Metoda lui Don Vito Corleone: Cum să faci o propunere de nerefuzat

winwalls.ru

Fiecare dintre noi avem o mulțime de stări care ne aduc unele sau alte beneficii. Unul și același om, plimbându-se pe malul mării poate deveni poet și romantic, iar în timpul unui joc de șah în el să se trezească geniul matematic.

Schimbă NU în DA

De regulă, cumpărătorii intră în magazinul tău având o mulțime de „nu” cu ei, iar sarcina ta este să schimbi în „da”. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în acest caz  este să identifici această stare după modul în care comunică și limbajul nonverbal. Privind marfa care îi place sau nu, o persoană poate să-și schimbă poza, respirația, culoarea pielii, gesturile, tempoul și volumul vocii, etc. 

Vinde dorințe

Contează să vinzi beneficii, nu doar marfa, care îi va aduce un viitor frumos. Pentru că fiecare persoană vrea să aibă succes, iar produsul pe care i-l oferi poate contribui la asta. Trebuie să ții cont de faptul că fiecare cumpărător este diferit: cineva este orientat spre diferite grupuri de receptivitate: auditivă, vizuală sau kinestezic.

De exemplu: cineva are nevoie de un telefon „frumos”, altcineva este interesant de calitățile „sonore”, iar cei din urmă sunt interesați ca telefonul să fie plăcut la atingere și utilizare.

Ai încredere în produsul tău

Să știi că este absolut necesar ca produsul să fie, în special, pe placul tău, pentru că dacă tu nu vei fi sigur de calitatea și necesitatea acestui produs, atunci nici nu vei avea cumpărători.

Cât mai multă experiență

Ca și în orice afacere, ai nevoie de experiență. Iar istorioara următoare este un bun exemplu în acest caz: „Un specialist a fost chemat să repare un cazan de abur. Venind la fața locului, el a analizat canalul, a ascultat atent fiecare zgomot produs, a pipăit unele detalii, după care a scos din geantă un ciocan și a lovit ușor  robinetul roșu. Imediat cazanul a început să funcționeze, iar meșterul a întins un cec pe care era suma de 1.000$. Atunci când  a fost întrebat de ce suma este atât de mare, specialistul a răspuns: „lovitura de ciocan costă 1$, ceilalți 999$ sunt pentru că am știut unde să lovesc”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.