1. Ei caută cel mai simplu și mai eficient mod de a îndeplini o sarcină

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat: „Întotdeauna voi căuta o persoană leneșă pentru muncă, pentru că va găsi multe modalități ușoare de a rezolva această sarcină”. Într-adevăr, un astfel de angajat va căuta o modalitate de a termina mai repede proiectul și de a încerca să obțină cel mai bun rezultat din prima.

2. Sunt optimizatori calificați

O persoană leneșă nu vede rostul unei munci monotone,  așa că întotdeauna încearcă să automatizeze procesul. Datorită unor astfel de inventatori, mătura a fost înlocuită de un aspirator, iar apoi – de un aspirator robotic.

3. Ei utilizează cu pricepere tehnologia

Nu este necesar să inventezi ceva nou pentru a optimiza procesele, poți utiliza tehnologii gata făcute. Persoanele leneșe verifică în mod regulat pentru a vedea dacă a apărut ceva ce le-ar îndepărta de sarcinile de rutină. Ei sunt la curent cu toate inovațiile tehnice.

4. Își stabilesc corect prioritățile

Înainte de-și da seama cum să facă ceva, oamenii leneși se întreabă de ce o fac. Formularea corectă a întrebării permite să nu pierzi timp și efort pe lucruri minore care au un efect redus asupra rezultatului.

La începutul secolului XX, economistul italian Vilfredo Pareto a formulat legea, potrivit căreia 20% din efort reprezintă 80% din succes. În consecință, 80% din efort vor contribui doar cu 20% asupra procesului. Conform acestei legi, este mult mai profitabil să aplici un minim de efort, dar cu pârghiile potrivite.

5. Știu să se relaxeze

Dacă munca unei persoane obișnuite este ca un maraton, atunci pentru leneș aceasta este un sprint, alternat cu odihnă. În primul rând, dedică sarcinii maxim timp și efort, apoi se relaxează. Ca urmare, în aceeași perioadă de timp, o persoană leneșă face același lucru, iar din cauza schimbării constante a locului de muncă, se simte mai relaxat și practic nu este expus la stres.

6. Identifică mai ușor riscurile

Pentru a realiza eficient sarcinile și a nu face nimic în plus, trebuie să „întărești fundamentul” acolo unde sistemul poate fi rupt. De aceea, o persoană leneșă vede riscurile în avans și face tot posibilul pentru a le elimina.

7. Sunt lideri buni

O persoană leneșă nu numai că îndeplinește sarcinile rapid și eficient, ci şi le distribuie inteligent printre oamenii care lucrează la proiect.

Fără gesturi suplimentare și fără dublarea sarcinilor, doar o muncă bine coordonată pentru rezultat.

8. Sunt deştepţi

Dacă o persoană nu este foarte inteligentă, pur și simplu nu își poate permite să fie leneșă. Desigur, dacă nu e vorba de nepoţi de miliardari miliardarului, însă ei nu sunt atât de mulţi.

În birou, trebuie să fii sigur că vei face față sarcinilor la timp, chiar dacă toată ziua ai pierdut timpul pe net. Un freelancer leneș are nevoie mai mare nevoie de minte pentru a putea lua 10 comenzi scumpe în loc de 100 de cele ieftine. Prin urmare, inteligenţa dezvoltată este cheia succesului, dacă doreşti să faci mai puțin, dar obții mai mult.

Sursa