Nu mai accept scuze și nu caut scuze pentru alte persoane

Cei cărora le pasă de noi vor găsi întotdeauna o cale de a fi alături, iar cei care nu ne apreciază, vor continua pur și simplu să fugă. E atât de simplu.

Cu toții avem obiceiul de a găsi în mod constant scuze pentru alte persoane. Venim cu o mulțime de scenarii diferite care explică acțiunile lor și comportamentul neobișnuit sau ciudat. Și am prefera să credem propriile noastre minciuni decât să fim de acord să îndurăm dezamăgirea.

Dar într-o zi ne vom da seama că atunci când există prea multe astfel de scuze pentru acțiunile altora, aceasta aduce și mai multă suferință.

Înșelându-ne pe noi înșine, le permitem altora să ne înșele și mai des. Prin urmare, acest lucru trebuie să înceteze. Este timpul să nu mai interpretăm mesaje de neînțeles sau să citim printre rânduri, pentru că cei care ne iubesc cu adevărat, comunică cu noi într-un limbaj de înțeles, care nu trebuie analizat sau descifrat.

Este necesar să nu mai suportăm situații în care oamenii vorbesc mult, dar nu fac nimic. Trebuie să lăsăm acțiunile lor să vorbească în numele lor și să nu mai facem excepții pentru oamenii care nu fac excepții pentru noi.

Trebuie să încetăm să ne îndepărtăm de calea noastră de dragul celor care își amintesc de existența noastră doar atunci când au nevoie de ceva de la noi.

Nu trebuie să ne grăbim să-i ajutăm pe cei care ne lasă în momente dificile.

Trebuie să încetăm să sperăm că alții ne vor răsplăti bunătatea – unii oameni plătesc pentru asta cu egoism.

Trebuie să nu mai credem că alte persoane nu pot răspunde la mesajul nostru, deoarece sunt ocupate. Totul depinde de stabilirea priorităților. Trebuie să nu mai credem cuvintele goale care își pierd semnificația cu răsăritul soarelui.

Trebuie să încetăm să mai înțelegem veșnic și să devenim în sfârșit raționali. Nu mai complica viața, ci, dimpotrivă, simplifică-o.

Cei cărora le pasă de noi vor găsi întotdeauna o cale de a fi alături, iar cei care nu ne apreciază, vor continua pur și simplu să fugă. E atât de simplu.

Cei care ne iubesc o vor spune mereu și o vor arăta. Și cei care nu iubesc, vor începe să arate dragoste atunci când ei înșiși încep să aibă nevoie de ea, și apoi ne uita din nou.

Cei care vor să fim prezenți în viața lor vor încerca acest lucru, vor ține legătura, își vor aminti ziua de naștere, succesul, datele importante și vor fi interesați de noi. Și toți ceilalți vor fi în „zona gri” dintre cunoștințe și străini.

Există, de obicei, doar alb și negru. Oamenii sunt fie cu noi, fie împotriva noastră. Ori ne iubesc, ori nu. Fie le pasă de noi, fie nu se deranjează. Fie găsesc scuze pentru absența lor în viața noastră, fie caută motive pentru a fi prezenți în ea.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.