Partea întunecată a darului: de ce este atât de dificil să fii un empatic - #dozadesucces

Partea întunecată a darului: de ce este atât de dificil să fii un empatic

Dacă s-a întâmplat să te naști empatic, viața ta nu va fi ca a celorlalți. Este complicat. Și, de multe ori, este dureros.

Să fii un empatic nu este atât de ușor pe cât cred majoritatea oamenilor. Desigur, în unele privințe, acesta este un dar destul de util și chiar magic, pentru că simți mult mai mult decât alții. Cu alte cuvinte – știi cum să „vezi” cu inima ta. Cu toate acestea, empatia poate fi și un blestem.

Dacă te-ai născut empatic, viața ta nu va fi ca a altora. Vor exista urcușuri și coborâșuri. Va trebui să trăiești cu asta. Dar asta nu înseamnă că a fi acest tip de persoană este un lucru rău. În realitate, nu este chiar așa. Cel puțin din punctul de vedere că ai un dar incredibil și uimitor la care alții nu pot decât să viseze. Ei nu vor putea niciodată să simtă nici măcar a suta parte din melodia de sentimente care a trecut prin inima ta cu viteza luminii.

Dar este dificil. Și, de multe ori, este dureros. La urma urmei, atunci când ești empatic, lași sentimentele celorlalți să treacă prin tine, iar dacă sunt persoane toxice și negative, acestea încep să-ți otrăvească viața.

Așadar, dacă ești un empatic, ar trebui să iei anumite măsuri pentru a evita suferința. Și anume, să înveți cum să-ți protejezi energia personală, ceea ce nu este ușor. Uneori este un adevărat succes. Pentru că va trebui să alegi și să decizi pe cine lași să intre în cercul tău și pe cine nu vei lăsa să se apropie. Iar aceasta nu este o sarcină ușoară: mulți vor încerca să „pătrundă” punându-și măști false, pretinzând că sunt niște mielușei drăguți care vor doar să îți facă bine.

Acesta este un aspect foarte important: dacă te înconjori de persoanele nepotrivite, riști să fii folosit, să ți se absoarbă toată energia și apoi să mergi mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Așadar, tu faci multe lucruri diferit de ceilalți. Adesea ei procedează astfel cu unicul scop de a supraviețui și de a nu fi răniți din cauza sensibilității lor excesive. Aceasta îi ajută pe acești oameni să rămână ei înșiși, dar și să se protejeze.  Ei au nevoie doar să se deconecteze din când în când. Aceasta este deja o chestiune de supraviețuire.

Șase lucruri pe care empaticii le fac diferit:

1. Sunt destul de altruiști, dar își cunosc limitele.

Empații sunt mereu conștienți de faptul că au limitări, așa că nu încearcă să sară peste ei înșiși, ci acționează cât mai bine posibil. Astfel de persoane sunt destul de altruiste și vor face tot ce le stă în putință pentru alți oameni. Dar… până la urmă, nu sunt magicieni.

2. Ei depun eforturi mari pentru a-și gestiona emoțiile și reacțiile.

Să fii un empatic este o muncă foarte grea, aceștia fac foarte multe, chiar dacă tu nu observi asta. Ei încearcă din răsputeri să facă față hipersensibilității și să se conecteze la energia pe care o întâlnesc. Ei sunt nevoiți să facă acest lucru pentru a rămâne liberi de emoțiile copleșitoare.

3. Ei înțeleg foarte bine viața celorlalți și țin întotdeauna cont de acest lucru.

Empații fac tot ce le stă în putință pentru a-i înțelege pe cei din jurul lor și sunt mereu în contact cu aceștia. Ei nu au nevoie să explice sau să dovedească ceva: empaticii analizează motivele, situația, tot ceea ce este vizibil și invizibil, înainte de a rupe legătura cu cineva sau de a întreprinde alte măsuri. În mintea lor există întotdeauna mii de combinații și opțiuni. De asemenea, gândesc foarte repede.

4. Ei muncesc ei înșiși și îi inspiră pe alții să facă mai mult.

Empații sunt unii dintre cei mai inspirați oameni pe care îi poți întâlni vreodată. Ei au un dar incredibil de a-i aprinde și motiva pe toți cei pe care îi întâlnesc în cale. Deși nu sunt observați de ceilalți, adesea ei sunt cei care îi ajută pe ceilalți să crească și să devină cea mai bună versiune a lor.

5. Aceștia trăiesc momentul.

Empații nu sunt oameni care trăiesc cu amintiri din trecut sau visează la viitor. Ei încearcă să fie prezenți aici și acum. Doar atunci se simt relaxați și în largul lor. Acest lucru se datorează faptului că ei sunt pur și simplu pătrunși de energii diferite, iar acest lucru se întâmplă aproape continuu. Prin urmare, ei trebuie să fie pe deplin prezenți în momentul de față pentru a filtra acest flux puternic și neîncetat de energie.

6. Ei au o intuiție sporită.

Empații nu ignoră niciodată semnalele pe care le trimite intuiția lor. Dacă sunt atât de sensibili față de alți oameni, sunt la fel de sensibili față de ei înșiși. De aceea, intuiția este steaua lor călăuzitoare. Pur și simplu nu pot să nu aibă încredere în ea – atât de puternică este vocea interioară. Așa că au încredere în aceasta, și pe bună dreptate – îi ajută să evite epuizarea și influența negativă a oamenilor toxici și răi.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.