Lucruri nespuse: Cum să te „renaști” pentru o nouă relație

couple-885381_1280

Cum să aduci în viața ta așa un „domeniu” cum sunt relațiile cu bărbații? Mai mult, cum să îl readuci!

Cum să restabilești comunicarea prietenească cu tine însuți, să-ți aduci la normal propriul corp și să faci lucrurile care îți plac? Richard Branson a avut cel mai bun răspuns: „Dă-o naibii! Fă asta odată!”

Ești grasă? Fă sport și ține regim!

Ești sărac? Alege ce vrei să faci ca să obții mulți bani și acționează după schema: muncește-gândește-crește-muncește-gândește-crește-muncește.

Ești nefericit? Înțelege ce se întâmplă cu tine. Ce te face fericit și ce te face nefericit? Renunță la nefericire și lasă fericirea să intre în viața ta.
Multora nu le reușește asta dintr-un simplu motiv – ei nu fac schimbări. Încep, dar mai apoi renunță. Din cauza îndoielilor, fricii, a gândurilor gen „ce vor spune alții”.

La 20 de ani ne este frică de ce vor spune cei din jurul nostru, la 40 – suntem indiferenți față de gândesc despre noi cei din jur, iar la 60 de ani înțelegem că, de fapt, nimeni din jur nu s-a gândit vreodată la noi. (Proverb popular)

Iar aici apare întrebarea – această schemă, este efectivă și în cazul relațiilor? Putem să „dăm totul naibii și „să construim iubire”? Dacă da, atunci cum? Cum să renaști pentru o nouă relație?

În cuvinte nu pot să redau de câte ori am mers pe scara sentimentelor și a gândurilor, analizând această întrebare. Mă adânceam și apoi reveneam la suprafață. Împărțeam fiecare istorie din viața mea și analizam pe cei din jur, am luat această întrebare aproape de suflet, iar uneori, încercam chiar să renunț la aflarea răspunsului.

Nu voi folosi un „decor” pentru adevărul simplu care apărea de fiecare dată și de fiecare dată mă prefăceam că nu îl observ:

Iubirea nu trebuie căutată!

Așa cum nu te poți găsi pe tine, dar poți să te schimbi – așa e și în cazul relațiilor. Iubirea este imposibil de găsit, însă poți să te schimbi și să te deschizi pentru o relație. Să devii acea ușă pe care vor intra în sufletul tău sentimentele puternice și reciproce.

Să fii deschis pentru o relație și să o cauți – sunt lucruri diametral opuse. 

În primul caz, omul este împăcat cu sine și cu cei din jur. El este gata să se împartă cu această stare cu un om apropriat(asta dă naștere magnetismului, care atrage persoanele de sex opus), în cel de al doilea caz – este, de cele mai multe ori, este un fel de „cum să te salvezi de la nefericire” care te distruge și mai mult.

Dacă ești nefericit – relațiile nu te vor salva și nu te vor face fericit pentru o perioadă îndelungată. Astea vor fi doar sclipiri de bucurie, care vor lăsa după sine foarte multe pretenții și obide. Nefericirea din interiorul tău va ieși la suprafață mai repede decât te-ai fi așteptat și îți va controla viața. Poți să îți schimbi partenerul, și asta va fi o decizie corectă, însă nu te va „lecui” de nefericire. Dacă ești nefericit singur, vei fi nefericit și într-o relație.

Unica metodă de a soluționa această problemă este să încetezi să-ți bazezi fericirea pe oamenii apropiați și prieteni și să te faci singur fericit. Să-ți alungi temerile și îndoielile din interior pentru a merge mai departe.

Dragele mele fete suferinde, bărbații adevărat nu au dispărut, ei pur și simplu le-au ales pe acele femei adevărate, care nu suferă.

Este o formulă simplă: Vrei să ai o relație? Transformă-te în acea persoană pe care ți-ai dori să o întâlnești.

Pentru început – MATURIZEAZĂ-TE!  *ESTE VALABIL ȘI PENTRU BĂRBAȚI

  • Poartă reponsabilitate pentru ceea ce se întâmplă
  • Încetează să te mai plângi și să cauți compasiune
  • Ai grijă de tine!
  • Fă sport!
  • Deschide-ți o afacere și obține bani!
  • Fii fericit ACUM ȘI AICI!

Nimeni nu își dorește să aibă o relație cu o persoană nefericită, care suferă de insatisfacție cronică, neîncredere în forțele proprii. Tu ți-ai fi dorit? De asta trebuie să te schimbi! Puțini sunt interesați de persoanele care „se caută”, pentru toți sunt atrași de cei care și-au găsit echilibrul și scopul în viață. Transformă-te – asta este formula de aur.

