Filme pe care să le vizionezi pentru a obţine mai mult succes

Toți mergem la cinematograf și după ce ne uitam la câteva filme, ne simțim puțin diferit, ca și când devenim oameni diferiți. Filmele au potențialul de a inspira și influența deciziile noastre în viață.

Cu toții suntem familiarizați cu lucrările lui Woody Allen, James Cameron și Quentin Tarantino. Trei scriitori și regizori grozavi care, prin filmele lor, sunt capabili să influențeze emoțional publicul. Uneori, un film poate fi foarte motivațional, după ce te uiți la ceea ce pare că poți muta munți.

1. Fight Club – Sala de lupte

Viața e un iad. Fără bani, cu o slujbă monotonă și stresantă, cu fiecare nouă zi la fel ca cea de ieri, un tânăr trăiește fără speranță de mai bine și fără idealuri. Dar în viața lui apare cineva care îl învață să se miște și să trăiască liber. Pătrunde în labirintul unui joc dur, anarhic, al unor lupte mortale, nemotivate. Devine membru al unui club unde învață să se bată, înlocuind, pentru a-și dovedi puterea, amorţeala spiritului cu agresivitatea. Dar înțelege curând că nu acesta e răspunsul la întrebările sale.

Un insomniac devenit o veritabilă bombă cu ceas (Edward Norton) și un comis-voiajor alunecos (Brad Pitt) canalizează agresivitatea masculină primară într-o formă nouă și șocantă de terapie.

Conceptul lor se bucură de un succes uriaș și „cluburi de luptă” se formează în lumea subterană a fiecarui oraș, până când o tipa senzuală și excentrică (Helena Bonham Carter) devine un obstacol în calea lor și declanșează un șir de evenimente derulate dement, complet scăpate de sub control, până la uitarea de sine.

2. Pumping Iron – Forme de oțel

Un documentar despre viața celui care a obținut de cinci ori titlul de Mr. Universe. Documentarul „Pumping Iron (Forme de oțel) – Viața lui Arnold Schwarzenegger” care îl are în prim-plan pe Arnold Schwarzenegger urmărește desfășurarea celor mai importante competiții din culturism: Mr. Universe IFBB și Mr. Olympia, desfășurate în 1975.

Filmul îi introduce pe telespectatori în atmosfera competițională, în culisele concursurilor de culturism, la sala de forță și în viața privată a lui Schwarzenegger, chiar în perioada în care acesta câștiga numeroase titluri de bodybuilding: de șapte ori Mr. Olympia și de cinci ori Mr. Universe. Producția îi suprinde și pe Lou Ferrigno, Franco Columbu, Mike Mentzer și Robby Robinson, mari nume în culturism.

3. The Secret – Secretul

Trăim într-un Univers plin de mister, în care rezultatul propriei noastre gândiri este reflectat în existența de zi cu zi.

Documentarul se consideră a fi un elogiu adus optimismului și gândirii pozitive, bazându-se pe ideea că ființa umană emite în Univers semnale concludente prin intermediul gândurilor. Legea atracției este cea care patronează lumea, iar oamenii sunt conturați precum niște magneți care atrag fericirea, prosperitatea sau dimpotrivă necazurile și sărăcia din viața lor, prin intermediul emoțiilor pe care le transmit.

Ideea de bază este cunoașterea „secretului” și utilizarea acestuia, ținând-se cont de faptul că „un gând pozitiv poate fi de 100 de ori mai puternic decât unul negativ”.

4. The Social Network – Rețeaua de socializare

Fiecare epocă își are vizionarii și geniile ei, care lasă în urma lor o lume nouă, schimbată radical. Dar asta nu se întâmplă, aproape niciodată, fără o luptă acerbă cu oamenii și sistemul pe care vor să le schimbe prin creația lor. În Rețeaua de socializare, regizorul David Fincher și scenaristul Aaron Sorkin ne dezvăluie momentul în care a fost creat Facebook, cel mai revoluționar fenomen informatic de socializare de la începutul acestui nou secol – prin perspectiva oamenilor super-inteligenți, care pretind, fiecare în parte, că ei sunt inventatorii.

Rezultatul este o dramă în care se luptă cu forțe egale atât creația cât și distrugerea; o luptă în care nu ni se prezintă un singur punct de vedere, ci poveștile contradictorii, ideile diametral opuse și relațiile sociale în plină metamorfoză, care definesc lumea noastră de astăzi.

5. Yes Man – Un cuvânt poate schimba totul

Jim Carrey este Carl Allen, un bărbat rigid care își dă seama într-o zi că zice prea des „NU!”. Ca să-și condimenteze viața și ca să fie mai deschis în fața oportunităților, Carl se hotărăște să zică numai „DA!”. „Vrei să faci bunjee jumping?” „DA!” „Vrei să înveți coreeană?” „DA!” Comedia lui Jim Carrey încearcă să numere de câte ori poți să zici „DA!” înainte de a o păți, iar noi vă spunem doar atât: nu de prea multe ori, dar la sfârșitul filmului va pune capăt belelor în care a intrat anterior….

6. Limitless – Dincolo de limite

Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obișnuit să își contempleze în fiecare zi eșecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic – NZT. Orice om normal își folosește doar 20% din capacitatea creierului, dar substanța experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reușește să își scrie cartea în doar 4 zile și matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informațiile pe care le-a acumulat în timp prind contur și încep instantaneu să se organizeze în mintea sa.

Cu o nouă perspectivă asupra vieții și abilități ieșite din comun, Eddie ajunge repede expert al speculațiilor financiare și îi atrage astfel atenția lui Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri. Dar spre ghinionul lui, mogulul nu îl vede decât ca pe o metodă ușoară de a face miliarde de dolari fără efort. În scurt timp, succesul fulminant al lui Eddie se transformă într-o luptă pentru supraviețuire, secretul metamorfozei iese la suprafață și asasinii puși pe urmele lui nu mai reprezintă singura amenințare.

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.