De ce trebuie să încetezi să mai bârfești la muncă - #dozadesucces

De ce trebuie să încetezi să mai bârfești la muncă

Mergi deseori să bei apă sau poate pur și simplu deseori te întâlnești cu colegii în coridor în timpul orelor de muncă? Desigur, fără discuții în timpul muncii este imposibil, însă atunci când rămâi singur cu colegii tăi la bucătărie sau la baie, imediat ești cuprins de dorința de a discuta ceva sau pe cineva. Anume bucătăria și baia sunt locurile în care se spun cele mai multe bârfe.

Specialiștii spun că bârfele au o influență negativă asupra stării noastre spirituale și asupra capacității de muncă. De aceea ar fi bine să încetezi să mai bârfești la muncă. Iată câteva dintre motivele principale:

Motivul №1

În primul rând, nu este corect să vorbești pe cineva pe la spate. Mai mult decât atât, ceea ce spui nu poate fi demonstrat prin fapte. Și acest adevăr are doar o singură față.

Motivul №2

Dacă bârfești, îți arăți propria neîncredere în forțele proprii și totodată, fățărnicia. Ai fi putut să faci în acest timp lucruri mult mai eficiente decât să bârfești.

Motivul №3

Nu uita: ceea ce semeni, aceea vei culege, așa că trebuie să fii atent. Într-un anumit, cei cu care ai bârfit, te vor bârfi pe tine.

Cum să încetezi să mai bârfești la muncă?

  1. În momentul când discuția voastră ajunge în direcția negativă, încearcă să alegi altă temă de discuție care vă este mai interesantă.
  2. Dacă cineva discută ceva, iar ție nu îți place subiectul respectiv, spune-le că vrei să asculți ambele părți implicate, nu doar una.
  3. Dacă totuși nu te poți opri, lasă-ți un bilețel pe masa de lucru să îți amintească de fiecare dată că nu e bine să bârfești.

Bârfele sunt lucruri neplăcute, iar la locul de muncă acestea nu își au rostul. Pentru că ține minte un adevăr: roata se întoarce odată și odată.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.