De ce trebuie să îi urmezi exemplul lui Steve Jobs

SteveJobs

În fiecare zi luăm decizii. Începând cu: stingem alarma sau ne trezim. Și așa toată ziua. Ce să mănânci la prânz? Unde să mergi după muncă? Să spui ceva în timpul întâlnirii sau să taci? Să mergi la sală sau să te odihnești? Și așa mai departe.

Iată ce este interesant: atunci când iei o decizie, consumi energie. Dacă iei multe decizii într-un timp foarte scurt, obosești foarte tare.

Uniforma lui Steve Jobs

Toți știu că Steve Jobs purta întotdeauna o maletă de culoare neagră, blugi albaștri și adidași de la New Balance. Asta a devenit imaginea lui, uniforma personală.

Jobs a decis introducerea uniformei în Apple după călătoria sa în Japonia, atunci când directorul Sony, Akio Morita, i-a povestit explicat că îmbrăcămintea promovează coeziunea echipei.

Însă, angajații Apple au acceptat această idee fără prea mult entuziasm. Mai mult decât atât, ei au detestat atât de tare jachete de firmă create special pentru ei de designerul Issey Miyake.

Ideea uniformei a fost anulată, însă Jobs a comandat de la Miyake sute de malete negre. Însuși Steve a explicat: uniforma este o comoditate și un stil de firmă. Pe lângă asta, șeful Apple a scăpat de grija ce să haine să aleagă de fiecare dată.

Ce este mai important: să alegi un tricou sau o nouă strategie pentru dezvoltarea companiei? Se pare că alegerea lui Steve Jobs este o altă decizie simplă cu ajutorul căreia a reușit să transforme Apple într-o legendă.

Poți ca după renunțarea la deciziile simple să îți îmbunătățești capacitatea de a lua deciziile care sunt cu adevărat importante?

Da, și foarte simplu. Trebuie doar să transformi aceste obiceiuri și să le faci automat, pentru ca ulterior să nu fii nevoit să alegi.

CUM SĂ EVIȚI LUAREA DECIZIILOR MICI

  • Nu îți cumpăra o groază de haine. Alege câteva maiouri, bluze, blugi, rochii și poartă-le în diferite combinații. La fel și cu încălțămintea. Cu atât mai puține lucruri, cu atât mai puține bătăi de cap.
  • Fă un meniu pentru întreaga săptămână și cumpără produsele. Așa nu vei fi nevoită să decizi în fiecare zi ce să cumperi de la supermarket sau ce să gătești la cină.
  • Fă un calendar cu exercițiile fizice pe care să le faci întotdeauna la aceeași oră. Nu va trebuie să gândești când să mergi la antrenament. Calendarul îți va spune când.
  • Dacă ești directorul unei companii sau a unui departament, lasă echipa ta să ia deciziile cele mai simple. Atunci când angajații tăi vor realiza sarcinile cu succes, organizează o întâlnire, ascultă-i și ia o decizie finală la toate întrebările.

De fapt, ai putea să automatizezi, iar astfel să ignori circa 80% dintre cele pe care trebuie să le iei în fiecare zi. Important este să ții minte – trebuie să păstrezi energie pentru deciziile mai importante.

Semnele oboselii din cauza luării deciziilor:

  • Eviți luarea deciziilor.
  • Nu poți lua decizii.
  • Pierzi controlul asupra lucrurilor pe care într-o stare normală le ignori, de exemplu începi să mănânci sau să bei mult.

Dacă crezi că nu prea ai de făcut multe alegeri în viața ta, fă un experiment. În timpul unei zile, scrie pe o foaie toate deciziile pe care trebuie să le iei: și cele mari și cele mici.

În final vei avea o listă cu zeci sau chiar sute de decizii. Analizează-le și gândește-te pe care ai putea să le automatizezi sau chiar să le ignori.

Dacă vei lua mai puține decizii, atunci ele vor fi cele mai bune.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.