Obiceiuri ale oamenilor care construiesc relații neobișnuite

Toată lumea apreciază succesul profesional. În același timp, succesul în afaceri și în viață înseamnă diferit pentru fiecare persoană.  Dar toată lumea este de acord că este imposibil să reușești în toate domeniile, dacă nu reușești să construiești relații bune. Este imposibil să obții un adevărat succes, dacă nu faci apel la oameni cu bunătate, grijă și respect.

Desigur, un mitocan poate deveni bogat, dar în același timp rămâne complet singur. De aceea, oamenii care știu să construiască o relație extraordinar de puternică:

Vin în ajutor chiar dacă nu li s-a cerut asta. Este foarte ușor să ajuți când ești rugat. Aceasta este ceea ce majoritatea dintre noi facem. Dar puțini își oferă ajutorul înainte să li se ceară ajutorul. Cel mai adesea, în astfel de momente, chiar cel mai minim suport are cel mai puternic efect.

Oamenii care știu cum să construiască relații neobișnuite sunt foarte atenți și întotdeauna observă atunci când cei dragi au probleme. Ei nu întreabă: „Pot să te ajut cu ceva?” Ei oferă soluții concrete la probleme. Ajută la depășirea frazei reflexive „Nu, totul este în ordine …” Și apoi își suflecă mânecile și fac tot posibilul pentru a face mai bune viețile celor dragi. Nu pentru că vor să construiască relații bune (deși cele mai multe ori acțiunile lor duc la exact acest rezultat), ci pentru că doresc cu adevărat să ajute.

Oferă răspunsuri la întrebările care nu li s-au dat. Când este vorba de relații, evident adevărul sau răspunsul nu este întotdeauna vizibil. Foarte des, oamenii pun întrebări complet diferite decât cele la care doresc să primească răspunsuri.

Un coleg poate întreba dacă ar trebui să predea la o universitate locală. De fapt, el vrea să vorbească despre cum să-și îndrepte viața într-o nouă direcție. Un partener poate întreba dacă ți-a plăcut ideea pe care a prezentat-o ​​la ultima întâlnire. De fapt, vrea să vorbească despre rolul său în conducerea companiei. Un angajat poate întreba cum să construiască o afacere de succes. Poate că nu face acest lucru pentru că se lingușește, dar  vrea să obțină sfaturi și inspirație valoroase ca să-și urmeze visul.

În spatele întrebărilor simple se ascunde adesea ceva mai mult. Persoanele care construiesc relații bune se gândesc la ceea ce se află în spatele intenției și încearcă să ofere răspunsuri la întrebările ascunse.

Știu când să încetinească. Cu oameni mari și carismatici, distrează-te întotdeauna până devin prea mult. Chiar și atunci când apare o problemă sau situația scapă de sub control, astfel de oameni continuă să-și „exprime individualitatea”. (Recunoaște: știi cel puțin o persoană care se iubește atât de mult încât nu știe cum să se oprească la timp).

Oamenii care știu cum să construiască relații nemaipomenite știu când este timpul să se distreze și când să adapteze o atitudine serioasă. Când pot atrage atenția asupra lor și când să devină invizibili. Când să ia lucrurile în propriile mâini și când să îi urmeze pe alții.

Relațiile bune sunt întotdeauna versatile și necesită participarea unor oameni versatili, care sunt dispuși să se adapteze la situație și la alte persoane.

Arată că ceilalți nu le sunt indiferenți. Oamenii care știu să construiască relații, nu doar se gândesc la ceilalți – ei le arată asta.

Cea mai eficientă modalitate este de a face complimente neașteptate. Tuturor le plac vorbele frumoase. Este ca și cum ai obține un buchet de flori, nu pentru că e Ziua Îndrăgostiților, ci „pur și simplu”. Complimentele alimentează încrederea în sine și arată celorlalți ce crezi despre ei.

În fiecare zi, ia-ți puțin timp să faci ceva plăcut pentru prietenii tăi. Nu pentru că ei așteaptă acest lucru de la tine, ci pur și simplu pentru că o poți face. Atunci conexiunile și relațiile voastre vor deveni mult mai puternice.

Își recunosc greșelile. Majoritatea oamenilor cer iertare atunci când acțiunile și cuvintele lor sunt puse la îndoială. Puțini își cer scuze înainte de a fi rugați să facă acest lucru – sau chiar înainte ca cineva să observe că ar trebui să-și ceară scuze.

Responsabilitatea este principalul element de construcție a relațiilor bune. Oamenii care își recunosc vina, cer iertare și explică de ce o fac, nu încearcă să-l învinovățească pe celălalt – aceștia sunt oamenii pe care ți-ai dori să îi ai în viața ta.

Întotdeauna oferă și doar uneori primesc. Relațiile bune ar trebui să fie reciproc avantajoase. În lumea afacerilor, aceasta implică relații cu oameni care pot deveni mentori, pot împărtăși informații și pot ajuta la construirea de noi conexiuni. Adică acestea sunt relații care sunt construite pentru a obține ceva de la ele.

O persoană care știe să construiască relații extraordinare nu se gândește la ceea ce își dorește. Mai întâi de toate, ea se gândește la ceea ce poate da altora. Ea știe că cel mai bun mod de a construi relații sincere și de a construi o legătură puternică este de a oferi. Ea se apropie de relație ca și când nu face totul pentru el însuși, ci pentru alții. În cele din urmă, o astfel de persoană stabilește o legătură cu oamenii care acționează după același principiu. De-a lungul timpului, astfel de relații se dezvoltă într-o prietenie lungă și puternică.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.