Nu este nevoie să întorci munții pentru cei care numesc munții o câmpie… - #dozadesucces

Nu este nevoie să întorci munții pentru cei care numesc munții o câmpie…

Ducesa Neagră din cartea despre Alice a spus disprețuitor, uitându-se la munte: ei, ce fel de munte este acesta? Am văzut astfel de munți, în comparație cu care acesta este o câmpie și nu un munte! Ea spunea acest lucru despre toate. Și unii oameni spun la fel. Ei devalorizează. Sau, așa cum a spus un psiholog, fac unele lucruri de nimic. Ei minimalizează, micșorează și anulează tot ce am făcut. Tot ce am realizat. Nu merită niciun ban! Ceea ce ai făcut și ceea ce ai obținut nu merită nimic!

Devalorizează pentru ce? Pentru a cumpăra la un preț minim. Sau să o ia pe gratis. Deci, la locul de muncă, unei fete i s-a încredințat un proiect uriaș de făcut. A lucrat neobosit timp de șase luni, nu a dormit nopți, a depus mult efort. Într-un cuvânt a întors munții de una singură. La ședință, șeful a întrebat, oare aceștia sunt munți? Este doar o simplă câmpie. Prostii și fleacuri. A fost ușor și simplu, în plus, există o mulțime de defecte. Și vom oferi acest proiect gata făcut angajatului meu preferat. O să-l ia el dacă nu disprețuiește. Și el va conduce această direcție. Și va fi recompensat, desigur. Cu chifle și turte dulci…

Fetei nu i s-a oferit nimic și nici măcar „mulțumesc” nu i s-a spus. A plâns amarnic, ca o altă fată căreia soțul ei i-a spus că este grasă, urâtă, proastă. Și ar trebui să fie recunoscătoare că sa căsătorit cu ea și a ridicat-o la nivelul său. I-a permis să trăiască cu el și să aibă grijă de el!

De asemenea, bărbatului care-și vindea mașina i s-a spus că mașina este foarte veche. E un jgheab, nu o mașină. Și prețul la o astfel de vechitură este de trei bănuți! Însă bărbatul nu s-a plâns, ci l-a trimis pe cumpărător să caute și să cumpere alte mașini. Sau oriunde altundeva, nu contează. Este important că el nu a ascultat cum au fost desprețuite și înjurate bunurile sale pentru a fi cumpărate cu o sumă mică. A așteptat un cumpărător normal și a vândut mașina în mod normal, pentru bani buni.

Când cineva numește un munte câmpie, trebuie să te gândești bine: de ce face o persoană acest lucru? Un munte nu este o câmpie. Și munca uriașă făcută este o treabă uriașă. Și în oglindă, suntem reflectați corect: oameni drăguți, nu oameni grași, proști, nu-i așa? E simplu. Vor să ne cumpere pe noi sau munca noastră pentru bănuți. Sau chiar mai bine – să o ia gratuit și să aștepte să îi mulțumim pentru asta: „Vă mulțumim că ați luat-o, nu ați disprețuit!”…sărută-mi mâna, iobag, și amintește-ți bunătatea mea!

Evaluarea trebuie să fie obiectivă. Abia atunci contează. Iar deprecierea de la partea interesată nu ar trebui luată în considerare. Pur și simplu nu vor să plătească; doresc să-l folosească gratuit. Și inspiră ideea că ar trebui să fim recunoscători că suntem folosiți. Nu este nevoie să întorci munții pentru cei care numesc munții o câmpie.

 

Anna Kiryanova

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.