Lecții de viață care merită învățate la fiecare vârstă

20, 30, 40, 50, 60 sau 70 de ani – la orice vârstă există un motiv pentru a te bucura de viață.

Când ai 20 de ani

Nu-ți mai face griji pentru ce vor crede alții

Între douăzeci și treizeci de ani petrecem mult timp încercând să-i impresionăm pe alții, și ne facem griji pentru ceea ce cred oamenii despre noi. Dar, odată cu vârsta, înțelegem că toate acestea nu au nici o importanță. Fă ceea ce iubești fără să te uiți la ceilalți.

Nu te grăbi.

Acum, toată lumea este convinsă că succesul trebuie obținut cât mai curând posibil. Dar nu te grăbi prea mult, ai toată viața înaintea ta. Sunt atât de multe de făcut.  Nu are sens să intrăm în panică la 20 de ani că nu o să reușim ceva.

Crează o lume în care dorești să trăiești

Nu pluti după val. Schimba în mod activ lumea din jurul tău, astfel încât să fie așa cum vrei să o vezi. Gândește-te ce fel de persoană vrei să fii, în ce atmosferă vrei să lucrezi. Dacă visezi să-ți deschizi propria afacere, nu aștepta. Începe acum când ai mai puține obligații.

Trebuie să înțelegi că nimeni nu știe totul

Nici unul dintre mentorii tăi, nici directorii tăi, nici idolii tăi nu au răspunsuri la toate întrebările. E firesc. Lucrează, creează, încearcă. Dezvoltă-te și compară-te mai puțin cu ceilalți.

Nu fi prea aspru cu tine

Nu te auto-critica pe tine. Nu lua greșelile și eșecurile atât de personal. Exprimă-ți părerea și nu te lăsa jignit.

Nu uita că abilitățile sunt mai importante decât notele.

Acest lucru este valabil pentru majoritatea profesiilor, în special pentru cei creativi. Așadar, experimentează acum cât ai timp pentru asta, în timp ce nu trebuie decât să înveți și să câștigi experiență.

Nu-ți face atâtea griji

La vârsta de 20 de ani, este puțin probabil să te confrunți cu probleme cu adevărat grave. Ceea ce acum pare a fi sfârșitul lumii va fi foarte curând perceput ca un fleac. Încearcă ceva nou, uneori fii chiar nesăbuit. Nu mai încerca să fii cool-nu funcționează niciodată. Doar trăiește.

Crează

Muncește, depune eforturi, fă ceea ce iubești. Și nu uita că cel mai important lucru în viață este creativitatea.  Este necesar chiar și în afaceri. Creativitatea și inspirația sunt cele care fac viața întreagă.

Când ai 30 de ani

Nu-ți fie teama de greșeli, învață de la acestea. 
Pentru a învăța ceva, trebuie să experimentezi acest lucru din propria experiență. Dacă ți-ai deschis propria afacere și îți este frică să faci un pas greșit, nu uita că greșelile nu pot fi evitate. Într-o zi, vei întoarce în direcția greșită, vei angaja un angajat nepotrivit sau vei suferi pierderi. Afacerea în sine va fi cel mai bun profesor pentru tine.

Empatia excesivă poate fi periculoasă
În unele domenii de activitate, nu este de dorit să manifestezi prea multă empatie. De exemplu, la punctul de prim ajutor. Da, medicul ar trebui să fie drăguț cu pacientul, dar nu atât încât să-l împiedice să-și îndeplinească munca. Desigur, nu toată lumea lucrează în condițiile în care viața este în pericol. Dar, în orice caz, este important să se respecte măsura dintre compasiune și profesionalism.

Orice experiență este valoroasă.
Dacă te decizi să îți schimbi cariera și să încerci ceva nou, tot ce ai făcut înainte de aceasta îți va fi util într-un nou domeniu. Chiar dacă nu se aseamănă deloc, experiența ta de viață te va ajuta în continuare.

Când ai 40 de ani

În afaceri, combină încrederea cu responsabilitatea personală

Încearcă să vezi binele în oameni, dar, în același timp, să îți asumi responsabilitatea și să nu te bazezi complet pe cealaltă persoană. Pentru a-ți dezvolta afacerea, trebuie să găsești un echilibru: în același timp să fii căpitanul navei tale și să te poți baza pe echipă.

Este imposibil să controlezi totul, dar poți să te adaptezi

Chiar și în perioadele dificile și neliniștite, încearcă să te adaptezi. Imaginează-ți că ești precum iarba: în vânt se îndoaie, dar nu se rupe. Fii deschis la schimbări și acceptă-le cu recunoștință.

Încearcă să faci concesiuni

Întotdeauna vor exista dezacorduri la locul de muncă și în viața personală. Încercați să le negociați și să ajungeți la un compromis. Pentru a obține ceva important, trebuie să acționați împreună.

Când ai 50 de ani

Bucură-te
Bucură-te de fiecare zi. Continuă să experimentezi, încearcă ceva nou. Dacă vrei să faci ceva, fă-o.

Stabilește propriile reguli

Dacă se pare că ești în mod constant sub o mare presiune din exterior, gândește-te dacă există un motiv în tine. Mulți obișnuiesc să creadă că ar trebui să oferi tot timpul posibilul și să te implici în mai multe proiecte în același timp. Acest lucru duce în cele din urmă la suprasolicitare și nemulțumire. În mod inconștient, ne-am stabilit astfel de reguli. Alege-ți propriile reguli cu atenție.

Când ai 60 de ani

Fii răbdător și persistent

Atingerea unor obiective durează mult mai mult decât ne imaginăm. Fii răbdător și persistent pentru a nu fi dezamăgit.

Înțelepciunea vine cu timpul

La 25 de ani, pur și simplu nu pot exista aceleași judecăți înțelepte ca la 65 de ani. Da, poate că acest lucru nu este necesar. Acest lucru te-ar împiedica să faci toate prostiile pe care trebuie să le faci în tinerețe.

Când ai 70 de ani

Fiecare vârstă are propriile sale suișuri și coborâșuri 

La 25, credem că știm totul. Până la 30 și 40 începem să ne dăm seama că nu este așa. Iar în următoarele decenii chiar ne înțelegem pe noi înșine și dorințele noastre.

Și la 77 de ani te poți simți tânăr

Pentru a te simți tânăr, fii interesat de tot ce este înconjurător și încearcă să obții la maxim fiecare zi.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.