Două dintre secretele creatorului artei pop, Andy Warhol

2

Chiar dacă de la moartea lui au trecut 27 de ani, Andy Warhol a rămas la fel de vestit ca fiind legendarul creator al artei pop și legiuitorul modei mondiale, cea pe care o vedem în fiecare zi.

Lui Andy Warhol îi placeau sandwich-urile cu dulceață și se înroșea la față atunci când prietenii lui făceau glume perverse în prezența lui. El nu putea să intre în toaleta de la școală din principiu: îl deranja mirosul de acolo și mulți ani a răbdat și își făcea necesitățile fiziologice atunci când se întorcea acasă. Pittsburgh, orașul în care s-a născut este caracterizat ca fiind unul cu moravuri severe. După„standardele” orașului, Andy era considerat cel mai slab dintre toți.

La prima vedere, iubitorul de dulciuri și slab de fire, Warhol nu avea nici o șansă pentru un viitor frumos. Însă Andy a mers la New York, la insistențele unui prieten. După trei ani, venitul anului a lui Andy Warhol era de 100.000 $. În anul 1953 aceasta era o sumă astronomică. Mai mult decât atât, el era foarte tânăr. În acea vreme, Andy avea doar 27 de ani.

Însuși Andy spunea că simțea toate mirosurile din jurul său. Simțea mirosul covorului de cauciuc din oficii, al fotoliilor din cinematografe, al usturoiului și am hamburgerilor din cafenele. El nu doar că simțea bine toate mirosurile, el le putea simți și pe cele pe care un om normal nu le poate. Anume această capacitate de a simți mirosurile, i-au deschis lui Warhol drumul către succes.

1. Să miroși perfect
În timpul după război, bărbații Americii nu avea tocmai cele mai frumoase mirosuri. În general, acestea erau mirosuri de piele și transpirație. Celelalte mirosuri aparțineau ori bătrânilor din casele de azil ori prostituatelor. Andy Warhol a distrus acest tabu, criticând în public atât clasa muncitoare, cât și oponenții – hippie, care la fel tindeau spre mirosuri naturale ale corpului și dese ori ignorau cu desăvârșire igiena personală.

În acea vreme, Andy locuia într-un apartament aflat într-un subsol, alături de alte 17 persoane. Atunci când gândacii l-au scos din minți, Andy a mers la Carmen Snow, redactorul jurnalului «Harper’s Bazaar», pentru ai arăta desenele sale și să-și încerce norocul. În momentul când și-a deschis geanta, din ea a căzut un gândac. Însă Andy a primit acel job. Însă nu datorită desenelor, dar datorită mirosului pe care Carmen Snow l-a simțit. Era Chanel Nr. 5.

2. Să îmbătrânești tânăr 

Primind o comandă foarte mare pentru o reclamă, Andy a decis să „îmbătrânească”. El a decis să-și schimbe radical imaginea încât oamenii să nu înțeleagă câți ani are în realitate. El a considerat că poți fi excentric fără probleme, dacă părul îi va fi alb. Mai mult decât atât, oamenii vor începe să-l privească altfel. Dacă o persoană pare bătrână, fiecare gest al ei pare tânăr și plin de energie chiar și atunci când gesturile unei persoane tinere sunt obișnuite. Asta a fost cea de-a doua cheie a succesului pe care a folosit-o Andy în viața sa.

America este țara celor tineri. Americanii au un anumit cult al tineretului, un cult al corpului și a fricii de îmbătrânire și moarte. Asta crează panică în rândul oamenilor, care mai apoi cer ajutorul unui psihiatru. Anume în această țară, Andy Warhol și-a creat imaginea unui om bătrân, fapt care i-a adus un succes enorm. Potrivit lui Andy, succesul are două chei universale. Trebuie întotdeauna să miroși bine și să pari tânăr, îmbătrânindu-te artificial.

Și încă ceva. Asta este una dintre dintre capodoperele lui Andy – cutiile cu supă:

picture4-61

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.