Fraze pe care să le uiți pentru totdeauna, dacă vrei să ai o carieră de succes

hunger-413685_1280

Fiecare dintre noi, sau aproape fiecare, dorește să obțină succes. Însă cuvintele pe care le spuneți, ar putea să vă scadă șansele de succes. S-ar putea ca și cele mai banale cuvinte, pe care le-ai rostit la birou, să fie motivul din cauza căreia cea mai dorită realizarea a voastră să devină imposibile de realizat.
Cariera – e componentă mult prea importantă din viața voastră, pentru ca niște cuvintele spune într-un moment greșit să o distrugă. Vrem să vă prezentăm șapte fraze care ar trebui șterse din lexicul personal dacă vreți să atingeți punctul culminant al succesului, pe care, fără îndoială îl meritați:

1. «Acestea nu sunt responsabilitățile mele»
Atunci când acceptați un post de muncă, cu siguranță vă imaginați care vor și sarcinile și cât de intensiv vă va fi munca. De regulă, odată cu trecerea timpului numărul de responsabilități crește. Unele dintre ele sunt doar binevenite, pe când altele vă provoacă repulsie. Cu siguranță ați întâlnit situații când șefia vă dădea tot mai multe sarcini, pe lângă cele obișnuite. Și de fiecare dată ați dorit să îi spuneți că acestea nu intră în lista de reponsabilități ale dvs.
În acest caz, mai bine să discutați cu șeful despre funcția dvs în companie. Anume o astfel de discuție va pune lucrurile la locul lor. Însă, oricât de dificile ar fi noile sarcini, nu rostiți acestă frază deoarece riscați să vă creați imaginea unui lucrător leneș.

2. «Este imposibil să faci asta!»
Aceste fraze le spun oamenii care le este frică de greutăți, iar de o avansare în funcție nici nu poate fi vorba. În loc de a lăsa lucrurile baltă, ați putea propune o alternativă de lucru asupra proiectului. De fapt, în viață nu sunt atât de multe lucruri imposibile. Cei mai mulți dintre manageri și directori aleg să ridice în funcție pe acei angajați, cărora nu le este frică de greutăți. Așa că dacă înfruntați greutățile, dar nu le ocoliți, propuneți ideile dvs, veți deveni un angajat valoros în companie.

3. «Nu este vina mea!»
Nimeni nu va dori să lucreze cu cineva care pasează vina pe altcineva. Până la urmă, va veni și rândul dvs. Așa că, în loc să arați cu degetul la greșelile altora, lăsați ca fiecare să răspundă pentru sine. Capacitatea de a recunoaște vina – este calitatea care vă permite să creșteți și să învățați. Dar atunci când vezi paiul din ochiul colegului, dar nu bârna din ochiul tău – este un semn că nu vei reuși să înveți din greșelile proprii.

4. «Va dura doar un minut»
Niciodată nu rostiți această frază dacă nu sunteți sigur 101% că aceste 60 de secunde vor fi destule pentru a îndeplini o sarcină. S-ar putea să reușiți, doar dacă aveți destulă experiență profesională și imaginație bună. Dar, odată ce ați promis că veți îndeplini o sarcină într-un singur minut, veți crea impresia că aceasta poate fi rezolvată de oricine.

5. «Nu am nevoie de ajutor»
Un „lup singur și brutal” ar fi un personaj reușit dintr-un thriller, dar sunt șanse puține că el va fi erou într-o companie. Puteți fi sigur că veți fi capabil să reușiți să creați singur un proiect de succes, însă trebuie să știți că munca în echipa este mult mai valoroasă. Dacă sunteți capabil să lucrați în echipă, atunci să știți că asta este trăsătura unui adevărat lider.  Și puține sunt șansele să urcați pe treptele carierei dacă veți lucra întotdeauna în singurătate.

6. «Este nedrept!»
Viața e nedreaptă. Iar asta poate fi observată în toate, chiar și în carieră. În loc să vă plângeți, ar fi mai bine să cautați soluții pentru problemele pe care le întâmpinați. Proiectul la care visați a ajuns pe mâna unui coleg? E atât de nedrept! S-ar putea, însă decât mereu să vă arătați pretenziile, încercați să munciți mai mult.  În viața profesională, acordați mai multă atenție căutării soluțiilor pentru problemele pe care le întâmpinați, decât să vă jeluiți permanent.

7. «Întotdeauna am făcut așa»
În business „să faci întotdeauna așa” nu e cea mai bună strategie de dezvoltare. Iar asta va confirma fiecare companie, care a respectat regulile, acceeptând statusul status quo, iar în final a falimentat. Adaptarea la schimbările pieții – este cea mai sigură posibilitate de a supraviețui în economia care permanent are ceva nou.  Nu trebuie să fiți sluga modei, nu vă ascundeți capul în nisip în speranța că în curând lucrurile vor reveni la normal. Ați putea să căutați soluții cât mai creative pentru a rezolva problemele și astfel, în curând, veți deveni persoana care va contribui la dezvoltarea companiei.

Fiecare dintre noi visează să obțină succes, dar pentru asta trebuie să aveți grija ca frazele pe care le rostiți să nu vă pună piedici în calea spre el.

Sursa: linkedin.com

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.