De ce oamenii răi trăiesc bine, iar oamenii buni au o mulțime de probleme? - #dozadesucces

De ce oamenii răi trăiesc bine, iar oamenii buni au o mulțime de probleme?

Iată care este motivul pentru care se întâmplă astfel.

Cine dintre noi nu s-a gândit la nedreptatea acestei lumi?! Îți deschizi sufletul omului, iar el te trădează. Îți pasă de cineva, iar el se urcă pe capul tău.

De ce nimeni nu observă și nu apreciază faptele bune? Oamenii doar închid ochii la aceste fapte.

De ce te pot chiar scuipa în față pentru o dorință sinceră de a ajuta? Cum ai meritat asta? Ar trebui să mai faci fapte bune? Se merită?

Această parabolă îți poate răspunde la întrebări. Înțelept și adevărat!

„Odată o tânără a venit la casa unui bătrân înțelept și, înecându-se cu lacrimile sale, i-a spus povestea ei.

-Nu știu cum să trăiesc …, a spus ea cu o voce tremurândă. Toată viața mea am tratat oamenii așa cum am vrut ca ei să mă trateze. Am fost cinstită și sinceră cu ei. Am încercat să ajut fără să mă aștept la nimic în schimb. Dar ca răspuns, oamenii s-au folosit de mine și și-au bătut joc de mine pe la spate. E prea dureros pentru mine, și  sunt foarte obosită. Te rog spune-mi ce să fac?

Înțeleptul a ascultat-o ​​cu răbdare și a spus:

– Dezbracă-te și ieși dezbrăcată în stradă.

-Îmi pare rău, dar cred că glumești! A strigat ea. Dacă ies dezbrăcată, toată lumea va începe să mă intimideze și să râdă de mine!

Înțeleptul s-a ridicat brusc, a deschis ușa și a pus oglinda pe masă.

– Ți-e rușine să ieși goală în stradă, dar din anumite motive nu ți-e frică să mergi cu sufletul gol! E la fel de deschis ca ușa asta. I-ai lăsat pe toți să se uite acolo! Dar sufletul este precum o oglindă, și de aceea ne putem vedea pe noi înșine în sufletul altora. Și dacă oamenii văd în virtuți o reflectare a urâțeniei viciilor lor, aceștia încearcă să te calomnieze, să te umilească, să te jignească. Nu toată lumea are curajul să recunoască că cineva este mai bun decât el.

– Ce-ar trebui sa fac atunci? Cum pot schimba asta dacă nimic nu depinde de mine? , a întrebat ea.

– Vino cu mine. Vreau să îți arăt ceva … Aceasta este grădina mea. De mulți ani aceste flori înfloresc în ea și eu am grijă de ele. Dar nu ar fi înflorit niciodată pentru cineva care nu ar avea grijă de ele.

– Și tu poți să înveți de la natură. Uită-te la aceste flori minunate și fă precum ele – deschide-ți sufletul doar oamenilor buni. Evită-i pe cei care îți rup petalele și le ascund de soare. Buruienile astea cresc mai bine decât florile, și nu poți face nimic în privința asta.

– Există multă murdărie și rău în lume. Dar cel care vrea rămâne pur …Fii sinceră cu tine și cu ceilalți. Cu toate acestea, amintește-ți: nu arunca mărgele în fața oamenilor cu suflet rău. Aceasta nu-i va ajuta pe ei și nici pe tine.”

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.