Deștept, dar sărac. Care este cauza - #dozadesucces

Deștept, dar sărac. Care este cauza

Dacă ești atât de deștept, de ce ești încă sărac? – aceasta este fraza care ține treji milioane de oameni, mai ales pe cei care se consideră mai deștepți decât cei din jur și le este greu din cauza situației lor financiară. Vom încerca să găsim răspuns la această întrebare filozofică, și, poate, viața cuiva va deveni mai ușoară.

Vom începe de la faptul că oamenii au viziuni distorsionate despre inteligență. Inteligența ridicat, desigur, este un dar al naturii, dar ea oferă oamenilor doar multe cunoștințe și capacitatea de a rezolva probleme logice complexe. Pentru îmbogățirea financiară, acest lucru nu este suficient.

Pentru a dezvolta o afacere de succes sau de a deveni director general al unei companii, pe lângă intelectul dezvoltat, sunt necesare inițiativa și auto-disciplina, sociabilitatea și calitățile volitive, capacitatea de a gestiona, de a planifica, de a-ți asuma responsabilități, de a trișa și de a risca. Însă o persoană inteligență nu posedă întotdeauna aceste calități. Prin urmare, să un semn de egalitate între minte și bunăstarea financiară este, cel puțin, greșit. Deștept nu înseamnă bogat!

Iar acum să înțelegem de ce oamenii deștepți devin foarte rar bogați.

1. Sunt timizi și nu prea comunicabili

De la naștere, fiecare persoană are un anumit caracter. Dacă el este sociabil, întâlnește cu ușurință oameni noi și își face prieteni, are toate șansele să-i întâlnească pe cei care îi vor oferi ideea de a dezvolta o afacere sau de a participa la un proiect finalizat. Vorbim despre sociabilitate – calitate, care este mult mai importantă decât inteligența avansată.

În cazul persoanelor inteligente, abilitățile de comunicare sunt, de obicei, slab dezvoltate. Adesea, intelectualii sunt timizi și chiar personalități închise, au puțini prieteni și chiar mai puține conexiuni de afaceri. De ce se întâmplă acest lucru? În timp ce copiii inteligenți și-au petrecut timpul studiind și citind cărți, copiii obișnuiți se distrau în curte, făcând noi cunoștințe și învățând să trăiască într-o echipă. Ei și-au dezvoltat abilitățile interpersonale.

În plus, intelectualii sunt, de obicei, aroganți și, prin urmare, nu se grăbesc să se integreze într-o echipă. Prin urmare, ajung să realizeze totul singuri. Acest lucru reduce foarte mult probabilitatea angajării cu succes și îmbogățirea ulterioară.

2. Sunt leneși și nu au scopuri stabilite

La fel de important pentru îmbogățire este intenția persoanei respective. Unii s-au născut atât de intenționați și agitați, gata să lucreze zi și noapte pentru a-și atinge scopul. Aceasta este trăsătura caracterului lor. Alții sunt intenționați de viață. Poate că o persoană s-a născut în sărăcie, iar calea spre îmbogățire a devenit modul său de supraviețuire. Sau poate că a suferit traume psihice atunci când persoana iubită a ales un bărbat mai bogat. Și a devenit principalul factor motivator al dezvoltării. Toți acești oameni sunt uniți printr-un sentiment comun – dorința de a-și atinge scopul. Aceasta este ceea ce duce o persoană la bunăstarea financiară.

Dar, dacă analizăm, 90% dintre oamenii din lume nu își stabilesc obiective înalte. Ei s-au dezvoltat destul de bine, au cerințe financiare scăzute, iar viața nu i-a pus într-o situație care să-i forțeze să părăsească zona de confort și să-și concentreze toate forțele în scopul îmbogățirii. În cele din urmă, ei sunt doar niște leneși și nu sunt pregătiți să lucreze 14 ore pe zi pentru a-și dezvolta afacerea. Și chiar dacă pot fi de multe ori mai deștepți decât oamenii orientați spre scopuri și motivați, astfel de personalități vor rămâne mereu sărace. Abilitățile mentale nu joacă un rol decisiv aici.

3. Nu își iubesc munca

Foarte adesea, motivul pentru abilitățile intelectuale ridicate și sărăcia este ascuns în experiențele din copilărie. Părinții acestor copii, care nu și-au împlinit potențialul și nu au obținut nimic în viață, și-au promis că copilul lor va avea totul. Ei au pus constant presiune asupra copilului, l-au forțat să stea ore întregi pentru a învăța ce scrie în cărți și l-au pedepsit pentru notele rele. Deja în acel moment, ei stabilise în mod clar la ce universitate vor merge copiii și ce profesie își vor alege.

Ca rezultat, copilul este foarte bun la studiu, adesea dobândind porecla ofensivă „tocilar”. Intră în universitate și primește o slujbă respectabilă. Dar aici este puțin probabil să obțină un mare succes și tocmai pentru că, devenind independent și eliberat de sub jugul părinților săi, el înțelege că acesta nu este locul lui!

