Dilemă: Cum să gândești atunci când trebuie să iei o decizie importantă - #dozadesucces

Dilemă: Cum să gândești atunci când trebuie să iei o decizie importantă

landing-stage-sea-holiday-vacation

Imaginează-ți așa o situație: mergi cu automobilul într-o seară rece și ploioasă de toamnă, iar în calea ta întâlnești trei persoane, care așteaptă în stația de autobuz. Acești oameni sunt: 

1. O bătrână care pare că mai are puțin și își dă sufletul;

2. Un prieten vechi, care odată ți-a salvat viața;

3. Femeia/bărbatul visurilor tale.

Pe cine vei lua cu tine, dacă automobilul tău are doar două locuri? Gândește-te și spune răspunsul înainte să citești mai departe.

Este o dilemă logico-morală, însă de fapt, ea este ca un test pe care îl poți da acelei persoane pe care vrei să o angajezi în compania ta. Ai putea să o ajuți pe bătrână și să-i salvezi viața, pentru că te simți obligat. Sau poate l-ai lua cu tine pe vechiul prieten pentru că odată ți-a salvat viața, iar asta va fi o șansă bună să îi mulțumești? Însă, când vei mai avea ocazia să o/îl întâlnești pe cea/cel la care visai nopți întregi? 

Din cei 200 de candidați intervievați doar un singur candidat nu a avut probleme cu răspunsul și a fost acceptat la muncă. Răspunsul lui a fost următorul: „I-aș fi dat cheile mașinii prietenului ca acela să o ducă pe bătrână la spital. Iar eu aș fi rămas cu femeia visurilor mele.”

Uneori, gândirea neordinară și atitudinea creativă față de lucrurile din jur pot să ne ofere soluțiile pentru toate problemele pe care le întâmpinăm. 

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.