Evitarea unor persoane de dragul sănătății tale emoționale este o înțelepciune, nu o slăbiciune - #dozadesucces

Evitarea unor persoane de dragul sănătății tale emoționale este o înțelepciune, nu o slăbiciune

Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Nu vrei să-ți irosești viața cu cineva care te lovește sau te împinge tot timpul, nu-i așa?  Deci, de ce tolerezi persoanele care te lovesc la nivel energetic?

Nu este nimic în neregulă cu dorința de a rupe o relație cu anumite persoane sau de a limita impactul lor asupra vieții tale. Desigur, s-ar putea să nu fie ușor, ceea ce nu face deloc o astfel de decizie „greșită”.

Dacă cineva te supără în mod constant, atunci această persoană nu merită timpul sau efortul tău. Despărțirea de el nu e o pierdere atât de mare pe cât o prezintă acesta.  Și nu trebuie să-i explici sau să petreci timp cu el pentru că astfel îi oferi și mai multă putere asupra ta.

Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Nu vrei să-ți irosești viața cu cineva care te lovește sau te împinge tot timpul, nu-i așa?  Deci, de ce tolerezi persoanele care te lovesc la nivel energetic?

Această lume este plină de persoane negative și modul în care ne descurcăm cu acestea este foarte important. Cu cât le permitem să ocupe mai mult spațiu în viețile noastre, cu atât va fi mai rău pentru noi.

Citește și: Am scos din viața mea persoanele care nu au timp pentru mine și m-am simțit ușurată.

Recunoașterea toxicității relațiilor este primul pas spre îmbunătățirea sănătății mintale. Al doilea pas este ruperea relației în sine. Ultimul pas către îmbunătățirea stării de bine este să ai o atitudine pozitivă față de traumele tale psihologice și emoționale interne.

Când pleci de la cineva (fie că este vorba de prietenul tău, amant, membru al familiei sau oricine altcineva) trebuie să ai alături doar oameni pozitivi, aceștia devin calea ta spre o viață fericită. Nu te îndoi de decizia ta de a scăpa de o persoană negativă și de a pune bunăstarea ta mai presus de bunăstarea  altcuiva. Ia timp pentru a ajunge la un acord cu ceea ce se întâmplă și continuă să mergi mai departe.

Sentimentele tale contează, iar persoanele care merită să fie prin preajmă nu le vor folosi niciodată împotriva ta. Dacă cineva  caută în mod constant minusurile tale sau îți crează numai necazuri, nu trebuie să-l suporți. Fii pregătită să te aperi.

Cu cât persoanele vor fi mai grijulii în jur, cu atât lumea din jurul tău va deveni mai pozitivă. Alege libertatea în loc să stai într-un spațiu închis, cu personalități toxice care te-au împins în această situație. Persoanele toxice nu lasă loc pentru dezvoltare.

Să scapi de cineva care te-a tratat întotdeauna prost este unul dintre cele mai înțelepte lucruri pe care le poți face doar pentru tine. Astfel îți eliberezi loc pentru dezvoltare personală și schimbările de viață necesare. Și să nu lași pe nimeni să-ți spună contrariul.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.