Obiceiurile proaste care te condamnă să fii sărac - #dozadesucces

Obiceiurile proaste care te condamnă să fii sărac

După 12 ani de practică psihologică, am reușit să identific un șir de obiceiuri proaste care sunt caracteristice oamenilor săraci.  Este interesant să observi cum săracii respectă aceste obiceiuri iar și iar. Dar, cel mai interesant este atunci când oamenii talentați repetă și ei obiceiurile celor săraci și se transformă în săraci. Îți împărtășesc observațiile mele. Verifică-te.

Obiceiul 1: săracii întotdeauna caută vinovați

Săracii nu-și asumă niciodată responsabilitatea pentru sine. El mai degrabă ar da vină pe colegii săi, pe șef sau pe sistem decât să recunoască că este înfrânt. Săracul crede astfel: „Dacă nu ar fi fost ei, atunci aș fi avut succes”, „Toată lumea este în calea mea, nu pot face nimic”.

Obiceiul 2: trag de timp

De la copilărie, ni s-a impus vechea „înțelepciune” populară: „De șapte ori măsoară – odată taie”. Timpul trece și voi toți gândiți, măsurați și, în cele din urmă, există cineva mai entuziasmat, care taie din piesa „ta” și pleacă. Câștigătorul este cel care nu se teme să facă primul pas și să-și asume riscuri, unul care își folosește ideile și nu le îngropa în colțurile memoriei sale.

Obiceiul 3: acționează doar când este sigur

Săracii nu-și asumă riscuri. Ei preferă un venit stabil, deși nu mare. Ca rezultat, ei trăiesc de la salariu la salariu, dar sub o aripă imaginară de stabilitate.

Obiceiul 4: învaţă gratuit

Un reprezentant tipic al săracilor este abonat la un număr mare de cursuri și seminarii gratuite, pe majoritatea dintre care nu le va asculta niciodată. Prin urmare, trăiește în iluzia învățării, dar, de fapt, nu se dezvoltă.

Pentru a deveni un antreprenor de succes trebuie să comunici direct cu mentorul tău, ai nevoie de un curs clar de acțiuni în direcția atingerii scopului. Prețul training-ului nu este doar un indicator al succesului viitor, ci și prețul motivării.

Obiceiul 5: nu-i plăteşte pe alţii pentru munca lor

Unei persoane cu mintea unui om sărac îi place să trăiască în detrimentul altora. Muzică, antrenament, filme sau software – le pompează de pe torrente. Filozofia sa – căutarea unei oportunități de a obține servicii sau bunuri gratuite. Și viața lui este simplificată de servicii (torrente, site-uri piratate) create de aceiași săraci pentru cei săraci. Descarci produsul plătit gratuit = furi. Furtul de proprietate intelectuală străină și înșelăciune condamnă persoana să trăiască pentru totdeauna în sărăcie.

Obiceiul 6: se jeleşte pe sine

Deseori, oamenii văd rădăcina problemelor lor în mediul lor – fie dezavantajul geografic, defectele siluetei, s-a născut într-o familie săracă,  lipsa de educaţie, nu trăieşte într-o anumită ţară. În arsenalul de om sărac se găsesc zeci de justificări şi motive pentru a se jeli, însă pe mila nu vei câștiga.

Obiceiul 7: se plânge pe destin

Nu este un secret că lipsa de bani este cauza emoțiilor negative. Spre deosebire de omul sărac, omul cu gândirea omului bogat vede eșecul ca un pas spre scopul său, el nu se va văita și nu se va plânge pe destin. Uneori, vrei să vorbești cu cineva pentru a câştiga milă, dar mai ușor de la aceasta nu va fi, iar suma de bani din portofel nu se va schimba.

Obiceiul 8: se gândesc ce vor spune alţii

O persoană de succes își apreciază individualitatea și nu depinde de opiniile altora. Săracul, de regulă, dimpotrivă – marea parte a timpului și a energiei sale le dedică pentru a-și păstra reputația în ochii altor oameni. În același timp, el se concentrează pe oameni care sunt mai norocoși și mai puternici. Comparația nu este în favoarea sa, ceea ce îi dă un alt motiv major pentru a-şi plânge de milă.

Obiceiul 9: cheltuie bani în zadar

Săracul nu are o strategie financiară. Scopul lui este de a câștiga și de a cheltui. Bogații, la rândul lor, banii câștigați îi investesc în crearea de capital. Cea mai mare greşeală în această situaţie: „Ce pot investi dacă nu sunt bani?”. Nu există bani, pentru că o persoană nu se gândește la viitor. Bogații nu devin cei care câștigă mult, ci cei care au învățat să-și gestioneze venitul în mod competent.

Obiceiul 10: căutarea câştigurilor de moment

Săracii nu vor să învețe lucruri noi, nu lucrează pentru viitor, dar vor să câștige bani chiar acum. Acesta este un exemplu viu al comportamentului de consumator. O persoană vrea totul dintr-o dată, pentru un efort minim. Este ca în cazul țăranului care mănâncă cartofii de sămânță în timpul iernii, fără să se gândească la ce să semene în primăvară.

Obiceiul 11: face ceea ce nu îi place

Omul sărac are întotdeauna 10 vinovăți, 100 scuze și 1.000 de motive pentru care ar trebui să meargă la munca pe care o detestă. El trăiește doar gândindu-se la ziua de vineri, blestemând şefii, dar totuși în fiecare lună, fără un murmur, intră în birou. Pentru a nu-şi deschide afacerea sa,  el, de regulă, nu are curaj. Deci, fără a schimba nimic, o persoană își trăiește propria viață. An după an.

Obiceiul 12: cheltuie timpul în zadar

Un om cu gândul săracului se întreabă cum să-și ucidă timpul. Această atitudine extrem de negativă ar trebui transformată în întrebarea corectă: cum pot folosi timpul cu beneficii maxime? În cele din urmă, toată lumea primește ceea ce dorește – săracii îşi „ucid” timpul și viața lor, iar bogații își folosesc timpul și devin mai bogați.

Obiceiul 13: trăiesc vieţi străine

Oamenii săraci comit o greşeală uriaşă în gândirea lor – îşi proiectează viața altor oameni pe cont propriu. Numeroase seriale, cărți de artă și povestiri de stele îi încurajează să facă asta. Bucurându-se de aventurile altor oameni, săracii trăiesc în iluzii și umbra succesului idolilor lor. Nu riscă să treacă peste îndoielile și temerile lor. Fii gata să începi paşi mici și să construiești destinul singur.

Autor: Evghenii Daineko

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.