De ce cele 8 ore de muncă nu mai sunt productive - #dozadesucces

De ce cele 8 ore de muncă nu mai sunt productive

O zi lucrătoare de 8 ore este o relicvă ineficientă a trecutului. De fapt, pentru a ne proteja productivitatea de o astfel de abordare depășită, este necesar să ne îndepărtăm și să găsim o înlocuire demnă pentru aceasta.

Alegerea în favoarea unei astfel de durate a fost făcută în timpul revoluției industriale, pentru a reduce numărul de ore pe care oamenii au fost forțați să le petreacă în fabrici, ateliere, făcând muncă manuală.

Ca și până acum, angajatorii încă așteaptă de la personalul lor că oamenii vor lucra timp de opt ore pe zi și doar ocazional să ia o pauză. La naiba, mulți dintre noi lucrăm chiar și la prânz!

O asemenea abordare conservatoare a muncii nu numai că nu ne ajută, ci ne împiedică să obținem rezultate bune.

Compania Draugiem Group a efectuat un studiu privind obiceiurile de lucru ale angajaților săi, folosind o aplicație specială. Mai exact, acest program a ajutat la urmărirea timpului pe care oamenii l-au petrecut pentru îndeplinirea anumitor sarcini și apoi a comparat nivelurile de productivitate ale lucrătorilor.

În timpul cercetării a avut loc o descoperire uimitoare: durata zilei de lucru nu a avut niciun efect asupra productivității.

Productivitatea depinde doar de modul în care o persoană își planifică ziua. De exemplu, suporterii înflăcăraţi ai pauzelor tehnologice de termen scurt au avut rezultate mai bune decât cei care au lucrat fără odihnă.

Potrivit calculelor, echilibrul ideal între muncă și odihnă prevede 52 de minute de muncă, urmate de 17 minute de pauză.

Angajații care susţin această abordare sunt deosebit de atenți pe parcursul zilei. Timp de o oră au fost complet absorbiți de sarcinile stabilite pentru ei. În acele momente, ei nu îşi verifică Facebook+ul sau e-mail-ul. Obosind (nu mai devreme de o oră de muncă neîntreruptă), ei se odihnesc, abstracționându-se complet de la muncă. Acest lucru îi ajută să se distragă și apoi să se scufunde din nou în fluxul de lucru.

Cei care știu despre acest echilibru magic între muncă și odihnă își lasă rivalii cu mult în urmă, deoarece îşi satisfac nevoile de bază ale creierului: să lucreze în momentele de creștere a energiei, apoi să se odihnească în momentele de epuizare.

Acest ciclu natural al energiei ne determină pe majoritatea dintre noi să treacă prin perioadele de concentrare și perioadele de productivitate scăzută, atunci când ne obosim și trecem la factorii care distrag atenția.

Cel mai simplu mod de a depăși epuizarea și de a scăpa de distragerile enervante este prin planificarea conștientă a zilei de lucru. În loc să lucrezi mai multe ore consecutiv, și apoi, cu scăderea productivității, ca mai apoi să încerci să scapi de gândurile inutile şi oboseală, ia-l ca un semn că e timpul să te odihneşti.

Pauzele sunt percepute de o persoană mai ușoară dacă știe că, cu ajutorul lor, va reuși să obțină cel mai bun rezultat.

De regulă, oboseala ne depășește numai dacă continuăm să muncim, ignorând sentimentele noastre (după epuizare și atenție), iar pauzele pe care le luăm nu sunt deloc aşa. Așadar, citirea scrisorilor sau urmărirea videoclipurilor pe YouTube nu te va ajuta să te recuperezi recuperați la fel de mult cum te va ajuta o plimbare pe stradă.

Fii responsabil de modul în care decurg zilele tale de lucru.

Poți face o zi lucrătoare eficientă numai dacă împarți cele 8 ore în intervale regulate. Dacă înveţi să combini orele energiei de vârf cu efortul pe care îl faci, atunci munca va decurge mult mai repede.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.