Răspunsul la cea mai complicată întrebare: cât valorezi?

Viața noastră  e asemeni unei piețe: toți merg acolo ca să-și facă cumpărăturile de care au nevoie. Orice activitate a ta, orice gând – toate au un preț. Însă prețul începe de la sine, de la valoarea ta în această viață. Deci, cât valorezi???

Și aici se aprinde lumina în vitrina principală, unde sunt expuse sentimentele (pozitive sau negative), timpul tău, jobul, relațiile, prietenii, hobby-urile. E ceea din ce ești construit și care stabilește valoarea ta, iar asta înseamnă că fiecare mișcare a ta are un preț în această piață și tu trebuie să îl stabilești. Pentru ce ești gata să plătești?!

Dese ori oamenii se plâng de munca lor, de relațiile lor, de felul în care arată… Și totul este din cauza faptului că ei nu-și pot stabili prețul. Vrei tot mai mult, însă nu oferi nimic – ai un raft aproape gol. Însă cum ai putea obține mai mult? Înseamnă că prețurile tale nu corespund calității produsului pe care îl oferi sau poate că produsul tău are defecte și de fapt nu ai ce să oferi cumpărătorului? De exemplu – o relație care se sfârșește, iar tu nu ești mulțumit de asta. Însă oricum ești nevoit să plătești factura, dar tu n-am bani destui. Și așa un ciclu se formează din cauza că nu ai putut să faci calculele corecte (cheltuieli și venituri) și să fii pe locul tău.

Indiferent de domeniu – vei avea un cumpărător. Fiecare cumpărător va dori să obțină produse calitative la preț minim. Întreabă-ți cumpărătorul ce-și dorește și oferă-i asta prin produsul tău… Și muncește mult, apoi vei primi câștigul. Dacă înțelegi că te poți dezvolta și obține ceva, studiază-ți concurenții, analizează-le produsele, și dacă este totul atât de rău, schimbă-ți produsul.  Însă nu spune că valorezi scump, fără să ai argumentele pe măsură.

De fapt, nu întotdeauna nu putem plăti pentru binele și rău, pentru ceea ce se petrece în această piață, fără să afli ce preț va avea. Prețul trebuie să îl simți, iar apoi să îl stabilești când va fi cel mai mare și nu vei mai fi nevoit să faci reduceri.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.