De ce este atât de important să te bucuri de victoriile mici

Un nutriționist bine cunoscut, care a devenit mai târziu un bun motivator, a vorbit despre cum un client a venit la el, plângându-se că nu mai poate mânca terciul la micul dejun sau că nu mai poate merge în fiecare zi la antrenament. Pur și simplu nu mai poate. A obosit. Bătându-și capul cum să revină la normal, ei au dezvoltat conceptul victoriilor mici.

Stimulente specifice pentru a trăi, a lucra și, cel mai important, pentru a menține regimul și scopul propus. Conceptul este bun, deoarece beneficiile sale nu sunt văzute numai în sala de fitness, ci și în viață.

Mai bine mai puțin, dar mai bun

Nu contează cât de mari sunt victoriile tale. Dacă nu ai obținut un Oscar sau nu ai câștigat Jocurile Olimpice, nu înseamnă că nu sunt lucruri pentru care trebuie să fii mândru. Anume victoriile mici stabilesc dinamica victoriilor mari, iar dacă ele sunt multe, atunci ele se combină într-o serie plăcută de victorii.  Adunarea victoriilor mici nu doar că te fac să înțelegi care este obiectivul tău real, ci și îți formează psihologia câștigătorului și distruge obiceiurile nedorite. Chiar și faptul că renunți la fumat sau mănânci terci în locul ouălor prăjite pun baza viitoarelor acțiuni. Succesele mari nu vin toate odată.

Impulsul de a acționa

Când începi ziua cu o mică victorie și culegi mini-triumfurile pe tot parcursul zilei, pui baza succesului tău, datorită dinamicii pe care o creezi. Apoi e greu să te oprești: e prea plăcut să te bucuri de triumfuri. Orice victorie: asupra ta, asupra complexelor, asupra lenei – devin un obicei, iar orice altceva devine problema autopilotului.

Și dacă victoriile încetează?

Aceasta este adevărata frumusețe a micilor victorii. Ele sunt atât de mici și simple, încât dacă se opresc, tot ce trebuie să faci este să accepți eșecul, să nu te agăți de ea și să continui. Treci peste, începe de la zero. Nu ai împlinit promisiunea dată ție? E în regulă. Începe a doua zi cu o nouă victorie mică și te vei întoarce în joc. Aceste victorii reprezintă o modalitate excelentă de a sparge cercul vicios atunci când simți că ai derapat de pe drumul tău. Nu trebuie să te gândești la modul în care îți speli dinții dimineața, deși nu este de rău. Dar există și alte obiceiuri care îți influențează în mod direct dorința ta de a realiza obiectivul propus. Începând de la ceea ce mănânci, cum lucrezi până la calitatea somnului și a nivelului de stres.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.