Oamenii de știință explică modul în care dansul încetinește îmbătrânirea creierului - #dozadesucces

Oamenii de știință explică modul în care dansul încetinește îmbătrânirea creierului

Hai să dansăm!

„Ai grijă de corpul tău. Acesta este singurul loc care ți-a fost dat ca să trăiești ”

Jim Rohn

Pe măsură ce îmbătrânim, mulți dintre noi, privindu-ne în oglindă, încep să suspine: și culoarea pielii nu mai este aceeași, se observă apariția ridurilor noi, și corpul-nu mai este ca altădată…

Din păcate, nu numai sănătatea noastră fizică, ci și sănătatea emoțională se schimbă de-a lungul anilor, dacă nu ai grijă de tine. Cea mai simplă și mai eficientă modalitate de a prelungi tinerețea este prin exerciții fizice. Dar asta nu e tot: unele sunt capabile să inverseze literalmente timpul. Acest lucru este dovedit științific.

Potrivit cercetărilor efectuate de Neurologii Centrului de boli neurodegenerative din orașul Magdeburg, cel mai eficient exercițiu pentru a rămâne tânăr și sănătos este dansul.

Cel mai bun exercițiu
La orice vârstă, este important să menținem sănătatea fizică. Prin menținerea activității, vei beneficia și de sănătatea mintală, ajutând creierul să funcționeze mai bine și să reducă riscul de demență (demență senilă). Creierul nostru este uimitor, creează noi conexiuni neuronale, indiferent de vârstă. Oferă-i doar mai multe motive să evolueze!

Neurologii germani au descoperit că dansul este cel mai bun exercițiu pentru a inversa timpul. Cu atât mai mult poți dansa cu orice nivel de pregătire și la orice vârstă.

Esența experimentului

Pentru a-și testa teoriile, cercetătorii în practică au comparat efectele dansului și exercițiului la rezistență.

Oamenii de știință au invitat 52 de voluntari mai în vârstă fără probleme de sănătate aparente să participe la acest studiu. Jumătate dintre participanți s-au dus la grupul de dans, a doua jumătate a frecventat grupul sportiv.

În programul sportiv, voluntarii au fost instruiți în rezistență, forță și flexibilitate. Dar, în grupul de dans, pensionarii au stăpânit diferite stilurile de dans cum ar fi rumba, tango, vals, salsa și altele.

Ca rezultat, oamenii de știință au descoperit că atât participanții la grupul de dans cât și la grupul de sport au crescut în hipocampus (zona creierului responsabila, inclusiv de formare și de memorie). Cu toate acestea, în general, cercetătorii au ajuns la concluzia că dansul este un remediu mai eficient în lupta împotriva îmbătrânirii decât antrenamentele regulate la sală.

Dansează astăzi
Indiferent de vârstă, dansul este o modalitate distractivă și accesibilă de a menține activitatea psihologică și fizică. Gândește-te la înscrierea într-o școală de dans din apropiere. Poți să cunoști oameni noi, să stăpânești stiluri de dans interesante și să simți toate beneficiile întineririi corpului tău.

Și dacă din anumite motive nu te poți alătura unui grup de dans, poți dansa întotdeauna acasă. Doar pornește muzica preferată și mișcă-te din toată inima.

Datorită dansului, procesul de îmbătrânire încetinește. Și, de asemenea, această ocupație, te va face mai fericit și mai încrezător în tine.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.