Dacă o femeie își dorește să întâlnească un bărbat sănătos, puternic, încrezut în forțele proprii, de încredere și stabil în interior, atunci și ea trebuie să fie sănătoasă, puternică, încrezută în sine (sexy și feminină), de încredere, și cel mai important, să aibă stabilitate emoțională.

Același sfat este și pentru bărbați. Vrei să ai alături o regină? Fii un rege!

 

În primul rând, oamenii nu sunt  capabili să se evalueze obiectiv – ei ori se supraapreciază, ori se subapreciază, și de foarte multe ori, sunt atât de încrezuți în sine că de ei nu depinde nimic din această lume, și în al doilea rând, nu pot sau nu doresc să aibă grijă de personalitatea lor – adică să se maturizeze și să se dezvolte.

Inteligent nu te naști, inteligent devii. 

Femeile vor fi fericire să audă că scopul lor în viața lor este un bărbat, iar bărbații slabi de caracter vor fi buni ascultători, iar dacă îi vei convinge – ei vor deveni puternici datorită unei femei deștepte.

Eu niciodată nu voi proceda așa. Îmi pare rău. Voi fi sinceră cu mine și voi spune ceea ce văd și ce aud:

Unicul mod în care poți să obții o reciprocitate cu lumea din jurul tău – este să te creezi din nou, ca o personalitate fericită, frumoasă, sănătoasă, care are un hobby și o muncă care-i dezvoltă EU-ul și este deschisă pentru o relație nouă, în care care partenerii vor „crește” împreună, însă nu unul pe baza celuilalt.

Eu am suferit de una dintre cele mai populare boli femeiești – iubirea obsesivă. Nu știu de unde este asta în noi: din copilărie, din societate, din altă viață sau din actuala neîncredere în sine – însă asta este o boală cronică care afectează cele mai multe femei din lume. Simptomele: părea o fată normală, dar l-a întâlnit pe el – bărbatul vieții sale – și a luat-o razna: a renunțat la propriile interese, și-a uitat prietenele, nu era capabilă să rămână singură, era geloasă, dorea tot timpul să-l controleze. În acest moment, fata se consideră „femeia-vamp”, însă ea, în realitate, face isterică: oferind iubire, ea cere să-i fie recompensată.

În rezultat, ea pierde controlul asupra situației și asupra propriei personalități. Permite să se întâmple anumite lucruri care nu își au locul într-o relație – acuzații, controale, scene de isterii, incapacitatea de a aștepta și alte de acest gen. Relația moare. Bărbatul ori obosește ori pur și simplu renunță, pentru că femeia care trăiește doar pe contul bărbatului său – este cel mai puternic vampir energetic.

Celor care le este cunoscută situația, le dau următorul sfat:

Uneori cui pe cui nu se scoate.

Încercând să „sari” de la un partener la altul, pentru o nouă „mare iubire”, neînțelegând de fapt ce se petrece cu tine, e în zadar. Pentru că se va forma un cerc vicios și vei face mereu aceleași greșeli.

Cuiul cu numele „iubire dependentă” nu trebuie scos cu alt cui, dar trebuie să îl scoți cu propriile mâini. E un spin, de care trebuie să scapi.

Cum?

Revenim la ceea ce ți-am spus la început – să te schimbi. Să-ți înțelegi „specialitățile” și să le schimbi cu cele care îți plac mai mult. Nu îți va trebui doar o singură zi. E un proces lung care te va „însănătoși”.

Relația este o uniune a două personalități puternice. 

Pentru a o întâlni pe persoana apropiată sufletului și să creați împreună o relație matură, sănătoasă, trebuie să FII, dar nu să cauți:

  • Fii mulțumit – descoperă ceea ce îți aduce satisfacție  și fă asta.
  • Fii sănătos fizic și moral – mâncare, apă, sport, activitate fizică și gânduri bune.
  • Fii interesat – din nou, descoperă ceea ce îți aduce satisfacție și fă asta.
  • Fii deschis pentru o nouă relație – Fii deschis. Altfel nu poți.

Aici este vorba despre o uniune a două personalități mature, când un bărbat și o femeie nu au nevoie să critice defectele unul altuia, – ei sunt împreună pentru a crește, pentru a-și forma o familie și să savureze asta.

Oamenii trebuie din tinerețe să fie învățați să-și controleze emoțiile. Cred că nimeni nu trebuie să se căsătorească până când nu va fi în stare să-și controleze impulsurile. Până când un om nu va obține stabilitatea emoțională, el nu s-a maturizat destul pentru a-și crea o familie. Autocontrolul – este o calitate foarte importată.

Olesea Novikova

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.