La ce să renunţi pentru a trăi viaţa visurilor tale

Cineva a descris Iadul în felul următor: „În ultima ta zi de pe pământ, persoana care eşti o va întâlni pe persoana care ai fi putut fi. ”

Pentru a reuși și a vă apropia de persoana care o puteți fi, nu este întotdeauna necesar să aduceți ceva nou în viața voastră. Uneori, pentru a atinge aceste obiective, este necesar să faceți contrariul – să renunţaţi la anumite obiceiuri care vă împiedică.

Puteți să renunțați cu ușurință la unele dintre aceste obiceiuri, însă unele dintre ele vor lua mult timp și efort.

1. Renunțați la un stil de viață nesănătos

Vreți să obțineți ceva? Amintiți-vă că totul începe cu sănătatea. Este cel mai important.

Trebuie să aveţi grijă de voi. E destul de simplu. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică (sportul) – acesta este modul în care puteți avea grijă de sănătatea dumneavoastră.

2. Renunțați la obiceiul de a stabili doar obiective pe termen scurt

Oamenii de succes şi-au stabilit în mod constant obiective pe termen lung. Este necesar să faceţi ceva, nu pentru că este necesar, ci pentru că este nevoia voastră interioară. „Antrenează-te pentru a fi în formă până în vară” și „Antrenează-te pentru că pur și simplu aşa vrei” – există o mare diferență între aceste două obiective.

Stabiliți obiective pe termen lung și faceți pași mici în fiecare zi (atingeți obiective pe termen scurt) care vă vor permite să obţineţi ceea ce doriți.

3. Jucaţi pentru mize mari

Nu vă ajung oportunităţile pe care viaţa vi le dă? Nu daţi şansă viselor voastre pentru a deveni realitate? În acest caz, nu vă veţi putea realiza niciodată potențialul. Lumea nu va avea nici un beneficiu din faptul că nu ați obținut ceva.

Vorbiţi despre ideile voastre. Nu vă fie frică să nu reușiți. Mai important, nu vă fie teamă să reușiți.

4. Renunțați la obiceiul de a invoca scuze

Oamenii de succes știu că ei, și numai ei, sunt responsabili pentru ceea ce vor fi viețile lor. Indiferent de ce început au avut în viață. Indiferent de slăbiciunile și eșecurile din trecut, știu că viața lor este în mâinile lor.

Pentru a înţelege responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața voastră este, în acelaşi timp atât de înfricoșător, cât şi interesant. Dar acesta este singurul mod în care puteți reuși. Lucrul este că scuzele nu ne permit să creștem și să ne dezvoltăm.

Începeți să trăiți viața la care visaţi!

5. Refuzaţi să gândiţi în categorii 

Oamenii care gândesc în termeni de consecvență cred că intelectul și talentele lor sunt categorii permanente și imuabile. Ei cred că pentru a obține succesul, le este destul ceea ce au deja. În ceea ce privește eforturile, ele nu sunt deloc necesare.

Aceasta este o părere greșită, iar oamenii de succes sunt conștienți de acest lucru. Ei dedică mult timp în fiecare zi pentru a învăța, a crește și a se dezvolta. Ei dobândesc noi cunoștințe și noi competențe.

Mâine nu veți fi neapărat cine sunteți astăzi. Țineţi minte asta.

6. Renunțați la convingerea că succesul va cădea brusc pe cap

Succesul nu poate fi atins într-o zi. Oamenii de succes știu că vor obține ceea ce doresc numai dacă efectuează zilnic anumite acțiuni și se îndreaptă spre obiectivele lor. De aceea ar trebui să faceți planuri pentru viitor și, în același timp, să vă gândiți la ziua următoare.

Încercați să deveniți mai bun în fiecare zi.

7. Renunțați la dorința de a vă asigura că totul este perfect

Indiferent cât de tare încerci, totul nu va fi perfect. Se întâmplă de multe ori că teama de a nu reuși (și, uneori, teama de a reuși) nu ne permite să acționăm și să punem planurile în acțiune.

Dacă veți continua să așteptați momentul perfect, veți pierde o mulțime de oportunități.

Perfecționismul ucide progresul în faşă.

8. Renunțați la obiceiul de a face mai multe lucruri deodată

Oamenii de succes nu fac mai multe lucruri simultan. Ei se dedică uneia singure și o duc până la capăt. Numai atunci trec la altceva. Acest principiu se aplică absolut în toate – ideilor lor de afaceri, conversațiilor importante sau instruirii în sală.

A fi capabil să trăim în prezent și să ne dedicăm complet ceva singur este foarte important.

9. Renunță la obiceiul de a controla totul

Fiind capabil să distingem lucrurile este extrem de important. Nu credeți că nu sunteți supuși. Concentrați-vă asupra a ceea ce puteți controla. Uneori, singurul lucru pe care îl poți controla este atitudinea ta față de ceva. Ține minte asta.

Încercarea de a controla ceea ce nu puteți controla, sau că nu merită, vă pierde puterea.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.