În copilărie și adolescență, nimeni nu l-a întrebat pe copil ce vrea și spre ce aspiră. Părinții nu erau interesați de faptul dacă avea o atitudine de afaceri sau o dorință de a face munca aleasă. Și acum se află într-o capcană de circumstanțe și, având în vedere educația părinților, este puțin probabil să găsească suficiente calități intenționate pentru a renunța la slujba neplăcută și a face lucrurile preferate. Cel mai probabil, el va rămâne sărac și nefericit.

4. Se cred mai deștepți decât alții

Persoanele dezvoltate intelectual adesea cad în capcana insidiosului. După ce au citit zeci de cărți inteligente și au absolvit câteva universități, ei încep să se considere cei mai inteligenți. Și această amăgire le creează probleme, nu numai pentru ei, ci și pentru cei din jurul lor.

Adesea, astfel de „know-it-alls” încearcă să se dezvolte în zone în care sunt complet incompetente. Punându-și părerea eronată despre alții, ei inhibă dezvoltarea unei cauze comune și ei înșiși nu se dezvoltă, deoarece, în opinia lor, ei sunt „inteligenți” din punct de vedere intelectual.

5. Nu sunt obișnuiți să lucreze în echipă

Reticența de a ține cont de opiniile altora le provoacă „oamenilor inteligenți” o altă problemă. Le este dificil să lucreze într-o echipă, pentru că în acest caz trebuie să ia în calcul opinia „idioților”. O astfel de lipsă de atitudine taie din start toate încercările intelectualilor de a-și dezvolta afacerile și de a deveni mai bogați.

Orice muncă, mai mult decât atât – o afacere, necesită susținere și asistență reciprocă. O persoană, care are planuri mari trebuie să aibă o echipă de oameni cu minte asemănătoare, care, interacționând armonios, sunt capabili să facă orice lucru, sprijinindu-se în mod constant unul pe celălalt. Nu este de mirare că secolul XXI a fost poreclit „epoca corporațiilor.” Și dacă o persoană inteligentă nu înțelege lucruri atât de simple, este puțin probabil să reușească pe arena financiară.

6. Nu au noroc de oameni buni în jurul lor

Este imposibil să nu luăm în considerare faptul că bunăstarea financiare a unei persoane este influențată de oamenii care o înconjoară. Totul este simplu. Dacă părinții sau rudele apropiate sunt bogate, nu există nicio îndoială că vei primi o educație decentă, poate chiar și în străinătate. Și după o universitate de elită, vei ocupa un loc în conducerea unei companii sau chiar vei prelua conducerea într-un proiect de afaceri care se dezvoltă în mod special pentru tine.

Dimpotrivă, este puțin probabil ca o persoană care a crescut într-o zonă sărăcăcioasă, al cărei părinți au lucrat toată viața la o fabrică, să-și construiască o carieră uimitoare.

7. Îi împiedică inteligența

Paradoxal, dar așa este! Persoanele cu un înalt nivel de inteligență, de obicei, sunt precaute și prudente. Confruntate cu un obstacol, le evaluează mai întâi și, de cele mai multe, răspunsul lor este: „E mai greu decât am crezut”, și apoi foarte ușor renunță. De fapt, aceasta este o frică banală, a cărei vină este o minte dezvoltată.

Dar indivizii cu „cele trei clase de educație” nu au astfel de probleme. Fără a privi înapoi, se grăbesc să lupte pentru supraviețuire, muncă, studiu, improvizație, sunt șmecheri și acceptă compromisuri, dacă este necesar. Adesea, această abordare este fructuoasă. Ei devin câștigători!

Cum schimbi această situație?

Evident, o minte dezvoltată nu este suficientă pentru a cuceri această lume. Dacă nu ești suficient de norocos să te naști într-o familie bogată și să beneficiezi de toate avantajele pe un platou de argint, va trebui să lucrezi pentru tine. De ce ai nevoie pentru asta?

Fă ceea ce îți place foarte mult. În acest caz, vei fi bucuros să te dezvolți și să îți promovezi afacerea. Amintește-ți, interesul și motivația sunt una dintre principalele fundamente pe care se bazează bunăstarea.

Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Învață să comunici cu oamenii. Mergi la cursurile necesare, citește literatura necesară. Noile conexiuni și cunoștințe plăcute te vor face nu numai mai bogat, ci și mai fericit.

Devin-o bogat într-un mod inteligent. Învață cum poți câștiga bani, cum să îi înmulțești și cum să îi păstrezi.

Fii mai bun. Nu te mai gândi că știi absolut totul. Descoperă noi domenii pentru tine, participă la cursuri de dezvoltare, citeşte literatură şi practică, practică, practică.

Ai răbdare.. Bogăția nu vine imediat. Chiar dacă ţi pare că ai parcurs un drum lung și încă nu ţi-ai atins scopul, nu renunța. Este posibil ca obiectivul tău să fie deja aproape, însă a rămas doar un pas.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.