La ce oră trebuie să mergi la culcare ca să te trezești înviorat? Acest tabel este o adevărată comoară

Toată lumea cunoaște sentimentul când un ceas cu alarmă te trezește dintr-un vis dulce în cel mai interesant moment.

Nu te poți recupera mult timp, să înțelegi unde ești și te simți copleșit toată ziua.

Dar, din fericire, există o modalitate de a trezi întotdeauna cu ușurință.

După cum știm, în timpul somnului, o persoană alternează două faze principale de somn: rapidă și lentă.

Un somn bun este format din 5-6 astfel de cicluri complete.

Oamenii de știință au calculat durata fiecăruia, ceea ce a permis să cunoască intervalul de timp în care organismul va fi în faza de somn rapid. În acest moment este cel mai ușor să te trezești.

În medie, o persoană adoarme în 15 minute, adică, dacă trebuie să te trezești la 6 dimineața, cel mai bine te duci la culcare la 20:45 sau la 22:15.

Folosind acest tabel vei afla la ce oră trebuie să mergi la culcare pentru a te trezi la momentul potrivit:

Sperăm că acest mic truc te va ajuta să te trezești cu ușurință și într-o stare de spirit bună.

Dacă somnul și alimentația sunt sănătoase și adecvate, atunci după ce dormi 7 ore, o persoană ar trebui să se trezească.

Miezul nopții este timpul de odihnă pentru întreaga natură, deoarece soarele este în cea mai joasă poziție posibilă. Soarele este responsabil pentru legile timpului, astfel încât regimul zilei și al alimentării este strâns legat de activitatea solară.

La ce oră ar trebui să mă culc?

Cel mai bun moment pentru somn și relaxare este de la 21-00 la 00-00.

Până la miezul nopții, 1 oră de somn se consideră cât 2 ore, ceea ce confirmă chiar oamenii de știință moderni. În acest moment, sistemul nervos uman se odihnește. Pentru a verifica acest lucru, poți efectua un experiment:

Ia și du-te la culcare la 21-00, apoi trezește-te la 1-00 sau 2-00 noaptea. Și vei simți că ai dormit complet.

În est, multe persoane trăiesc în conformitate cu acest regim. Ei dorm în acest moment, iar în alte momente se ocupă de afacerile lor.

În alte momente, sistemul nervos nu se odihnește. Și dacă nu ai dormit în acest moment, atunci poți dormi cel puțin 12 ore la rând, dar psihicul nu se va odihni. Ca urmare, vor apărea lenea, apatia, somnolența.

La ce oră trebuie să te trezești dimineața?

De la 2-00 la 6-00 acționează vata, care ne oferă entuziasm și veselie. Ce energie acționează în perioada în care o persoană se trezește, atunci efectul unei astfel de energii se va simți pe tot parcursul zilei.

Prin urmare, trebuie să te trezești în intervalul de la 2 la 6 dimineața, astfel vei fi influențat de energia vatei – veselie.

În est, acest timp este numit timpul Sfinților. În acest moment, oamenii care sunt îndreptați spre dezvoltarea spirituală și auto-conștientizare încearcă să se trezească.  Dimineața devreme, desigur, vreau să mă gândesc la sublim. Iar o astfel de persoană este capabilă să se gândească la sublim toată ziua și să fie veselă. De asemenea, aceasta devine vizionară și intuiția sa se dezvoltă foarte bine.

Oamenii de știință japonezi au efectuat, de asemenea, cercetări cu privire la timpul dinaintea răsăritului și au aflat următoarele:

În orele dinaintea zorilor, atmosfera este pătrunsă de raze solare speciale, care provoacă un efect special în organism. În acest moment, corpul funcționează în două moduri: de zi și de noapte, adică în moduri pasive și active. Și tocmai trecerea de la modul de noapte la modul de zi este cea care apare în acest moment. Cu alte cuvinte, aceste raze comuta aceste moduri. Dar dacă o persoană doarme în acest moment, atunci această schimbare nu se întâmplă.

Apoi, toată ziua acționează într-un mod slăbit. În plus, el se luptă cu somnolență toată ziua, pentru că este în modul greșit. De aici utilizarea constantă a cafelei și ceaiului, care sunt substanțe narcotice ușoare.

De asemenea, această perioadă de timp (de la 2 la 6 ore) este excelentă pentru curățarea organismului. Și dacă o persoană se trezește devreme, corpul său este curățat în mod natural și eliberat de toxine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.