La 100 de ani, cel mai bătrân miliardar din lume încă merge la muncă

La vârsta de 100 de ani, ar fi logic să vă relaxați și să vă bucurați de bogăția acumulată într-o carieră de 80 de ani. Cu toate acestea, fondatorul Pacific International Lines (PIL) Chang Yoon Chun consideră că nu poate pur și simplu sta acasă.

În ciuda faptului că în acest an a transmis postul de director general fiului său, Theo Xiang Sangu, bătrânul miliardar din Singapore insistă asupra necesității de a vizita biroul în fiecare zi.

Hrană pentru creier

Într-una din interviurile CNBC „Conducătorii Asiei”, Chun a spus: „Sunt așa obișnuit”.

În calitate de președinte de onoare al PIL, Chung susține că vizitează biroul central din Singapore în fiecare zi pentru a-și îndeplini atribuțiile și pentru a interacționa cu fiecare departament al companiei.

Potrivit lui, pur și simplu nu poate sta acasă, pentru că acolo devine foarte, foarte plictisitor. În fiecare zi el scrie în jurnalul său absolut tot ce a reușit să facă în acea zi. În plus, reprezentanții tuturor departamentelor companiei vin la el.

Pentru Chan Yun Chun, aceasta este o modalitate de a-și menține creierul și de a nu se îndepărta de compania pe care a înființat-o în 1967, cu doar două, departe de a fi noi, nave.

Dar, în orice activitate, rutina nu poate fi evitată și Chun îl ajută în mod activ pe Theo, pentru că i s-a dat o mare responsabilitate pentru gestionarea uneia dintre cele mai mari 20 de companii maritime din lume, cu 18.000 de angajați.

Theo spune că se consultă cu tatăl său de două ori pe zi: prima dată dimineața și a doua – imediat după prânz. Fiul învață să gândească ca și tatăl său și își adoptă stilul de conducere.

Lecții de leadership

Mentoring-ul tatălui a fost crucial pentru Theo, deoarece l-a ajutat să se miște rapid pe scara carierei și să învețe să se controleze în situații stresante.

Theo spune: „Obișnuiam să fiu rapid și, prin urmare, puteam fi numit un lider dur. Totuși, tata m-a învățat o înțelepciune chineză: a-i face pe oameni să te respecte și să te asculte de bună voie, poți numai cu ajutorul onestității tale și a calităților tale personale, nu cu puterea, duritatea sau cruzimea. Este foarte dificil să realizez acest lucru, dar mi se pare că sunt pe drumul cel bun. Tatăl meu mi-a arătat importanța capacității de a menține auto-controlul, dar încă mai am ceva de învățat de la el.

Dovada cuvintelor lui Theo a fost anul 2009, când, în calitate de director general, a trebuit să se confrunte cu capturarea uneia dintre navele companiei de către pirații de pe coasta Africii de Est. A fost nevoie de 75 de zile și o sumă semnificativă de bani pentru a elibera echipajul navei.

Atunci Theo a spus: „În orice afacere, și mai ales în transportul maritim, nimic nu poate fi prevăzut. Există crize politice, probleme tehnice, accidente. Dar pierderea controlului de sine nu va ajuta. Am învățat să fiu calm de la tatăl meu și continui să-i învăț lecțiile.”

Cel mai probabil, această abordare l-a ajutat pe Chang Yun Chun să facă lucrul preferate atât de mult: „Întotdeauna dețin controlul asupra mea. Nu am voie altfel. Pur și simplu atunci când îți pierzi mințile, nu te mai poți controla.”

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.