Pilda încrederii în sine - #dozadesucces

Pilda încrederii în sine

O pildă instructivă despre încrederea în sine și cum să i-ei inițiativa în propriile mâini.

Un antreprenor a devenit plin de datorii și nu mai vedea o cale de ieșire din această situație. El datora creditorilor, iar furnizorii cereau plata în fiecare zi.

S-a dus în parc să-și distragă atenția, dar gândurile i-au venit în cap. Bărbatul și-a pus capul în mâini, trecând mental peste opțiuni, încercând să înțeleagă ce ar putea salva cazul de la faliment. Dintr-o dată un bătrân a apărut în fața lui.

-„Văd că te deranjează ceva”, a spus el. „Nu ai vrea să te împarți?”

Antreprenorul i-a spus despre problemele sale, lipsa banilor și refuzul băncii de ai oferi cel puțin un credit pentru promovare. Bătrânul a ascultat fără să întrerupă, și apoi a spus:

-Cred că te pot ajuta.

L-a întrebat pe antreprenor care este numele său, a scris un cec și l-a împins în mâna bărbatului surprins.

– Ia acești bani. Ne întâlnim aici peste un an, și îmi vei putea întoarce banii înapoi.

Înainte ca bărbatul să aibă timp să spună un cuvânt, bătrânul a dispărut în mulțime.

Antreprenorul s-a uitat la cec. Pe aceasta, în câmpul sumei, era afișat cu exactitate „500.000 USD”, iar sub aceasta era scris numele „J. Rockefeller „. (J. Rockefeller este unul dintre cei mai bogați oameni din lume).

„Pot pune capăt tuturor problemelor într-o clipă!” s-a gândit el. Dar, în schimb, antreprenorul a decis să pună cecul în seif. Doar gândul la existența lui i-a dat puterea să-și păstreze afacerea.

Cu un optimism reînnoit, el a încheiat afaceri profitabile și a extins condițiile de plată. A reușit să facă niște vânzări mari. În câteva luni a rămas fără datorii și a început să facă bani din nou.  Și un an mai târziu, s-a întors în parc cu cecul ăla în mână.

La ora convenită, bătrânul a reapărut. Bărbatul urma să predea cecul și să vorbească despre succesele sale, când deodată o asistentă a alergat  și l-a apucat pe bătrân.

„Mă bucur că în sfârșit l-am prins!  a exclamat ea. Sper că nu te-a deranjat. El fuge adesea de acasă și spune oamenilor că el este Rockefeller.

Omul de afaceri a rămas uimit. Pe tot parcursul anului, el sa învârtit și a făcut afaceri, cumpărând și vânzând, în deplină siguranță, că, în orice moment, o jumătate de milion de dolari ar putea veni la venituri.

Dintr-o dată, și-a dat seama că nu banii, reali sau imaginari, i-au răsturnat viața. Noua sa încredere ia dat puterea de a realiza tot ceea ce are acum.

IA INIȚIATIVA ÎN PROPRIILE MÂINI. ÎNTR-UN MOMENT CRUCIAL, ÎNCREDEREA ÎN SINE JOACĂ UN ROL MAJOR.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.