În pană de idei? 5 exerciții care îți vor dezvolta creativitatea

 image
O scânteie, întâmplătoare sau nu, poate porni un adevărat incendiu. Spunând „scânteie” am în vedere creativitatea. Aceasta este capacitatea de a nu gândi ca toți ceilalți, capacitatea care îi permite să creeze un concept sau un slogan pentru publicitate.
Deci, cine dintre voi nu și-ar dori să fie creativ? Corect – puțini. Iar cum să aibă cât mai bună creativitate puțini știu. Îți voi prezenta 5 exerciții care îți vor dezvolta creativitatea.
1. Două întâmplări
Ia un dicționar și alege două definiții întâmplătoare. Pur și simplu alege oricare două cuvinte. Analizează-le, încearcă să identifici o legătură între ele. Alcătuiește o istorioară nebună și crează o legătură între ele. Un asemenea exercițiu îți vor antrena creierul.
2. Fii un biolog nebun 
Ia o foaie și un creion. Foarte bine că nu poți să desenezi, pentru că frumusețea și rezultatul nu contează atât de mult. Cum am spus și mai devreme – procesul este cel mai important. Iar acum desenează ceva care ar avea câte ceva din toate animalele pe care le cunoști. S-ar putea să îi iasă un elefant cu cap de vulpe, o vulpe cu corp de pește sau un iepure cu copite. Scopul acestui joc este să omori orice urmă de logică și să pui accent pe creativitate.
3. Arhitectorul nebun 
De la animale trecem la arhitectură, hai să construim o casă. Dar înainte de asta alege 10 cuvinte. Imaginează-i că ai o comandă: să construiești o casă. De exemplu „portocala”- culoarea acoperișului trebuie să fie orange, „farfurie” – ferestrele casei trebuie să rotunde. Desenând pe hărtie, imaginează-ți cum ar arăta în realitate.
4. 10+10
Alege un cuvânt, dar neapărat să fie substantiv. Acum alege 5 adjective, care i se potrivesc cel mai bine. De exemplu: ciorapi – negri, curați, călduroși, murdari, groși. Ai scris?  Acum scrie încă cinci adjective care nu corespund deloc. Iată aici este dificil. Caută cuvinte din diferite domenii pentru a reuși.
5. Titluri
Încearcă de fiecare dacă când ești interesant de un anumit lucru să îi dai un nume. Unul scurt și comic sau unul lung și dificil. Scopul exercițiului – titlul trebuie să îți placă neapărat.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.