Oamenii din jurul tău sunt reflecția ta în oglindă - #dozadesucces

Oamenii din jurul tău sunt reflecția ta în oglindă

Nu poți păcăli viața: întotdeauna culegem ceea ce semănăm.

Trăim într-o cultură orientată spre vinovăție. Trăim într-o epocă a tot felul de procese, proteste, dezbateri, stereotipuri și instrucțiuni. În permanență suntem afectați de acțiunile și comportamentul celorlalți.

„Cum au putut să facă asta? Cum naiba s-a întâmplat asta?” – cine nu a fost nevoit să exclame aceste cuvinte cu indignare. Suntem atât de obișnuiți să dăm vina pe toată lumea și pe orice, încât nici măcar nu ne gândim că nu altcineva, ci noi înșine suntem cauza acestei sau acelei situații.

Adevărul este că majoritatea oamenilor cred că suntem cu toții „pe cont propriu” și că acțiunile noastre nu sunt conectate în niciun fel. Se spune că există oameni răi, dar noi suntem altfel: albi, pufoși și manierați. Cu toate acestea, nu este deloc așa. Adevărul este că oamenii din jurul nostru sunt o reflecție a noastră.

Acest lucru înseamnă că atunci când ne pierdem cumpătul, ne enervăm și ne supărăm, transferăm emoțiile noastre negative către alte persoane, fie că vrem sau nu. Atunci când ne acuzăm prietenii sau membrii familiei că sunt meschini sau nepoliticoși, aceasta este de fapt o manifestare a propriei noastre naturi meschine sau nepoliticoase.

Nu poți păcăli viața: întotdeauna culegem ceea ce semănăm.

Iată care sunt dovezile pentru această afirmație

Cele de mai sus sunt foarte ușor de demonstrat cu exemple concrete. De exemplu, ieși din casă dimineața. Ești într-o dispoziție proastă: te-ai certat cu familia ta, ai avut o discuție dură cu șeful tău la serviciu și așa mai departe. Ești efectiv plin de furie, te urci în mașină și pleci pe autostradă. Ei bine, când ești în această stare – ca din nefericire – rămâi blocat și în trafic, lumina roșie clipește constant când te apropii de un semafor și mașinile abia de se mișcă.

De asemenea, este posibil să asistăm la un fenomen similar în timpul cumpărăturilor. Când ajungi la supermarket supărat, cozile de la casa de marcat sunt neobișnuit de lungi, casierele lucrează de parcă ar dormi, și plus la toate cu siguranță că casierele se vor comporta nepoliticos, sau îți vor da restul greșit.

De regulă, ne trezim frustrați și furioși pentru că toată lumea se comportă pur și simplu urât. Adevăratul motiv este că intrăm în aceste situații într-o dispoziție proastă, iar când tot mai mulți oameni reflectă acest lucru, ne face să fim și mai furioși și mai supărați. Nu este ușor sau plăcut de acceptat, dar adevărul este că oamenii din jurul nostru sunt o reflectare a noastră.

Suntem supărați – și toată lumea din jurul nostru este încruntată și nepoliticoasă. Strălucim de fericire – și suntem întâmpinați cu zâmbete și bunătate.

Fie că ne place sau nu, este o pastilă amară pe care trebuie să o înghițim – să ne gândim că toți oamenii pe care îi întâlnim pe drum sunt o reflecție a noastră. Acest lucru nu este ușor de acceptat, pentru că este mult mai ușor să dăm vina pe alții pentru toate păcatele sau circumstanțele noastre decât să ne asumăm responsabilitatea pentru motivul pentru care suntem triști, furioși sau iritați.

Cu toate acestea, dacă înțelegem și acceptăm că nimeni nu este vinovat pentru nimic și că, prin urmare, ar trebui să ne ocupăm mai întâi de emoțiile noastre, va fi mult mai ușor. Acest lucru ne va ajuta să vedem realitatea dintr-o altă perspectivă – lăsând deoparte durerea, furia și tristețea. Acest lucru ne va permite să ne salvăm propriile celule nervoase și să nu mai irosim energie.

Odată ce acceptăm cu sinceritate acest adevăr – că ceilalți sunt o reflecție a noastră, vom scăpa de gândurile negative care provoacă doar durere și suferință. Bineînțeles, nu se va întâmpla într-o zi sau două. Nu este foarte plăcut să recunoști așa ceva. Chiar dacă realizezi că acesta este de fapt adevărul.

Și este vital să învățăm să nu arătăm cu degetul spre ceilalți atunci când lucrurile nu merg așa cum ne dorim, ci să îl îndreptăm în primul rând spre noi înșine. Acest lucru ne va ajuta să ne schimbăm viața: relațiile cu alte persoane se vor îmbunătăți, nu veți mai fi supărați și nervoși și veți începe să vă bucurați de viață.

Cum să nu mai dai vina pe alții: o metodă simplă și eficientă

Așadar, data viitoare când cineva este nepoliticos cu tine sau se comportă nedrept, analizează ce a condus la această situație. La ce te gândeai sau ce făceai înainte de a se întâmpla?

Încearcă să te observi din exterior și să îți analizezi propriul comportament până când înveți să vezi că, atunci când oamenii se comportă oribil sau sunt răutăcioși cu tine, este pentru că ești într-o dispoziție proastă.

Doar pentru că înțelegem cum funcționează, nu înseamnă că viața se va schimba peste noapte. Mulți dintre noi ne pierdem cumpătul din când în când și începem să dăm vina pe alții pentru toate problemele și nenorocirile noastre. Acest lucru este normal. Exersează-ți în continuare analiza stării tale de spirit înainte de a da „verdictul” celeilalte persoane.

Dispoziția noastră influențează lumea din jurul nostru, așa că, dacă aceasta este primitoare și deschisă, la fel va fi și răspunsul. Nu mai dați vina pe alte persoane și viața va deveni mai ușoară și mai simplă.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.