Reguli de etichetă, absolut necesare în viața contemporană - #dozadesucces

Reguli de etichetă, absolut necesare în viața contemporană

son-in-law-636021_1280

În viața contemporană, să nu cunoști regulile de etichetă ar însemna să scuipi împotriva vântului, respectiv să nimerești într-o situație neplăcută. Din păcate mulți consideră aceste reguli ca fiind ceva sâcâitor, catalogându-le ca fiind caracteristice doar celor din elită, adică departe de realitate. Dar acești oameni uită că vulgaritatea și un comportament inadecvat poate să primească un răspuns asemănător.
De fapt, regulile de etichetă sunt foarte simple. Acestea reprezintă cultura vorbirii, politețea, un aspect fizic plăcut și capacitatea de a-ți stăpâni emoțiile. Toate acestea sunt caracteristice pentru bărbați și femei.
Vă prezentăm un set de reguli actuale vieții cotidiene pe care trebuie să le cunoască fiecare persoană care se respectă pe sine și pe cei din jurul tău.

1. Dacă spui fraza „Te invit” – asta înseamnă că tu plătești. Altă formulare: „Hai să mergem la o cafenea” – asta ar însemna că fiecare își achită consumația, și doar dacă bărbatul propune să plătească și pentru partenera sa, doar atunci ea ar putea accepta.
2. Nu merge niciodată în ospeție fără să anunți. Dacă cineva te-a vizitat fără să te anunțe, poți să-ți permiți să fii în pijama și cu părul ciufulit. O englezoaică respectabilă spunea că de fiecare dată când are oaspeți neașteptați, ea încalță pantofii, își ia pălăria și umbrela. Dacă oaspetele îi este drag, ea spune: „Vai ce bine, tocmai ce am ajuns acasă!”. Dacă acesta îi este neplăcut, dânsa îi spune: „Vai, din păcate, trebuie să plec!”.
3. Nu îți lăsa telefonul pe masă în localurile publice. Lăsându-l pe masă, demonstrezi cât de important este acest obiect pentru tine și totodată arăți cât de neinteresantă este discuția pe care o porți cu prietenul/prietena ta. În orice moment ai putea lăsa la o parte discuția plictisitoare și îți vei verifica feed-ul în Instagram, vei răspunde la un apel important sau să te distrezi, jucând Angry Birds.
4. Nu invita o domnișoară la întâlnire unde să vorbești cu dânsa prin sms-uri.
5. Bărbatul niciodată nu duce geanta femeii!!! Iar paltonul îl ia doar pentru a-l duce la vestiar.
6. Dacă mergi la plimbare cu cineva, iar această persoană s-a salutat cu un cunoscut/cunoscută care ție îți este străin, trebuie să-l saluți și tu.
7. Toți cred că sushi trebuie mâncate doar cu bețișoarele. Greșit. Bărbații, în deosebire de femei, le pot mânca și cu mâna.
8. Încălțămintea trebuie să fie întotdeauna curată.
9. Nu vorbiți în zadar la telefon. Dacă ai nevoie de o discuție de suflet, cel mai bine ar fi să te întâlnești cu prietena să discutați față în față.
10. Dacă cineva te-a jignit, nu trebuie să îi răspunzi cu aceeași vulgaritate, să ridici vocea în adresa persoanei respective. Nu te coborâ la nivelul ei. Zâmbește-i și politicos îndepărtează-te de acea persoană.
11. Pe stradă, bărbatul trebuie să meargă în stânga femeii. În dreapta pot merge doar soldații, care-s gata să se sacrifice pentru ea.
12. Șoferii trebuie să țină minte că să stropești fără milă pietonii de pe stradă – e cel mai grosolan mod de a-ți demonstra incultura.
13. Femeia poate să nu-și dea jos într-un local pălăria și mănușile subțiri, însă obligatoriu va scoate căciula și mănușile groase.
14. Nouă lucruri pe care să le ții în secret: vârsta, averea, problemele din casă, rugăciunea, componența medicamentelor, relația de iubire, cadoul, onoarea și nefericirea.
15. Când mergi la film, la teatru sau la concert, când mergi la locul tău trebuie să o faci cu fața către persoanele pe lângă care treci. Primul trece bărbatul.
16. Bărbatul intră întotdeauna primul în restaurant, motivul principal – din acest gest, oamenii din local își pot da seama cine a venit cu inițiativa de a petrece vremea în local și cine va plăti. În cazul grupurilor mari – intră primul și achită consumația cel care a venit cu inițiativa. Dar dacă la intrarea în restaurant este un chelner care vă întâlnește, bărbatul este obligat să lasă femeia să intre prima. După care cavalerul caută locuri libere.
17. Niciodată nu trebuie să atingi o femeie fără acordul ei, să o iei de mână, să o atingi în timpul discuției, să o îmbrâncești, sau să-i iei mâna în palmele tale, decât doar în cazul când o ajuți să urce sau să coboare din transport sau când trece strada.
18. Dacă cineva ți se adresează nepoliticos, gen: Hey tu!, nu ar trebui să-i răspunzi. Dar totodată nu trebuie să îi faci morală sau să educi pe cineva în timpul unei întâlniri scurte. Mai bine i-ai oferi o lecție prin comportamentul și manierele tale.
19. Regula de aur atunci când folosești parfumul – cu măsură! Dacă spre seară încă simți aroma parfumului, să știi că ceilalți deja s-au asfixiat.
20. Un bărbat educat întotdeauna va respecta o femeie.
21. În prezența unei femei, bărbatul fumează doar cu permisiunea ei.
22. Nu contează cine ești – director, academician, o femeie în vârstă sau un copil – când intri într-un local, fii cel care salută primul.
23. Respectă intimitatea celuilalt. Părinții nu trebuie să citească scrisorile destinate copiilor lor. Partenerilor le este recomandat să procedeze la fel. Cel care „își bagă nasul” prin buzunarele altuia, procedează foarte urât.
24. Nu fugi după modă. Mai bine să arăți bine, decât la modă și fără gust.
25. Dacă după ce ți-ai cerut iertare/scuze, și au fost acceptate – nu mai pune în discuție subiectul neplăcut și nu îți cere scuze din nou. Pur și simplu nu mai fă greșeli din nou
26. Să râzi zgomotos, să vorbești cu voce ridicată, să privești insistent persoanele – e jignitor.
27. Nu uita să mulțumești oamenilor dragi, rudelor și prietenilor. Faptele lor plăcute și disponibilitatea de a te ajuta nu sunt obligatorii, dar sunt o exprimare a sentimentelor, care trebuie apreciate.

Sursa: lifehacker.ru

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.