Gândurile negative generează vibrații scăzute

Suntem capabili să ne alegem propriile gânduri. Dar din nou și din nou le lăsăm să ne controleze, nu invers. Cum ne putem controla viețile, dacă nu suntem capabili să controlăm gândurile din capul nostru?

Întreaga lume este formată din energie. La nivel molecular, totul constă din unde lungi care vibrează la frecvențe diferite. Creierul uman are capacitatea de a citi aceste frecvențe și de a le transforma în ceea ce noi percepem ca realitatea noastră fizică. Datorită proceselor care au loc în sistemul nostru nervos, avem capacitatea de a identifica obiecte și oameni.

Pe lângă energia fizică, există și alte forme de energie. Vorbim despre tipurile non-fizice de energie care ne înconjoară, de asemenea. Și unele dintre ele sunt în mintea noastră – sub formă de gânduri. Prin urmare, putem spune că gândurile noastre au, de asemenea, vibrații care se schimbă în funcție de calitatea proceselor noastre de gândire.

Citește: Evitarea unor persoane de dragul sănătății tale emoționale este o înțelepciune, nu o slăbiciune

Deci, fiecare dintre gândurile noastre are o anumită vibrație. Gândurile fericite și pozitive au o frecvență mai mare, în timp ce frecvența gândurilor triste și negative este la un nivel inferior. Trebuie să fim atenți la procesul nostru de gândire, deoarece calitatea gândurilor noastre creează o vibrație colectivă. Dacă gândurile pozitive domnesc în capul nostru, vibrația noastră generală va fi mare. În schimb, în cazul în care cele mai multe dintre gândurile noastre sunt îmbibate cu negativitate, vibrația noastră generală va fi scăzută.

Adesea, pentru a înțelege Legea atracției, trebuie să ne studiem propriile gânduri.Unii consideră această lege un mit, dar dacă studiezi energiile și principiile existenței lor, vei înțelege că există adevăr într-o astfel de lege.

Cu cât te concentrezi mai mult pe gânduri, cu atât vibrațiile sale devin mai puternice. În același timp, capacitatea sa de a atrage energie de aceeași vibrație este îmbunătățită. Acesta este motivul pentru care suntem întotdeauna avertizați împotriva cultivării gândurilor negative în mintea noastră, deoarece acestea atrag evenimente negative în viețile noastre.

Desigur, tehnic vorbind, nu ne plângem în fiecare zi. Dar, de fapt, o facem adesea în mod inconștient.  Plângerile sunt o formă de gândire negativă, și le-am integrat atât de mult în viața noastră de zi cu zi că acestea au devenit deja mantra noastră de zi cu zi. Iată unele exemple ale acestor afirmații aparent inofensive:

 • Nu mă simt bine. (Am o durere de cap. / Mă doare stomacul).

 

 • Mi-e foarte foame!

 

 • Slujba asta e cea mai rea.

 

 • Vremea este dezgustătoare astăzi.

 

 • Traficul pe stradă a fost atât de teribil!

 

 • Mă simt foarte tensionată.

 

 • Toți bărbații buni sunt fie căsătoriți, fie gay.

 

 • Sunt grasă.

 

 • Această generație este atât de groaznică. Eram complet diferiți.

 

Toate aceste declarații îți par familiare, nu? Dacă realizezi că utilizezi aceste afirmații prea des – acest lucru ar trebui să fie un semnal pentru tine. Indiferent cât de „normale” și inofensive îți par aceste plângeri, ele au în continuare un impact profund asupra minții noastre pe termen lung.

Încetul cu încetul, rostind toate aceste plângeri, construim temelia gândirii negative. Vrei să știi dacă cultivi gândirea negativă? Atunci, pune-ți aceste întrebări:

 • Te plângi des?

 

 • Îți place să vorbești despre cum ceva e în neregulă cu lumea asta?

 

 • Ai obiceiul să critici alți oameni?

 

 • Ai tendința să dai vina pe alți oameni?

 

 • Te simți ca o victimă și de multe ori vorbești despre problemele tale?

 

Dacă ai răspuns „da” la cel puțin una dintre aceste întrebări, atunci este timpul să preia-i controlul asupra gândirii. Ideea e că ne putem alege propriile gânduri.  Dar de nenumărate ori ne lăsăm gândurile să ne controleze, și asta e greșit.

Suntem stăpânii minții noastre și în cele din urmă stăpâni pe viețile noastre. Cum ne putem controla viețile dacă nu putem controla gândurile din capul nostru?

Preia controlul asupra vieții tale. Promite-ți că cultivi doar gânduri pozitive și foarte curând vei observa cum viața ta s-a schimbat în bine.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.