Eckhart Tolle: Când gândești, nu rezolvi problemele – le complici

Eckhart Tolle  este unul dintre cei mai populari filozofi ai vremurilor noastre, care pune în cuvinte simple, experiențe spirituale ce păreau inaccesibile pentru marea majoritate a oamenilor.

Cuvinte simple, dar foarte înțelepte

1. Gândind, nu rezolvi problemele – gândind, le complici. Soluția întotdeauna apare atunci când intri în starea de Liniște și Prezență totală, chiar pentru câteva clipe. Puțin mai târziu, când gândul se întoarce la tine, brusc apar idei care anterior nu le aveai. Încetează să mai gândești mult asupra unei probleme și vei rămâne uimit cum lumea din jurul tău se schimbă.

2. Tot ceea ce crezi că lumea nu vrea să îți ofere, de fapt, tu nu vrei să oferi lumii. Încearcă timp de câteva săptămâni să oferi celorlalți ceea ce crezi că nu ai tu. Laudă oamenii, fă-le complimente, oferă-le grijă și căldură, iar apoi vei observa cum asta îți va schimba viața. Vei înțelege că deja ai ceea la ce visezi, altfel cum ai fi putut să oferi toate astea?

3. Bogăția apare doar la cei care o posedă deja, pentru că asta este o stare interioară.

4. Vrei să înțelegi ce este al tău – lasă totul să plece, iar ceea ce este al tău va rămâne cu tine. Când renunți să ai așteptări că un om, o situație sau un obiect îți va aduce plăcere, îți este mai ușor să trăiești momentul acum pentru că deja nu mai aștepți ce va fi în viitor.

5. Ai văzut vreodată un stejar într-o stare de stres sau un delfin într-o dispoziție sumbră, o broască cu o stima de sine scăzută, o pisică care nu se poate relaxa sau o pasăre împovărată cu ofensă? Învăță de la ei capacitatea de a accepta prezentul.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.