Obiceiuri pe care trebuie să le ai în 2018

Să îți explic de ce ai nevoie de obiceiuri efective și de ce ar trebui să scapi de vicii – nu cred că este nevoie. Din acest motiv, îți voi prezenta 10 obiceiuri pe care ai putea cu ușurință să le incluzi în viața ta în noul an. Ai putea să le numești principii sau reguli de viață, sensul și importanța lor nu se schimbă: trebuie să le îndeplinești cu strictețe, pentru ca ele să devină parte a personalității tale.

1. Învață să porți răspundere pentru cuvintele tale

Dacă promiți că vei suna mai târziu, fă acest lucru obligatoriu. Pe lângă faptul că nimeni nu apreciază pe cei care aruncă cuvintele în aer, această neîndeplinire a promisiunilor dăunează personalității tale. Pentru că tu știi că nu îți vei îndeplini promisiunea și astfel îi tragi pe ceilalți pe sfoară. Și orice justificare ai avea, armonia din interiorul tu se distruge. Încearcă să porți răspundere pentru tot ceea ce spui și promiți. Probabil crezi că oamenii vor uita, însă nu este așa. Oamenii țin minte toate promisiunile făcute, în orice circumstanțe de alți oameni. Chiar și cele mai mici.

2. Responsabilitate

Capacitatea de a fi responsabil – una dintre cele mai bune calități care poate fi transformată într-un obicei. Pentru că lipsa de responsabilitate nu este apreciată de nimeni. Nici măcar de cei din familie. Identifică în ce ești mai bun. Acest lucru te va ajuta să te dezvolți mai mult. În lume și așa există prea mulți oameni fără inițiativă, așa că cei care au obișnuit să acționeze se diferențiază.

3. Punctualitate

Persoana care întârzie fură din timpul celeilalte persoane, timp care nu poate fi recuperat. Punctualitatea este, de asemenea, un obicei care are foarte multe avantaje. Dacă ești înconjurat de oameni nepunctuali, acesta nu este un motiv să fii și tu la fel. Nu trebuie să vii mai devreme, trebuie doar să vii la timp. Pe nimeni nu interesează traficul, problemele de familie și meteoriții – chiar dacă toate astea te-au împiedicat. Dacă prima dată poate fi acceptat, atunci pentru mai multe întârzieri la rând te poți alege cu pedepse. Persoana care nu este capabilă să-și administreze timpul, nu este capabilă să-și administreze nici viața.

4. Administrarea banilor

Fiecare persoană trebuie să învețe să-și administreze inteligent banii. Să știe cum se stabilește cursul valutar, cum funcționează băncile și economie – asta sunt cunoștințele principale care te vor ajuta să nu-ți pierzi banii. Crează un plan financiar și respectă-l cu strictețe. Periodic vor apărea probleme financiare: atunci va trebui să înveți să-l adaptezi. De asemenea, trebuie să renunți la cumpărături inutile și datorii, oricât de atrăgătoare ar părea. Oamenii bogați au devenit bogați pentru că au analizat și au avut răbdare.

5. Fă-ți un plan pentru o zi

Atunci faci un plan pentru o zi, atunci automat devii punctual. Despre asta spunea și Franklin: când îți dezvolți un obicei, după el apare și altele, chiar dacă nu le planificai. Ar fi bine să stabilești un grafic pentru îndeplinirea sarcinilor. Toți ne dorim să facem fiecare zi deosebită și unică, însă acest lucru este aproape imposibil. Lucrurile mari se fac după un regim. Iar odată ce le-ai realizat, poți să-ți utilizezi restul timpului pentru a face ceva creativ și vesel.

6. Organizare

Ce înseamnă să fii organizat?  Explicația cea mai simplă – să ai destul timp și resurse pentru a-ți efectua munca. Dacă ești pictor, atunci nu trebuie doar să dedici anumite ore muncii tale, însă să ai și toate instrumentele necesare, să știi unde se află acestea, să păstrezi curățenia și ordinea. Fără acestea, munca va fi dificilă și vei avea nevoie de mai mult timp.

7. Voluntariat

Alți oameni, animale fără adăpost – toți au nevoie de ajutor, din acest motiv ar fi bine să găsești timp pentru a-i ajuta.

8. Mergi la controale medicale

Aceasta trebuie să fie un obicei, însă evident că nu în fiecare zi. Verifică-ți organismul regulat – astfel vei economisi bani, eforturi, sănătate și timp. O atenție deosebită trebuie să acorzi ochilor și dinților.

9. Urmărește punctele slabe și cele puternice

Uneori, ceea ce crezi că este punctul tău forte este de fapt punctul slab, și invers. Trebuie să te studiezi și să te analizezi toată viața, dar chiar și așa nu vei putea să găsești răspunsurile la toate întrebările. Evaluează-ți capacitățile, învață ceva nou și încetează să faci lucruri banale. Dezvoltă-te.

10. Înconjoară-te cu oameni puternici

Vrem sau nu, însă toți avem nevoie de sprijin și exemple pe care să le urmăm. Cu cât mai multe exemple pozitive avem în jurul nostru, cu atât mai buni devenim noi. Fă-ți prieteni noi și înconjoară-te cu oameni ale căror calități te fac să-ți dorești să devii mai bun.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.