De ce femeile pleacă chiar și atunci când iubesc - #dozadesucces

De ce femeile pleacă chiar și atunci când iubesc

image

Sunt psiholog și muncesc cu bărbații și femeile care s-au pierdut în căsnicia lor. Și chiar dacă problemele de fiecare dată sunt diferite, bărbații trebuie să știe că dacă problema este la ei, de regulă ea rămâne așa întotdeauna. Anume din acest motiv soțiile îi părăsesc.

Ele se simt îngrozitor. Inima lor se rupe în bucăți. Însă  chiar și așa îi părăsesc. Își strâng în mâini tot curajul și toate puterile. Și pleacă de la bărbaii alături de care au copii, au construit o casă și o întreagă viață. De regulă, asta se întâmplă întotdeauna dintr-un singur motiv. Și mi-aș dori ca bărbații să înțeleagă acest lucru.

Femeile pleacă pentru că nu mai au un bărbat alături!

Și nu în sensul că bărbatul nu mai trăiește. Trăiește, doar că nu în viața lor.

Ei muncesc, joacă golf sau jocuri la computer. Privesc televizorul. Merg la pescuit. Iar această listă poate continua la nesfârșit.

Bărbații despre care îți povestesc nu sunt răi. Ei sunt persoane bune. Sunt tați buni. Își susțin familia. Sunt comunicabili, simpatici. Însă își privesc soția ca pe persoană care trebuie să existe în viața lor pentru că așa e normal. Ei se interesează de ele. Însă soțiile nu sunt prezente în viața lor, chiar dacă aparențele sunt altele.

Odată, o femeie venită la consultare mi-a spus:

„Cine trebuie să vină seara acasă și să mă susțină emoțional. Acest bărbat nu este soțul meu. Soțul meu este indiferent chiar și atunci când plâng.”

Ascultă-mă. Nu am de gând să judec pe cineva. Nu vreau să îți spun ce este bine și ce este rău. Îți voi spune doar ceea ce văd în fiecare zi. S-ar putea să te deranjeze și să te revolți.

Soția ta nu îți aparține. Ea nu este obligată să te iubească cu tot sufletul. Această dragoste trebuie să o meriți. Trebuie să muncești pentru ea. Zi de zi, clipă de clipă. Exact așa cum muncești pentru a primi salariu. Trebuie să o cucerești nu cu resursele tale financiare sau statutul social, dar cu atenție și căldură. Ea trebuie să știe că grijile și cuvintele ei au importanță pentru tine. Ea trebuie să știe că o asculți.

Ea vrea să o simți. Ea nu își dorește să aibă alături doar un aparat pentru un sex de 5 minute. Ea își dorește ca tu să ai la fel de multă pasiune pentru ea cum ai pentru pescuit. Căsătoria voastră „trăiește” atâta timp cât ambii trăiți cu pasiune. Ești sigur că totul e la fel de bine ca la început?

Încearcă să o asculți cu adevărat. Privește-o în ochi. Așa se va simți confortabil.

Dacă te întreabă ceva, răspunde-i. Încearcă să prinzi firul gândurilor ei.

Încearcă să o descoperi. Crede-mă, chiar și după ani de viață comună, întotdeauna vei găsi ceva nou la ea.

Dacă o iei de mână, trăiește senzațiile. Fii atent la ceea ce simți atunci când o atingi sau o cuprinzi.

Ce se întâmplă cu corpul tău? Ce simți? Analizează-ți senzațiile și emoțiile. Spune-i și ei ce simți.

Ah, da… Ești prea ocupat să faci asta. Nu ai timp destul.

Cinci minute în fiecare zi. Nu îți spun să pregătești o cină extravagantă. Îți spun că fiecare bărbat poate găsi cel puțin 5 minute în fiecare zi pe care să le dedice în totalitate femeii sale.

Vei face asta? S-ar putea să simți un nou gust al vieții. Și nu te vei mai putea opri.

Îți vei salva căsnicia.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.