Joanne Rowling: O singură decizie face diferența între oamenii de succes și oamenii visători - #dozadesucces

Joanne Rowling: O singură decizie face diferența între oamenii de succes și oamenii visători

Potrivit scriitorului și autorului „Harry Potter”, JK Rowling, uneori doar o singură decizie vă poate schimba întreaga viață.

Înainte ca ea să devină o celebritate mondială, Rowling era o mamă singură șomeră. Nu putea supraviețui fără beneficii sociale, pentru că trebuia cumva să aibă grijă de fiica ei de un an. Avea depresie cronică și uneori se gândea chiar la sinucidere.

După ce a obținut succesul, Rowling a analizat drumul făcut și a spus cu sinceritate că la începutul lui, ea a fost „cea mai mare ghinionistă dintre toate pe care le-a cunoscut vreodată”.

Dar în acea vreme în viața ei, ea a terminat în sfârșit proiectul primei sale cărți. A terminat și a trimis-o editorilor. Primii doisprezece au refuzat-o. Al treisprezecelea a decis să dea o șansă unui autor nou și necunoscut.

Așa cum ea a decis să-și dea o șansă ei însuși.

Și ce a rezultat din toate astea? Faptul că, în prezent, cărțile ei despre Harry Potter au fost vândute în peste 500 de milioane de exemplare în întreaga lume, făcând această carte un bestseller al tuturor timpurilor și popoarelor. Doar o singură carte, „Harry Potter și Piatra Filozofală” a vândută în peste 120 de milioane de exemplare. Filmele despre Harry Potter au adunat cei mai mulți bani în box-office-uri din întreaga istorie a cinematografiei.

Iar J.K. Rowling a devenit primul scriitor din lume care a câștigat peste 1 miliard de dolari din cărțile sale. Numai în acest an a primit sub formă de deduceri pentru cărțile sale, filme despre ele, întâlniri tematice bazate pe ele și spectacole teatrale – aproximativ 54 de milioane de dolari.

Deci, ce soluție a ajutat-o ​​să-și schimbe întreaga viață? După cum spune Rowling:

„M-am oprit pretinzându-mă că nu eram eu, ci altcineva și mi-am trimis toată puterea pentru a finaliza singura lucrare care m-a interesat cu adevărat. Dacă în acel moment aș fi reușit altceva, probabil că nu aș fi găsit suficientă hotărâre în mine pentru a reuși în singurul domeniu spre care inima mea a dorit cu adevărat”.

„M-am eliberat, pentru că cel mai rău lucru pe care mi-l imaginase mi s-a întâmplat și încă mai trăiam, încă mai aveam o fiică pe care am adorat-o, o veche mașină de scris și o idee. Acesta este modul în care aflându-mă în prăpastia vieții a devenit pentru mine o temelie solidă pe care am reconstruit din nou clădirea viații mele”.

De fiecare dată când citim o poveste despre oamenii de succes, este ușor să credem că toți au avut inițial ceva evaziv – talent, idei, abilități, creativitate și așa mai departe – pe care tu nu le-ai avut și nu le ai.

Dar adevărul este că în cele mai multe cazuri acest lucru nu este așa. Și, deși este foarte simplu, uitându-ne la povestea de succes a oricărei persoane, să decidem că totul era clar de la bun început, fiecare plan a fost perfect, fiecare pas a fost verificat și corect, iar succesul a fost predeterminat … de fapt, totul era complet diferit.

Succesul nu este niciodată inevitabil. Doar așa pare atunci când, după ce am reușit, privim înapoi.

Dacă ești gata să lucrezi neobosit, să înduri greutăți și piedici pe calea către obiectiv și ești gata să îți oferi o șansă, ceea ce ești și ceea ce ai – este suficient. Mai mult decât suficient. Chiar dacă ți se pare că ai căzut în prăpastia vieții. Chiar dacă ți se pare că nu există nimic bun care să te aștepte înainte. Nu mai trebuie să aștepți să fii acceptat, promovat, ales, astfel încât cineva să te „găsească” și să te tragă spre lumină.

Nu trebuie să faci acest lucru – nu mai trebuie.

Lumea modernă este o lume a comunicării nelimitate și practic a posibilităților nelimitate. Poți contacta pe aproape oricine prin intermediul rețelelor sociale. Poți începe propria afacere. Postează-ți propria carte. Vinde-ți propria muzică. Crează-ți propriile produse. Poți atrage investiții și finanțare.

Puteți obține aproape orice și nu trebuie să aștepți până când altcineva va descoperi talentul ascuns în tine.

Singurul lucru care te ține pe loc ești tu și refuzul tău de a încerca cel puțin. Scapă de el.

Este posibil să nu devii „al doilea J.K. Rowling” și acest lucru este normal.

La urma urmei, poți deveni TU.

Și tu trebuie să devii tu – primul și unicul. 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.