De ce este bine ca mama să aibă o carieră

Tot mai multe femei combină creşterea copiilor şi cariera. Îţi voi prezentăm şase avantaje ale faptul că o mamă petrece cea mai mare parte a timpului la muncă.

1. Mamele care muncesc au copii independenţi

Probabil, fiecare mamă muncitoare simte la un moment dat sentimentul de vinovăție și își face griji pentru că a petrecut prea puțin timp cu copilul său. Însă aici există și partea bună: atunci când mama nu se află alături într-un moment dificil, copilul învață să gândească și să ia decizii de unul singur. Mai mult decât atât, el înțelege în asemenea situații că poată responsabilitate pentru deciziile sale și nu va putea învinui pe nimeni dacă greșește.

2. Copii mamelor care muncesc pot să-și formuleze clar gândurile și scopurile în viață

Uneori deprinderile de la muncă le utilizezi nu doar la job, dar și în viața de zi cu zi, în comunicarea cu copii tăi. Astfel, copilul tău învață să-și formuleze clar gândurile și dorințele și necesitățile. Iar o problemă clar formulată este mult mai ușor de soluționat.

3. Atunci când ai puțin timp pentru comunicare, începi să prețuiești aceste momente

Oamenii se obișnuiesc foarte repede cu ceea ce este bine. Atunci când mama este acasă, ea încetează să mai prețuiască fiecare oră petrecută alături de copil. E un lucru normal. Același lucru se întâmplă și cu copilul. Atunci când nu ai timp destul, începi să prețuiești fiecare moment. Mamele care muncesc petrec cu copiilor mai puțin timp decât și-ar dori, însă petrec acest timp în mod util și primesc plăcere alături de copii.

4. Mama muncitoare – exemplu bun pentru copil

Copiii au nevoie de un exemplu și de un model de urmat. Este foarte bine atunci când acest exemplu este chiar mama lui.

Copilul vede că pentru a reuși în viață, trebuie să muncești mult, iar anume munca îți va permite să obții surse financiare pentru supraviețuire și o viață confortabilă. Este o etapă importabilă din viața și educația unui copil. Și pe lângă toate acestea, este plăcut să observi că copilul tău te privește cu admirație și vrea să calce pe urmele tale.

5. Copii mamelor muncitoare sunt capabili să-și expună opiniile

Atunci când mama nu este acasă 24/7, nu-și impune propriile păreri copiilor și nu își demonstrează autoritatea părintească, atunci copii au mai multe posibilități de a-și expune părerile. Copilul se analizează pe sine și viitorul său mult mai conștient, adresând întrebări importante pentru dezvoltarea personalității sale.

De cele mai multe ori, copii independenți știu mai bine ce își doresc de la viață.

6. Copiii mamelor muncitoare sunt capabili să construiască relații bune într-un grup

Acești copii petrec cea mai mare parte a timpului în afara casei: la grădiniță, la bunici, la prietenii de familie, în grupuri de activități extrașcolare, etc. Și nu mai contează unde se află copilul, important este ca el să fie înconjurat alți oameni decât părinții.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.