiți oricui să intre. Sufletul tău – este oglindă anume de asta noi încercăm să ne vedem reflexia în alți oameni. Sufletele lor sunt pline de răutate și păcate – așa ceva văd ei atunci când privesc în sufletul tău. Ei nu au putere și bărbăție pentru a recunoaște că tu ești mai bun decât ei și să se schimbe. Asta e o sarcină căreia îi fac față doar cei puternici…

— Și ce să fac? Cum să schimb această situație, dacă nu depinde nimic de mine? – a întrebat femeia.

— Hai cu mine, îți voi arăta ceva… Aceasta este grădina mea. Deja de mulți ani am grijă de aceste flori de o frumusețe nepământească. Sincer să fiu, niciodată nu am făcut cum se desfac acești muguri. Tot ce am reușit să văd, doar aceste flori minunate, care mă atrag cu frumusețea și aroma lor. Copila mea, învață de la natră. Privește aceste flori și fă ca ele – deschide-ți sufletul către oameni cu atenție, ca nimeni să nu observe asta. Deschide-ți sufletul în fața oamenilor buni. Pleacă de lângă cei care îți rup frunzele și le calcă în picioare. Acești lăstari sălbatici încă mai au de crescut. Când te vor vedea pe tine, vor vedea cât de nenorociți sunt ei.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.