Gestionează-ți energia personală pentru a îmbunătăți calitatea vieții

Cu cât te bucuri mai mult de munca ta, cu atât mai multă energie vei avea ca să te bucuri de viață. Opusul este, de asemenea, adevărat.

Multe lucruri în viață sună întotdeauna mai bine în teorie.

 • „O să-mi economisesc banii, o să-mi cumpăr Imobiliare, și o să trăiesc din banii de chirie.”
 • „Voi începe un blog, voi vinde cursuri, și voi trăi din venitul pasiv.”
 • „Voi deschide o școală de yoga și voi lucra doar câteva ore pe zi.”

Bine, asta e grozav. Am vorbit despre punerea în aplicare de multe ori înainte. Nu voi mai face asta. Cunoaștem deja acest lucru.

Deci, să presupunem că te ocupi de punerea în aplicare. Și ca să fiu sincer, sunt destul de sigur că te ocupi de cariera ta în serios. De ce altfel ai citi acest tip de articole, nu?

Cu toate acestea, dorim să trăim și o viață bună. Cred că viața este menită să fie savurată. Richard Koch, autorul cărții seminale Principiul 80/20, a spus cel mai bine:

„Fă ceea ce-ți place să faci. Fă astfel încât aceasta să devină munca ta. Fă-ți munca ta. „

Să fim sinceri aici. Dacă în prezent nu te bucuri de viața ta, și nu te trezești în fiecare dimineață cu un sentiment de emoție, trebuie să faci ceva în legătură cu asta.

Meriți să trăiești o viață bună. Oamenii din viața ta merită și asta. De fapt, toți merităm asta. Nimeni nu vrea să trăiască sau să lucreze cu un pesimist.

Și în acest articol, vreau să vă împărtășesc o idee care a avut un impact extraordinar asupra calității vieții mele. În cartea sa, Richard Koch vorbește despre cum 20% din activități duc la 80% din fericirea noastră.

Este un termen, provenit de la economistul Vilfredo Pareto, creat de Joseph Juran. Pareto a constatat că 80% din terenul din majoritatea țărilor era deținut de 20% din populație.

Dar această idee depășește distribuția bogăției. Richard Koch a aplicat-o la orice, de la afaceri până la fericire. Și nu totul trebuie să fie distribuit 80/20. Unele lucruri sunt distribuite 90/10 sau chiar 99/1. Ideea este că cauza și efectul nu este o relație 50/50.

De exemplu, 100% din fericirea mea provine dintr-o singură măsură: energia mea.

Înțelegerea impactului stării de spirit asupra fericirii

Mă gândesc la acest concept de multă vreme. Întotdeauna vreau să știu cum și de ce se întâmplă lucrurile. Așa că mă întreb lucruri de genul:

 • De ce sunt într-o dispoziție bună astăzi?
 • De ce sunt într-o dispoziție proastă astăzi?
 • De ce sunt fericit în acest moment?
 • De ce sunt stresat acum?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, am început să scriu un jurnal. Dacă ești un cititor regulat al blog – ului meu, știi că sunt un mare susținător al jurnalismului. Am scris și un articol despre sistemul meu de jurnalizare.

Și recent, am descoperit în sfârșit un model. Ceea ce simt este determinat de energia mea.
 

 • Energie ridicată? Dispoziție bună, senzație de încredere, aștept cu nerăbdare viitorul, pieptul sus, zâmbet, mă bucur de mine însumi și fac tot ceea ce îmi place.
 • Energie scăzută? Dispoziție proastă, trist, cu frică de viitor, timid, omit contactul vizual, îngrijorat etc.

Acum, s-ar putea crede că totul este destul de evident. Dar nimeni nu m-a învățat să-mi gestionez energia. Nici în școală, nici la locul de muncă, și nici în afaceri. Dar gestionarea acesteia a avut un impact mare asupra calității vieții mele.

„Cum îți gestionezi energia?”

În practică, arată așa. Întreabă-te pe tine însuți:

Înainte ca să spui ca niște oameni copilăroși,” Îmi place să petrec și să-mi cheltuiesc toți banii”, vreau să spun că dacă vrei să faci pe deșteptul, du-te și fă-o în altă parte.

Iată un exemplu a ceea ce vreau să spun. Cred că scrisul este o activitate grea și plictisitoare. Și dacă să fiu sincer, nu-mi place deloc să scriu.

Totuși, după ce o fac, mă simt bine cu mine însumi și aceasta îmi oferă multă energie. Deci asta face să merite pentru mine. Deci nu e vorba de evitarea activităților grele. Este vorba de a privi la rezultatele pe care le au aceste activități.

Iată alte două lucruri pe care le-am învățat despre gestionarea energiei personale.

 • Identifică 20% din activitățile care îți aduc cele mai multe rezultate pentru fiecare aspect al vieții tale.

Atrage atenția la relațiile tale, afaceri, sănătate, bani. Apoi, concentrează-te pe efectuarea mai multor activități care îmbunătățesc acele aspecte.

 • Reevaluează în mod continuu.

Obține un feedback. Jurnal. Și întreabă-te mereu dacă ești pe drumul cel bun. Viața nu este statică. Trebuie să-ți ajustezi cursul manual. Nu există nici un pilot automat. Așadar, întotdeauna fă-ți timp pentru a reflecta și a privi înainte.

 • Nu trebuie să fii într-o dispoziție bună tot timpul.

Asta nu e realist. Îmi propun să fiu într-o dispoziție bună 95% din timp. De asemenea, poți avea o dispoziție bună și poți trece cu ușurință prin dificultăți. Viața este grea. Așadar, este mai bine să ai o dispoziție bună pentru a o ușura.

Viața e lungă. Și dacă o joci corect, poți face cele mai multe lucruri pe care ți le-ai dorit întotdeauna. Trebuie doar să ai răbdare și să-ți gestionezi energia ca să te poți bucura de lucrurile pe care le faci.

Începe acum prin a te întreba: „Care este singurul lucru pe care îl pot face astăzi pentru a-mi îmbunătăți starea de spirit?”

Pune-ți aceeași întrebare mâine.

Și poimâine.

Și așa mai departe.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.