Nu vei deveni o personalitate puternică fără aceste 7 trăsături de caracter - #dozadesucces

Nu vei deveni o personalitate puternică fără aceste 7 trăsături de caracter

Nu vei putea niciodată să atragi sau să inspiri alți oameni dacă vei avea îndoieli față de cea mai importanta persoană – TU.

Dacă ești carismatic, inspiri și atragi oameni, atunci poți fi numit pe bună dreptate o personalitate puternică. Prezența ta nu trece neobservată. Definești realitatea, iar ceilalți te urmează oriunde n-ai fi și orice n-ai face. Și toate astea fără a depune careva efort în plus.

Întrebarea e: ce trăsături ne transformă în acea persoană ce poate fi numită personalitate puternică?
Să știi că sunt o mulțime.

Mulți cred că unii se nasc personalități puternice. Adică, încă din primii ani de viață, copilul deține trăsăturile unei persoane puternice și carismatice. Într-o oarecare măsură, acest lucru e adevărat. Cu toate acestea, printre oameni celebri și influenți există mulți care nu au deținut nici pe departe aceste trăsături în copilărie. Reiese că și le-au dezvoltat singuri sau fiind influențați de circumstanțele externe.

Pentru început, nu poți să te transformi într-o personalitate puternică într-o săptămână sau o lună. De regulă, schimbările radicale durează uneori ani, dar cu puțină perseverență și răbdare – și îți vei atinge obiectivul.

Așadar, iată 7 trăsături pe care le poți și ar trebui să le dezvolți dacă vrei să devii o personalitate cu adevărat puternică.

1. Încrederea în sine

Una dintre cele mai importante trăsături ale unei personalități puternice este încrederea în sine. Tu însuți știi cum și ce să faci. Și nu încerca să mulțumești pe toată lumea și să corespunzi așteptărilor celorlalți. Nu vei putea niciodată să influențezi alți oameni dacă vei avea îndoieli față cea mai importantă persoană – tu însuti.

Apropo, oamenii de știință au efectuat cercetări și au descoperit că persoanele încrezute în sine câștigă aproape întotdeauna mult mai mult și își construiesc o carieră mai rapid și mai eficient.

Și această încredere în sine poate fi dezvoltată, e suficient să tinzi spre asta. Când începi să lucrezi în această direcție, vei simți imediat că deții autocontrolul, te concentrezi mai bine și te focusezi asupra obiectivelor. Astfel, starea fizică și emoțională se va schimba. Vei gândi, vorbi și acționa într-un mod complet diferit. Și cel mai important, vei învăța să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale.

2. Abilitatea de a spune „Nu”

Din păcate, bunătatea noastră este adesea folosită pentru a pune pe umerii noștri o parte din muncă și/sau responsabilitate străină. Mai devreme sau mai târziu te vei trezi într-o situație în care nu doar că nu vei auzi un banal „mulțumesc” ca răspuns la ajutorul acordat, dar vei rămâne și vinovați pentru că „ai fi putut face mai mult”.

Prin urmare, dacă nu înveți să spui „nu”, nu vei deveni niciodată o persoană puternică. De fapt, dacă o persoană nu e capabilă să refuze cu calm și încrezut pe cineva, înseamnă că are un respect de sine scăzut. Îți poți închipui cum se vede asta dintr-o parte?

E extrem de important să înveți să spui „nu”. Crede-mă, dacă refuzi pe cineva, el nu va muri și lumea nu se va prăbuși. Acea persoană va face fie ceea ce trebuia să facă inițial, fie va găsi pe altcineva care îl va ajuta. Nu e necesar să fii întotdeauna „salvatorul” pentru toți.

Desigur, trebuie să ajuți și să susții oamenii, dar nu uita că fericirea și bunăstarea ta sunt o prioritate.

3. Simțul umorului

Da, e una din cele mai importante trăsături ale caracterului care atrage oamenii! Când ai un bun simț al umorului, știi să folosești chiar și autoironia dacă e necesar, viața devine mult mai ușoară.

E dovedit științific că râsul ajută la depășirea stresului, te face să vezi pozitivul chiar și în cea mai lipsită de speranță situație. În plus, îți va fi mult mai ușor să comunici cu oamenii!

Nu trebuie să iei totul în viață prea în serios. Relaxează-te, zâmbește. Totul este mult mai simplu.

4. Hărnicia

Pentru a obține succesul, nu este necesar să lucrezi 24 de ore pe zi, să uiți de vacanță sau să mergi la muncă cu o temperatură de 39. Nu trebuie să lucrezi mult, ci eficient. Adică înțelept.

Dacă ai început a efectua o anumită sarcină, atunci nu te lăsa distras de apelurile telefonice sau de navigarea pe Internet. Când e de muncit – muncește, când e de distrat – distrează-te. Concentrează-te  exclusiv pe o singură sarcină, deoarece dacă vei comuta între mai multe, nu vei face nimic. De asemenea, fă pauze și nu uita să iei prânzul. Cu cât sunt mai puține lucruri ce îți distrag atenția, cu atât mai ușor vei reuși să îți faci treaba la timp.

5. Abilitatea de a „analiza” alte persoane

Pentru a înțelege intențiile altora, nu ai nevoie de abilități psihice speciale. Presupun că au existat multe momente în viață când ai ignorat unele semne sau indicii care te-au avertizat despre ceva. Nu că „nu ai fi observat”, dar anume – ai ignorat.

Care sunt acele indicii? Învață nu doar să asculți, dar să și „auzi” ce spun oamenii. Fii atent la ceea ce oamenii fac, cum o fac. Și anume, cum se mișcă, la ce se uită, la ce zâmbesc. Această informație foarte importantă te va ajuta să înțelegi comportamentului lor. Între timp, vei putea „citi” oamenii ca cărțile – ușor și fără efort!

6. Abilitatea de a te înțelege cu oamenii

Cum se face că unii oameni pur și simplu „îi atrag” pe ceilalți? Se pare că nici măcar nu trebuie să facă ceva special pentru asta. Toată lumea îi iubește și atât. Totul ține de carisma pe care o au.

Tot ce trebuie să faci este să înveți câteva „tehnici sociale”. Și anume, stabilește contactul vizual, zâmbește, explică politicos dacă nu ești de acord cu ceva sau te simți jignit, ascultă pe ceilalți cu entuziasm, fără să spui ceva despre tine.

Și cel mai important: atunci când cineva manifestă interes pentru tine, ar trebui să fii cât mai deschis și sincer!

7. Deținerea controlul asupra sentimentelor și emoțiilor

Oamenii puternici, de regulă, sunt adevărați experți ai autocontrolului. Ei știu exact cum trebuie să reacționeze într-o anumită situație și nu permit niciodată emoțiilor să scape de sub control. Acest lucru e foarte important.

Autocontrolul te ajută să te concentrezi exclusiv pe obiectivele tale, rămânând în același timp reținut și calm. În plus, această atitudine față de viață te ajută la stabilirea armoniei și păcii interioare.

Înțelegi ce simți, și știi cum să te descurci cu asta. Asta se numește autocontrol. Învață să faci față emoțiilor dacă vrei să devii o persoană puternică și să obții succes în viață.

sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.