Regula celor două minute: Cum să obții rezultate impresionante într-un timp scurt

time-731110_1280

Regula celor două minute spune – ceea ce poți face în mai puțin de două minute, FĂ ACUM

Multe lucruri sunt mai comod de făcut acum decât să le amâni pentru mai târziu. Acestea sunt lucruri simple precum: un răspuns la un email, să cauți în jurnal un articol interesant, ect. Mai bine să faci și să uiți. Altfel, îți va lua prea mult timp.

Când trebuie să pui în funcțiune regula celor două minute

Desigur, această regulă trebuie pusă în funcțiune atunci când trebuie. Principiul universal pe care îl oferă David Allen în cartea Getting Things Done –  dacă ai în fața ta o sarcină, decide dacă totuși trebuie să o faci imediat. Și dacă da, îți va lua mai puțin de două minute? Dacă dacă da, îndeplinește-o imediat. Dacă nu, las-o pentru mai târziu.

Obișnuință

Șirul obișnuit de sarcini nu se limitează niciodată, însă să îți faci un obicei să rezolvi întâi sarcinile care îți iau mai puțin de două minute, ai putea să obții mai multe rezultate. Această obișnuință îți va salva și nervii și timpul.

Desigur că două minute – este un timp stabilit. Însă dacă ai timp destul, să îndeplinești o sarcină îți poate lua și cinci minute. Nu este rău dacă îți va lua și trei minute în loc de două. Chiar dacă vei avea nevoie și de 20 de minute, data viitoare vei ști de cât timp ai nevoie pentru a face acestfel de lucru și să-mi planifici programul pentru a-l îndeplini în totalitate.

Lucrurile ce țin de munca din casă îți pot lua mai mult de două minute. Să pui hainele la locul lor, îți va lua mai mult timp decât să o arunci la întâmplare. Însă rezultatul va fi absolut diferit: în primul caz, camera ta va fi îngrijită, în al doilea, vei trăi într-un adevărat haos, pe care la un moment dat va trebui să rezolvi.

S-ar putea ca lucrurile să nu aibă un loc special- anume din această cauză sunt aruncate peste tot. Iar acum e momentul potrivit să-i găsești un loc. Cea mai simplă metodă – să-ți amintești unde l-ai folosit ultima dată. Evident este faptul că lucrurile trebuie păstrate în locurile unde vor fi mai aproape de a fi utilizate.

Motivul haosului

Motivul dezordinii din casă, de la muncă, din poșta electronică nu se află în caracterul persoanei, ci în modul în care s-a învățat să lucreze. Să devii organizat poți (și trebuie!) să înveți. Trebuie doar să îți dorești asta și să pui în practică.

Concluzii

Obișnuința de a lucra conform regulilor: să faci tot ceea ce îți va lua mai puțin de două minute, îți va aduce rezultate impresionante, dacă înainte aveai obișnuința să amâni lucrurile sau să faci totul fără alegere.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.