De ce recunoștința și mulțumirea ne garantează o viață frumoasă

Noi suntem elevii acestei lumi

Putem să fim în centrul raiului, fără să ieșim din casă, însă dacă în dorințele noastre este prezentă invidia, mândria și îngânfarea – raiul nostru se va transforma într-un adevărat iad.

Lumea reacționează la dorințele noastre, însă așteaptă de la noi prietenie, iubire și să fim fără intenții ascunse. Noi suntem cei care creăm atmosfera din jurul nostru, din acest motiv o persoană înțeleaptă va începe schimbările de la sine, înțelegând că problema de fapt stă în noi, dar nu în cei din jurul nostru.

De ce se întâmplă așa?

Pentru că lumea este construită după principiul învățării. Noi suntem elevii acestei lumi și trebuie să ne dezvoltăm calitățile de ucenici. Tot ce se află în jurul nostru – sunt învățătorii noștri. Ei sunt trimiși de destin pentru a ne da lecții, învățându-ne astfel să facem diferența între bine și rău.

Un ucenic exemplar este capabil să învețe toate lecțiile pe care i le oferă viață. El poate lua lecții chiar și de la o piatră. O piatră stă la o temperatură de 50 de grade în timpul verii, apoi iarna stă într-un ger cumplit. În urma unor asemenea procese, piatra se sparge în două – însă rămâne în același loc. Noi însă la prima greutate întâlnită, fugim din familie, demisionăm, plecăm într-o altă țară…

O atitudine dușmănească față de ceea ce ne înconjoară este extrem de periculoasă, deoarece reacția inversă este identică. Așa începe cea mai neplăcută parte a instructajului nostru. Este exact ca la examen atunci când studentul are o probă dificilă și nu face decât să înjure profesorul că îi poartă pică.

Cum identifici atitudinea dușmănească față de lumea ce te înconjoară?

Simțim invidie.

Invidia – este atunci când nu suntem de acord ca dorințele noastre să se îndeplinească la alții. Atunci în viața noastră apar acele reacții karmice, care ne duc la autodistrugere și în primul rând ne feresc de fericire.

Fericirea este fructul recunoștinței. Cu cât suntem mai recunoscători oamenilor, cu cât suntem mai recunoscători destinului și lui Dumnezeu, cu atât mai fericiți vom fi.

Nu merele ne îmbunătățesc imunitatea, nu băile cu apă rece, dar un simplu cuvânt, pe care noi toți l-am învățat în copilărie – „mulțumesc!”. Fiecare „mulțumesc!” sincer  ne scapă de suferință. Din acest motiv trebuie să mulțumim și să fim recunoscători pentru tot ce avem în viața noastră.

 

Mulțumirea

Mulțumirea este unul dintre indicatorii maturității conștientului nostru, cel mai interesant este că mulțumirea ne influențează karma. De exemplu, dacă îi suntem recunoscători bolii ca unui profesor care ne pedepsește pentru un comportament iresponsabil, această boală se transformă într-o parte a dezvoltării noastre. Altfel spus, se tratează de la sine. Nefericirea ucide un om nemulțumit, însă îl inspiră pe cel mulțumit. Și vei putea să înțelegi acest lucru, doar mulțumind.

Dacă avem probleme la job, trebuie să mulțumim sorții că măcar avem acest job.

Dacă avem probleme în familie, trebuie să fim recunoscători că măcar avem familie.

Dacă ni s-a furat ceva, trebuie să fim recunoscători sorții că măcar avem ce să ne fure…

Nu este greu să ne înțelegem karma.

 

Principiile karmei

Gândurile, planurile și acțiunile noastre din această viață ne formează calitatea următoarei vieți. De exemplu, dacă o persoană a fost în trecut criminal, atunci în această viață el va suferi extrem de mult, va fi bolnav și a pieri la o vârstă fragedă. Dacă a furat, atunci în această viață el nu va avea timp destul pentru ceea ce vrea să facă, nu va avea bani și va rata șansele care i se ivesc.

Există și efectul invers: Dacă ne vom bucura pentru succesele altuia, vom avea parte de noroc și realizări frumoase. Și dacă vom ierta pe cei ce ne-au făcut rău, vom scăpa de suferință.

Altfel spus, primim ceea ce merităm.

Autor: Dmitrii Dmitriev 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.