Investește banii într-o afacere pe care o vei putea vinde

Regula №1

Cei noi, care au obținut mic capital și au intrat în domeniul businessului, fac, de cele mai multe ori una dintre cele mai grave greșeli: ei investesc în ceea ce mai apoi nu poate fi vândut.  Și pentru a nu cădea într-o asemenea prăpastie, trebuie să respecți o singură regulă de aur: nu cumpăra ceea ce îți place, cumpără ceea ce le place altor oameni.

Dacă nu cumperi ceva pentru sine, dar pentru ca să faci o afacere, atunci trebuie să lași la o parte propriile interese și gusturi și să cumperi ceea ce va fi pe placul altor oameni. Ceea ce îți place doar ție să cumperi atunci când vei utiliza tu acel obiect/serviciu, etc. Însă dacă vei dori ca în viitor să vinzi ceea ce ai cumpărat acum, atunci investește în ceea ce va fi căutat de alți oameni.

Poți cumpăra un teren la periferia orașului, să construiești o casă frumoasă, însă mai apoi nu o vei putea vinde pentru că locația nu este pe placul altor oameni. Într-un final pierzi mulți ban, dacă nu vei putea vinde casa pentru că va trebui să scazi prețul la minim.

Nu cumpăra niciodată lucruri unice 

Cei mai mulți oameni preferă să cumpere ceea ce este familiar, cunoscut, obișnuit. Evident, un lucru unic va atrage atenția oamenilor. Însă puțini vor fi cei care vor dori să o cumpere. Din acest motiv este mai bine să investești banii în ceea ce le este familiar oamenilor. Atunci nu vei fi nevoit să-l aștepți pe acel unic cumpărător, care va achiziționa produsul/serviciul tău.

Acesta este cel mai popular principiu în rândul businessmenilor de succes, pentru că în loc să vândă ceva nou și unic, ei vând lucruri elementare de care are nevoie majoritatea oamenilor.

Investește bani în ceea ce va putea fi vândut ulterior

Cumpărând un produs sau un serviciu, întreabă-te: „Sunt alți oameni cărora acest serviciu sau produs le va fi interesant?”. Dacă asemenea oameni există, atunci achiziționează, dezvoltă și vinde produsul tău. Altfel nu investi banii în ceea ce nu ar putea fi cumpărat, iar tu nu vei pierde banii.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.