De ce bărbații aleg unele femei și le ignoră pe altele - #dozadesucces

De ce bărbații aleg unele femei și le ignoră pe altele

De ce un bărbat este gata să fie cu o anumită femeie, iar cu alta nu este?  Răspunsul la această întrebare este foarte simplu dacă analizăm situația, fără stări emoționale, mistică și istoricul relației. Răspunsul la această întrebare l-am primit mulți ani în trecut. Atunci când o prietenă era îngrijorată că nimeni nu va dori să se căsătorească cu ea, mama mea i-a spus: „Pentru că soția este un sprijin, dar nu o povară. Dar ce fel de sprijin vei oferi tu? Ești doar o povară. Din acest motiv nimeni nu vrea să fie cu tine. Cine are nevoie de o povară în plus?”

E un răspuns la care nimeni nu se aștepta, dar ce să faci? Viața așa este ea.

Trebuie să accentuez de la început: „garanțiile ți le poate oferi doar polița de asigurare”. Cum alte cuvinte, rețeta „cum să menții pentru totdeauna un bărbat lângă tine” nu o cunosc și nimeni nu o cunoaște. Planul ar putea să nu funcționeze, circumstanțele pot să nu evolueze așa cum îți dorești, iar fericirea poate să întârzie.

Deci, de ce bărbații aleg o femeie și trec indiferent pe lângă celelalte? Sunt două reguli simple – și ambele importante.

Cuvintele mamei sunt adevăr curat. După perioada tinereței, când în loc de creier, gândeau hormonii, un bărbat normal brusc află că nu are nevoie de femei. Nu că nu ar avea deloc nevoie de femeie, însă realizează că nu ele sunt principala țintă în viața lui. Să facă un proiect artistic, să câștige un maraton sau să devină director general – este o țintă mai interesantă decât să capteze atenția unei frumoase.

La un moment dat, bărbatul realizează că succesul în viață nu depinde de lungimea unghiilor alesei sale sau de cât de gustoasă este ciorba. Că atunci când are de ales între o carte și o femeie nu prea deșteaptă, este mai ușor să alegi o carte, din punct de vedere economic. Să trăiești fără sex este posibil, însă iată fără bani, prieteni sau muzica preferată – imposibil.

Necesitatea permanentă de a fi susținut de o femeie, de a primi permisiunea ei, de a fi acceptat – sunt simptomele unui bărbat slab. Un fustangiu este, de cele mai multe ori, un laș anume din acest motiv va încerca să demonstreze tuturor că el este cineva. Însă un bărbat normal nu va avea nevoie de femeie în acest fel.

Te rog să reții faptul că fraza „am nevoie de tine” este folosită de bărbații care tind să devină obsedați, dependenți de o femeie. Și, probabil ți-ai dat seama, el nu are nevoie de tine, și de o mamă care să îi fie aproape și să îi aprobe fiecare pas.

Desigur este mai bine atunci când un bărbat are alături o femeie. O femeie corectă. Însă prioritățile unui bărbat sunt altele. Și nu pentru că femeile sunt mai rele decât bărbații, mai prostuțe sau mai slabe. Nu. Pur și simplu așa este construită lumea.

Și până la urmă este clar un singur lucru: odată ce o femeie va înceta vânătoarea de bărbați, va înceta să mai sufere că nu are destulă atenție, dar va avea grijă de ea, și tot ce ține de matrimoniale va avea o atitudine pur tehnică, toate problemele din viața ei personală se vor rezolva. Un pic de frumusețe și gândire ageră sunt destule pentru a obține ceva în viață.

Pentru că prima regulă este cea mai importantă – nu împiedica bărbatul să-și îndeplinească sarcinile sau cel mai bine – fii o parte a lor. Nu fi o povară. Nu nu neapărat să fii antrenor la sala de forță sau să fii contabil la compania lui – cel mai important și cel mai bine – să-l susții și să-l inspiri.

Cea de-a doua regulă contravine primei. Fii tu însuți. Implicându-te în treburi străine, nu te dedica cu tot sufletul. Nu încerca să duci un joc care va avea un rezultat neașteptat. Asemenea jocuri nu au finaluri fericite.

Altfel spus: un alcoolic niciodată nu o va părăsi pe femeia care s-a angajat să îi fie salvatoare, iar un fustangiu nu va pleca niciodată de la femeia care închide ochii la aventurile lui.

Însă dacă tu vei încerca să intri sub pielea lui, vei încerca să te schimbi, un bărbat normal va simte acest lucru și imediat va face tot posibilul pentru a scăpa de o asemenea relație care, de altfel, nu se va încheia fericit.

Pentru că un om sănătos la cap și la suflet, indiferent de sex, simte diferența între o relație sinceră și una fictivă. Un om are nevoie de alt om, dar nu de un actor care să joace un anumit rol social.

Pentru o relație puternică va trebuie să plătești cu instabilitate – un om viu trebuie să se dezvolte. Iar asta e un preț uriaș. Pentru că pe lângă șansa de a avea pe cineva alături, vei avea șansa să fii alături de persoana iubită.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.