De ce, cu cât faci mai mult bine, cu atât te tratează mai rău? - #dozadesucces

De ce, cu cât faci mai mult bine, cu atât te tratează mai rău?

 

Dacă ești o persoană bună din natură, atunci cu siguranță cunoști regula de aur: „nu faci bine – nu vei primi rău”. Din păcate, funcționează aproape întotdeauna, dar de ce se întâmplă? Dacă această întrebare a apărut vreodată în capul tău, te sfătuiesc să citești această pildă, în ea vei găsi răspunsul și, cel mai important, vei înțelege să trăiești cu nedreptatea lumii.

Odată o tânără necunoscută a bătut la ușa bătrânului înțelept,care, izbucnind în lacrimi, i-a spus bătrânului povestea ei.

– „Nu știu cum pot continua să trăiesc …”, a spus ea cu îngrozire în voce.

– Toată viața mea am tratat oamenii așa cum aș vrea să mă trateze, am fost sinceră cu ei și mi-am deschis sufletul pentru ei … Ori de câte ori a fost posibil, am încercat să le fac bine tuturor, fără să aștept nimic în schimb, am ajutat cât am putut. Am făcut totul gratuit, dar în schimb am primit răul și batjocura. Sunt rănită până la durere și sunt pur și simplu obosită … Te rog, spune-mi ce să fac?

Înțeleptul a ascultat cu răbdare și apoi i-a dat fetei următorul sfat :

– „Scoate-ți toate hainele de pe tine și mergi pe străzile orașului”, a spus vârstnicul calm.

-„Îmi pare rău, dar nu am ajuns încă în acest punct…” Probabil că ești nebun sau glumești! Dacă fac asta, nu știu la ce să mă aștept de la trecători …Uite, cineva mă poate dezonora sau mă va abuza …

Înțeleptul s-a ridicat brusc, a deschis ușa și a pus o oglindă pe masă.

-„Ți-e rușine să ieși dezbrăcată în stradă, dar dintr-un anumit motiv nu ți-e rușine să te plimbi prin lume cu un suflet gol, deschis ca această ușă, deschisă. Îi lași pe toți să intre în sufletul tău. Sufletul tău este o oglindă, de aceea vedem cu toții reflectarea noastră în alți oameni. Sufletul lor este plin de rău și vicii – aceasta este imaginea urâtă pe care o văd când se uită în sufletul tău pur. Ei nu au puterea și curajul să recunoască că ești mai bună decât ei și că trebuie să se schimbe. Din păcate, aceasta este doar alegerea celor cu adevărat curajoși …

– Ce ar trebuii să fac? Cum pot schimba această situație dacă, de fapt, nimic nu depinde de mine? – a întrebat frumoasa.

– Haide, vino cu mine, îți arăt ceva …Uite, aceasta este grădina mea. De ani de zile am udat aceste flori de frumusețe rară și am avut grijă de ele. Să fiu sincer, nu am văzut niciodată mugurii acestor flori să fie înflorite. Tot ce trebuia să văd erau florile frumoase înflorite, care te atrag cu frumusețea și aroma parfumată.

Copilă, învață de la natură. Uită-te la aceste flori minunate și fă precum fac ele – deschide-ți inima oamenilor cu atenție, astfel încât nimeni să nu observe. Deschide-ți sufletul oamenilor buni.  Îndepărtează-te de cei care îți taie petalele, le aruncă și le calcă sub picioare. Buruienile astea nu au crescut încă, așa că nu poți face nimic pentru ele. În tine, vor vedea doar o reflexie urâtă a lor înșiși.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.