Încetează să fii un robot. Începe să-ți trăiești viața!

Te străduiești să muncești repede, să gândești repede, să te adaptezi schimbărilor, să rezolvi mii de probleme în același timp, să îți revii după naștere/boală/divorț, să înveți repede, dar și mai repede să obții acel milion.

Oprește-te. Nu ești un robot. Nu te mai grăbi! Apasă frâna! Începe să îți trăiești viața!

De ce trebuie să încetezi? Îți voi explica mai jos:

Încetinirea – nu este un scop, dar o metodă

Metoda de a trece din starea febrilo-preocupată în cea liniștită, calculată. Să te simți calm și să ai încredere în tine.

Să încetinezi înseamnă să-ți acorzi timp să observi ceea ce se întâmplă în jurul tău. Să îți acorzi timp să iei decizii. Să simți pauza dintre sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești.

Și poți să faci asta în felul următor:

  • Să îți încetinezi respirația prin lungirea expirației.
  • Să-ți încetinezi valul de gânduri extreme, orientându-ți atenția pe griji și necesități.
  • Să încetinezi mișcarea pentru a reuși să simți care părți ale corpului sunt sub tensiune și cu ajutorul respirației și atenției să îndepărtezi acest disconfort.

Această metodă îți va permite să observi și să realizezi cele mai mici sarcini. Cei care au riscat și și-au încetinit procesul, au observat că au mai mult timp la dispoziție pentru a-și dezvolta talentele, au mai mult timp să trăiască, dar nu să fugă într-o cursă zilnică a rutinei.

Încetinește ca să reușești

Acest lucru are loc din cauza că obosind și repetând anumite acțiuni în mod automat mai repede și mai repede, de cele mai multe ori face prea multe lucruri, și nu neapărat ceea de ce avem nevoie cu adevărat.

Însă cum să găsești metodele potrivite ca să faci lucrurile toate, dacă nu îți acorzi timp pentru a lua decizii, dacă nu te vei opri ca să te întrebi: „Ce vreau eu și ce îmi doresc cu adevărat?”.

Cei cărora le este frică să se miște ca muștele în miere și să nu reușească să fac ceea ce doresc, le propun următorul experiment: Încearcă, într-un moment nu tocmai critic, să acționezi neobișnuit, să încetezi puțin.

De exemplu: în loc să ții copilul în brațe și în același timp să strângi vesela de pe masă în timp ce îți verifici căsuța poștală, ai putea să faci aceste lucruri pe rând, acordând un anumit interval de timp fiecărei activități.

Sună înfiorător? Pur și simplu încearcă, iar apoi fă o comparație între perioada în care făceai toate lucrurile în același timp și acum, când ai decis să le faci pe rând.

Și apoi, când oboseai mai mult? Dacă ți se pare neobișnuită o asemenea metodă, iar creierul tău obosește prea repede, atunci corpul tău se va simți mult mai energic.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.