De ce nu ar trebui să asculți părinții atunci când vine vorba de bani - #dozadesucces

De ce nu ar trebui să asculți părinții atunci când vine vorba de bani

 

Mama și tata doresc să fie cât mai bine, dar situația economică sa schimbat mult. Opiniile părinților privind locuințele, investițiile și economiile nu se aplică, probabil, vieții moderne. Doar dacă nu lucrează în domeniul finanțelor.

De obicei, sfaturile părinților sunt limitate la experiențele lor personale și, uneori, la opiniile politice. De multe ori sunt conservatori în ceea ce privește investițiile, plătesc suplimentar pentru servicii. O mulțime de bani cheltuie pe comunicare celulară atunci când este posibilă comunicarea online. Nu au încredere în plățile electronice și dau bani pentru comision. Și încă mai au idei învechite despre carieră și finanțe. De exemplu, îți recomandă să te înscrii la biroul de muncă, dacă ți-ai pierdut locul de muncă sau dacă rămâi într-o companie mult timp, pentru că astfel este mai sigur.

Cel care nu sa confruntat cu dificultăți actuale, este puțin probabil să poată da astăzi un sfat potrivit.

Acum este mai ușor să găsești informații utile pe internet sau în cărțile profesioniștilor financiari decât să soliciți sfaturi de la rude.

Fă ceea ce ți se potrivește într-o anumită situație. Dacă locuiești într-un oraș în care mai mult de jumătate din câștigurile tale trebuie să le dai pentru un apartament închiriat, nu îți poți cumpăra propria casă la 25 de ani. Deși generația mai în vârstă vă poate sfătui să faceți acest lucru.

Faptul că închiriezi o locuință nu înseamnă că ești iresponsabil. Aceasta este o consecință a sistemului financiar modern. Trebuie să ne imaginăm în mod clar cum funcționează acest sistem, precum și să fim cinstiți cu noi însăși atunci când stabilim obiectivele financiare și căutăm să ne îmbunătățim viitorul.

Nu uita că părinții doresc să te ajute, și apoi să le mulțumești pentru sfatul lor. Cu toate acestea, trebuie să iei decizii financiare pe cont propriu.

 

Sursa

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.