Puterea tăcerii: ceea ce alții nu știu, nu pot distruge

 

8 situații în care este mai bine să-ți ții gura închisă…

Deși avem tendința de a împărtăși cu alții multe lucruri, există ceva ce nu merită spus. Cu cât asimilăm acest lucru mai repede, cu atât mai bine.

Tot ce spui despre tine poate fi folosit împotriva ta. Prin urmare, cu cât selectezi mai atent persoanele în care ai încredere, cu atât viața va fi mai sigură în general. Și dacă ai mai fost lovit în spate, știi cât de important este să găsești informațiile potrivite pe care le vei împărtăși.

Deci, aici sunt 8 situații în care este cel mai bine să-ți ții gura închisă:

1. Situația ta financiară

Situația ta financiară te privește doar pe tine. Nu trebuie să le spui celorlalți ce ai și ce nu ai. Nu trebuie să știe nimic despre conținutul portofelului tău decât dacă se oferă să te ajute.

2. Proprietatea ta materială

Desigur, nu este nimic în neregulă cu afișarea unora dintre lucrurile tale, dar nu trebuie să fii prea lăudăros. Știind prea multe despre tine, oamenii vor încerca să găsească o modalitate de a profita de tine. Oricât de trist ar suna, așa funcționează lumea.

3. Problemele de relație (cu excepția cazului în care ești o victimă a violenței)

Deși uneori avem nevoie de sprijin sau de consiliere cu privire la relații, dar nu trebuie să cerem acest lucru. Uneori e mai bine să nu spui nimănui despre problemele tale. De exemplu, dacă reacția ta la ceea ce s-a întâmplat acasă a fost prea violentă, și apoi într-o conversație cu cineva apropiat încerci să îți expui partenerul ca sursa tuturor necazurilor,
atunci această impresie nu mai poate fi ștearsă din memorie, chiar dacă mai târziu relația ta cu partenerul tău se va îmbunătăți.

4. Viața ta personală

Desigur, unele lucruri din viața ta personală pot fi spuse altor oameni, dar nu tuturor. Dacă nu cunoaștem o persoană destul de bine, nu trebuie să ne deschidem în fața ei.

5. Visele tale

Dacă îți împărtășești visele cu oricine, sunt mari șanse să pierzi motivația de a le transforma în realitate din cauza sentimentului de presiune puternică din exterior. Acest lucru face ca mulți oameni să-și abandoneze complet visele, dar nu vrem asta, nu-i așa?

6. Faptele tale bune

Când faci ceva bun pentru o altă persoană, fă-o doar din bunătatea inimii tale. N-ar trebui să-l folosești ca să te ridici cumva în ochii altor persoane.

7. Slăbiciunile tale

Desigur, unora li se poate spune despre acestea, dar nu la toți. Cu cât oamenii din jurul tău știu despre slăbiciunile tale, cu atât vor avea mai multe șanse să profite de ele și să te doboare. Îți vor intra sub pielea ta și te vor lăsa să simți că slăbiciunile tale nu pot fi depășite.

8. Nemulțumirile tale

Dacă porți pică, nu trebuie să spui nimănui despre asta. Există posibilitatea ca după un timp acest sentiment să dispară, dar impresia lăsată de acesta printre alții să rămână. Nemulțumirea este o pierdere de timp fără sens.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.