De ce doctorii în știință nu devin miliardari - #dozadesucces

De ce doctorii în știință nu devin miliardari

Faptul este că, în urmărirea de a obține o diplomă există un truc…

Bazându-mă pe experiența mea de a urmări o diplomă, pot admite în mod deschis că aparțin numărului de snobi în această privință. Întotdeauna mi sa părut destul de logic că copiii mei vor merge cu siguranță la facultate, vor avea aceleași aspirații academice ca și mine la vârsta lor și poate vor încerca și să obțină un grad mai înalt de știință.

Unul dintre principalele motive pentru care mulți părinți gândesc și acționează într-un mod similar este dorința de a face tot posibilul pentru a se asigura că copiii lor nu vor pierde ocazia de a construi o viață decentă și independentă. Fiecare dintre noi înțelege că cu cât o persoană va fi mai educată, cu atât mai mare este șansa de a-și asigura existența normală.

Nu este un secret faptul că cel care a primit diploma de doctorat va primi mult mai mult decât cel al cărui învățământ sa încheiat după absolvirea școlii. În consecință, aceștia vor avea un prag diferit de venituri posibile. În plus, cu cât nivelul de învățământ este mai ridicat, cu atât este mai scăzută rata șomajului în țară, cu atât este mai bună sănătatea oamenilor și cu atât este mai mare speranța de viață generală. Și arată destul de promițător pentru copiii noștri.

Dar există o problemă în ceea ce privește îngustarea intervalului deviației standard, care se observă odată cu creșterea nivelului de educație, care poate stabili un anumit „plafon” pentru câștiguri. Nimeni nu va nega faptul că creșterea cunoștințelor sporește acest „plafon” și valoarea medie a venitului potențial. Cu cât este mai educată o persoană, cu atât nivelul maxim al câștigurilor devine mai mic în comparație cu cei care nu aspiră la învățământul superior. De aceea, în rândul persoanelor care dețin un grad academic, este puțin probabil să vedeți miliardari. În realitate, multe dintre personalitățile pe care le cunoaștem (Richard Branson, Bill Gates, sau Mark Zuckerberg) nici măcar nu au absolvit Colegiul. Dar cum este posibil?

Faptul este că, în urmărirea de a obține o diplomă există un truc. În timp, devii un expert în domeniul tău, dar în funcție de direcția aleasă (Medicină, Inginerie, IT) specializarea ta va fi strict limitată. Acest lucru înseamnă că, atunci când încerci să obții un loc de muncă cu diploma de doctorat, cel mai probabil vei căuta un post vacant de profesor sau cercetător într-un laborator științific. Acest tip de poziție cu siguranță nu te va face miliardar.

În acest caz, poți ajunge la acea limită, când nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la salariul tău, dar, în același timp, această limită a redus șansele tale de a câștiga și mai mult.

Pentru aceia dintre noi care au încetat de mult să învețe noi cunoștințe despre specializarea lor, potențialul „plafon” al veniturilor este puțin mai mic, iar cariera se termină la nivelul unui manager de mijloc cu un salariu mediu pe oră. Iar aceasta poate fi numită o rețetă pentru o viață complet satisfăcătoare. Interesant, limita posibilităților tale este, de asemenea, în medie, puțin mai mare decât cea a celor care își propun să obțină un grad academic.

Motivul este evident-lipsa unui „plafon” care permite oamenilor cu niveluri mai scăzute de educație să se gândească la începerea propriei afaceri, care poate aduce milioane și chiar miliarde în timp. Astfel de personalități sunt mai predispuse la antreprenoriat.

Din aceasta putem concluziona că dacă unul dintre copiii tăi îți spune că renunță la educație pentru propria afacere, nu trebuie să critici în grabă decizia lui și să-l forțezi să continue cu orice preț. Poate că dacă acesta are o idee pe care piața o va susține, acesta va putea să facă lucruri pe care școala și universitatea nu le va putea oferi niciodată. Gândește-te doar să-ți investești banii preconizați pentru educație în afacerea copilului tău.

Cu alte cuvinte, copiii tăi ar putea găsi pur și simplu propriul mod de a crește limita potențială a veniturilor la un nou nivel.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.