Lucruri pentru care trebuie să fii recunoscător

În seara aceea, prietena mea și cu mine eram dispuse să ne distrăm. Nu avea cercei care să se potrivească rochiei și ea a decis să îi împrumute de la mine. „Bineînțeles, poți lua pe oricare dintre cei care sunt în cutia mea”, i-am spus.

Câteva minute mai târziu a părăsit dormitorul. Cerceii i-au strălucit în urechi. Se pare că nu i-am purtat timp de doi ani. Pentru că să fiu sinceră, am uitat despre ei.

„Sunt atât de cool!”, exclamă prietena, întorcându-și capul ca să pot vedea mai bine cerceii. – Păstrează-i pentru tine, am răspuns eu.

Cadoul meu neașteptat mi-a făcut prietena fericită și ea m-a îmbrățișat.

Am fost la o petrecere. Am fost surprinsă de cât de multă atenție au atras acei cercei. La un moment dat, m-am gândit chiar: „La naiba, n-ar fi trebuit să îi dau.”

Câteva zile mai târziu m-am dus la magazinul de unde am cumpărat odată aceste bijuterii. Speram să cumpăr o altă pereche, dar cerceii nu mai erau în vânzare.

Situația mi s-a părut extrem de amuzantă. Un prieten m-a ajutat să văd că am avut un lucru frumos pe care nu l-am apreciat. Și m-am gândit: câte lucruri cu adevărat importante în viața mea nu le-am acordat atenția necesară? De ce uit să fiu recunoscătoare?

Cum să înțelegi că în viața ta există ceva pe care a-i uitat să apreciezi? Vrei să afli?  Citește mai departe:

1. Actualizați lista lucrurilor pentru care sunteți recunoscători.

În mod regulat faci astfel de liste? Dacă da, știi că aceleași aspecte ale vieții tale intră în listă. Ești recunoscătoare că nu ai probleme de sănătate. Recunoscătoare pentru că ai familie și prieteni. Fără îndoială, acestea sunt cele mai importante în viața ta!

Cu toate acestea … Analizând viața de zi cu zi, găsim altceva pentru care putem fi recunoscători. Încercați să numiți cel puțin 10 lucruri cărora nu le-ați acordat prea multă atenție înainte…

Aici este lista mea de azi:

Recunoscătoare pentru că am o mașină de cafea. (Este foarte utilă).

Sunt recunoscătoare pentru corespondența zilnică cu surorile în WhatsApp în chat-ul general. (Îmi place să recitesc câteva mesaje, pentru că mă fac să râd cu sinceritate. Există o fotografie a câinelui meu după ce l-am dus la coaforul, este foarte amuzant și comentariile sunt și mai amuzante.

Recunoscătoare pentru faptul că producătorii House of Cards au filmat cel de-al 6-lea sezon al serialului și îl pot urmări.

Recunoscătoare pentru promoția la care cumpărat o pizza foarte gustoasă și ieftină (pentru doi). E incredibilă!

Recunoscător pentru faptul că soarele strălucește în New York iarna. 

2. Imaginați-vă că ați pierdut toate acestea.

Există o singură expresie pe care îmi place foarte mult să o repet: „Imaginați-vă că ați pierdut tot ce aveați … Dintr-o dată veți obține totul înapoi”. Ce ați simțit?

Ce se va întâmpla cu tine dacă pierzi ceva mai important? Cum v-ați simți dacă ați pierdut brusc cel mai bun prieten sau locul de muncă preferat? Dacă nu ai avut niciodată mâncare și nici un acces liber la apă?

În timpul uneia dintre uraganele de la New York, eram responsabil pentru evacuarea prietenilor și a rudelor într-un loc sigur unde era apă și electricitate. În acel moment, lucrurile pe care le considerăm a fi importante au fost importante pentru noi. Astfel de teste ajută la o privire diferită la ceea ce vă înconjoară.

3. Fii recunoscătoare pentru oamenii din viața ta

Împărțind recunoștința cu cineva, o înmulțiți. Ați spus vreodată unui coleg într-un birou că anume simțul umorului al lui te ajută să supraviețuiești până la sfârșitul unei săptămâni deosebit de dificile și lungi?

I-ai spus iubitului tău că îți este atât de bine cu el, că ești fericită să te grăbești acasă după o zi de muncă grea? Ai spus cuiva din familia ta că ești fericită că v-ați întâlnit la Crăciun la tine acasă?

Nu credeți că ei vă pot citi mintea. Mai mult decât atât, păstrând tăcerea acum, mai târziu veți regreta. Mulți oameni regret că în timp nu au spus rudelor și celor dragi despre sentimentele lor.

Ce lecție puteți învăța din povestea mea? Există lucruri nesfârșite în viața noastră pentru care trebuie să fim recunoscători. Mult mai mult decât crezi.

Faceți zilnic liste de lucruri pentru care sunteți recunoscători. În timp, veți găsi multe lucruri interesante.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.