Idei de afaceri pentru amatorii de creație

Tot mai mulți oameni doresc să aibă o afacere proprie, să  muncească pentru sine, să nu aibă șefi, să nu se trezească  la ora 6.30 pentru a nu întârzia la serviciu. În fine, să  fie propriul său șef și să-și facă programul după bunul său plac. Însă pentru a iniția o afacere trebuie să faci o cercetare de piață serioasă și să vezi cam în ce direcție să mergi – spre un salon de frumusețe, pentru că vei avea permanent cliente care vor veni la alungirea și corecția unghiilor sau spre un magazin online, deoarece oamenii acum cumpără mai totul de pe internet.

Important este să îți placă ceea de ce vreai să te apuci, să fie pentru tine, sau cum se spune – să fii ca peștele în apă. Dacă, totuși, îți plac provocările și nu îți este frică de ceva nou și necunoscut, își oferim câteva sugestii.

Servicii de clearing

Pentru că au un program încărcat și stau la muncă până târziu, unii oameni nu reușesc să își aducă în ordine casa, de aceea apelează la servicii de curățenie. S-ar putea ca să nu ai mulți clienți în fiecare zi, dar înainte de sărbători, cu siguranță nu vei avea ore libere!

Care este beneficiul acestei afaceri? Mulți detestă să fac curat, mai ales în case străine și din acest motiv ai putea să nu ai mulți concurenți.

Florărie cu livrare la domiciliu

Din același considerent invocat mai sus, cu această idee de business vei avea succes. Suntem mult prea ocupați ca să le acordăm celor dragi timpul și atenția necesară, iar un buchet de flori livrat la domiciliu va fi o surpriză plăcută pentru mamă, iubită, prietenă, rudă etc. Ideea cu buchete online, fie că e vorba de flori de nuntă ori de aranjamente florale, e foarte binevenită în cazul în care ai o afacere mai mare cu florile – gen o florărie, pentru a nu avea riscul să arunci multe dintre florile expuse spre vânzare, lansează și serviciul livrare la domiciliu. Vei fi cu un pas înaintea simplilor vânzători de flori sau proprietari de florării, dar și îți vei dubla șansele de a vinde produsul tău.

Servicii foto/video

Dacă ai anumite cunoștințe în ale filmatului și fotografiatului și mai ai un prieten la fel pasionat de acest domeniu, poți lansa o mică afacere. Nu trebuie să îți faci griji dacă nu ești chiar un foarte bun practician, pentru că mai multe vei învăța din mers chiar la evenimentele la care vei fi invitat, pentru că așa se învață cel mai bine. Totodată, lecțiile online de foto și editare îți vor fi de mare ajutor, pentru că de acolo poți învăța gratis. Cel mai important lucru este creativitatea, pentru că, după cum spunea un profesor de artă fotografică, chiar dacă pozele nu ies foarte reușite, programele performante de editare rezolvă această problemă, însă fantezia ta trebuie să lucreze în orice moment, pentru că de multe ori clienții vor aprecia anume asta, ei doar au telefoane mobile bine dotate cu care fac poze destul de reușite. De la fotografi, în primul rând,  vor ceva deosebit.

Servicii editoriale / Copywriting

În ultimul timp este unul dintre cele mai căutate servicii, în special de către oamenii care au o afacere, și-au lansat un site pentru a se promova, dar nu știu ce să pună acolo. Pe site trebuie să plasezi mesajele ce îi vor îndemna pe utilizatori să cumpere de la tine, adică îți vor aduce clienți, de aceea acest aspect este foarte important. E și comod să prestezi astfel de servicii, pentru că le poți face face de la distanță, primind comanda online, nu este nevoie, ca în cazurile de mai sus să te deplasezi la client.

Firmă handmade

Ai nevoie doar de o încăpere, care ar putea foarte ușor fi chiar o odaie de acasă, unde să confecționezi diferite chestii – buchete de flori, săpun natural, invitații pentru nunți și cumetrii, pe care să le vinzi prin intermediul internetului. Va trebui să investești în materialele cu care vei lucra, însă îți vei scoate investiția. Pe lângă asta, vei avea nevoie de multă răbdare, motivație și creativitate, pentru că în procesul executării lucrărilor handmade toate detaliile contează și uneori, din cauza unui foarte mic detaliu,  va trebui să desfaci totul și s-o iei de la capăt. Care este avantajul cel mai mare? Că vei lucra în ce perioadă a zilei vei dori, vei face lucruri care bucură ochii și îți  vei manifesta pe deplin imaginația.

Nu uita, în orice domeniu vei alege să îți lansezi afacerea, va trebui să te implici mult mai mult decât în cazul unui simplu angajat, adică să te dedici trup și suflet, indiferent de oră, program ori zi.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.