Lucrurile pentru care trebuie să încetezi să mai pierzi timp

Timpul este o chestie foarte interesantă. Atunci când renunți la a mai da importantă unor lucruri care îți scad din potențial, rămâi uimit să vezi că găsești câteva ore pentru lucruri cu adevărat importante.

De ce trebuie să renunți la anumite activități? De regulă, fiecare dintre noi pierdem câteva ore pentru lucruri cu adevărat inutile sau care chiar ne dăunează. Este vorba de valori – atunci când uităm de ele, automat suntem acoperiți de lucruri care nu au nicio importanță. Analizează lista de mai jos și vezi dacă și tu faci aceste lucru. Dacă da, ar fi bine să încetezi.

Nu ești concentrat atunci când te întâlnești cu cei dragi

Pe lângă faptul că nu este politicos, mai și dăunează relației. Un sms sau un apel pot să mai aștepte. Concentrează-te asupra discuției și asupra persoanei.

Oferă-le câteva ore din viața ta celor apropiați și încetează să te mai gândești ce a postat lumea pe Facebook. CEA MAI IMPORTANTĂ LUME PENTRU TINE STĂ ÎN FAȚA TA.

Ești întotdeauna ocupat

Există așa fel de oameni: ei întotdeauna sunt ocupați. Mulți dintre ei oricum nu-și duc sarcinile până la urmă, alții, din contra, fac foarte multe însă nu observă ceea ce este mai important.

Dacă permanent ești ocupat, înseamnă că permiți situației să ia controlul asupra ta. Gândește-te oare chiar toate sarcinile trebuie îndeplinite în acest moment? Oare nu ar fi mai bine să faci ceea ce este cu adevărat important acum, iar apoi să faci ceea ce este mai plăcut?

Gândești negativ despre o anumită situație

Veștile rele vor fi întotdeauna mai multe: oamenii au nevoie de ceva de la tine, piața financiară e în declin, temperatura aerului este ori prea ridicată ori prea joasă. Dacă e să facem o listă cu toate lucrurile negative, atunci sunt sigură că vei avea nevoie de zeci de foi.

Și de ce noi întotdeauna vorbim despre problemele noastre? Oare nu putem vorbi despre lucrurile frumoase ce ni s-au întâmplat? Oare ele nu sunt la fel de importante?

Dramatizezi

Obiceiul de a dramatiza apare din obiceiul de a gândi negativ. Se întâmplă ceva rău? S-ar putea întâmpla ceva şi mai rău. Învaţă să trăieşti într-o stare de nehotărâre. Nu poţi influenţa toate evenimentele care au loc în lume. Fă tot ce îţi stă în puteri şi pur şi simplu relaxează-te.

Contrează-te asupra lucrurilor pe care nu le ai

Este important să ştii ce îţi doreşti şi să faci tot ce trebuie pentru a-ţi atinge scopul, însă până în momentul când toate aceste acţiuni îţi trezesc entuziasm şi nu apatie. Oamenii se concentrează de obicei la lucrurile pe care nu le au şi nu întreprind măsuri pentru a le obţine. Decide ce îţi doreşti, unde vrei să ajungi şi fă paşii necesari pentru a fi acolo.

Îţi faci griji pentru greşelile comise în trecut

Unele greşeli pot fi reparate, altele nu, din altele poţi să faci concluziile de rigoare. Însă trebuie să ştim să lăsăm greşelile în trecut, să ne învăţăm lecţia şi să mergem mai departe.

Te minţi singur pe tine

Majoritatea dintre noi facem acest lucru permanent, fără să ne dorim să schimbăm anumite stări la nivel cognitiv. Credem orice prostie pentru a nu părea proşti în faţa celor din jur.

Dacă ţi-ai îndeplinit munca slăbuţ, recunoaşte asta şi gândeşte-te la modul cum ai putea să repari acest lucru. Dacă ai provocat un conflict, recunoaşte acest lucru şi participarea ta în el.

Te laşi manipulat

Pentru început trebuie să înţelegi care oameni din viaţa ta sunt manipulatori. Uneori limita e prea sensibilă, însă de cele mai multe ori totul este vizibil: dacă o persoană vrea să obţină ceva, fără să ţină cont de consecinţe, înseamnă că el este un manipulator.

Însă atunci când este vorba de oamenii apropiaţi, lucrurile se complică. Nu este un răspuns clar cum ai putea să ajuţi. Însă un lucru este clar:  omul pe care îl ajuţi, trebuie să preţuiască acest lucru, dar nu trebuie să se comporte ca şi cum eşti obligat să-l ajuţi.

Încerci să-i impresionezi pe cei din jur

Noi toţi ne dorim să creăm impresii frumoase celor din jur, însă o dorinţă exagerată poate duce la falsitate, frustrare şi minciună. Da, în societate trebuie să ne ascundem defectele, să nu vorbit fără să gândim, însă să ne creem o imagine ideală este greşit. Identifică hotarul dintre normele de etică şi dorinţele de a-ţi satisface egoul.

Să pierzi ziua de azi, gândindu-te că mâine vei reuşi

Şansa ta este acum şi aici. Când vei începe să îţi dezvolţi personalitatea? Când vei începe să studiezi o limbă străină? Când îţi vei căuta un nou job, dacă te-ai săturat de cel vech? Fă un plan de acţiuni şi începe de acum.

Cauţi pilulele magice pentru autodezvoltare

Să te schimbi este foarte greu, iar cine spune că e foaie verde te minte în faţă. Viciile se distrug odată cu trecerea timpului şi asta nu este o perioadă uşoară. Creierul nostru este construit în aşa mod încât nu poate să se distrugă într-o noapte.

Da, multe lucruri trebuiesc făcute astăzi, însă pentru a deprinde obiceiuri bune, ai nevoie de răbdare de fier. Sau cel puţin să accepţi schimbările. Învaţă să te schimbi într-o variantă mai bună a ta şi atunci îţi va fi mult mai uşor. Toto acest proces îţi va lua foarte mult timp, aşa că trebuie să te pregăteşti.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.